Coinbase & Circle Greenlight CENTER Expansion to Boost USD Coin Ecosystem

Centrum

Samarbetarna bakom USD Coin (USDC) öppnar sina dörrar för nya medarbetare.

På torsdag förklarade CENTER Consortium, som räknar Circle och Coinbase bland sina mest uppmärksammade förare, att gruppen var öppnar CENTER Network, det programvarubaserade ramverket för gruppen för nya medlemmar.

Ett sådant medlemskap skulle göra det möjligt för dessa nya deltagare att “utfärda eller lösa in USDC” men skulle vara beroende av framtidsutsikter som förbinder sig till konsortiets “driftsregler och en ram för emittentavräkning och ansvar” och bidrar med tekniska resurser för att hjälpa till att utveckla gruppens projekt..

Centrum

Specifikt har CENTER sagt att nätverksutsikterna kommer att behöva bevisa och därefter rutinmässigt behålla sin status som fullt licensierade och lagligt överensstämmande. som att ha förvarad fiat; och ha tillräckliga bokföringsprocesser.

Tanken är att generera intäkter genom att ytterligare bygga ut ett ekosystem runt CENTREs projekt, förklarade konsortiet i sitt tillkännagivande:

”CENTER Emittenter har möjlighet att generera avkastning på reservtillgångar som tilldelats dem i enlighet med CENTER Investment Policy. Företagen kan också generera intäkter genom att bygga finansiella produkter och tjänster som använder CENTRE stablecoins. ”

Ser vi framåt sa gruppen att de också planerade att göra sina mynt funktionella i olika blockkedjor, inklusive privata, och att de undersökte skapandet av stabila mynt för ytterligare fiatvalutor utöver bara amerikanska dollarn.

Särskilt tillade CENTER att det så småningom skulle utveckla en “basketcoin” digital valuta som stöds av konsortiets olika stallmynt:

“När en mängd olika valutor stöds av CENTRE: s fiat-tokens, är ett naturligt nästa steg att föreställa sig en ny global digital valuta som stöds av dessa reservvalutatoken, med en korgstruktur vald av CENTER […] Vi förväntar oss att Bitcoin också kommer att vara en reservvalutatillgång i en sådan korgtoken, eftersom Bitcoin växer i betydelse som en global icke-suverän värdeförråd. ”

Medan CENTER kastar USD-mynt och dess andra initiativ som ett steg mot framtiden, är andra inte så säkra på vad som händer.

Till exempel har den licensierade advokaten och ZeroLaw-grundaren Gabriel Shapiro sedan kommenterat att USDC: s förskott antyder förskottet för “förtroendemaximerade stablecoins.”

(2) om jag förstår rätt och konsortiets medlemmar kan fortsätta att hålla sina USDC-reserver så länge de "intyga" att de är där, hur betyder det inte att USDC inte är fungibla och har olika riskegenskaper beroende på den specifika emittenten som utfärdade dem?

– ̫͚̍̃͊l̶̫͚̍̃͊́͐e̷̛̊́x̸-̴́̿n̷̛̜̣̥͛̋͛̓ǒ̶̾̿̒͂̈́̍d̸͛̔̀̽ë̵́☠ (@lex_node) 13 juni 2019

“Det kan finnas svar på dessa frågor men jag ser dem definitivt inte i pressmeddelandet”, tillade Shapiro.

Stablecoins lika hett ämne som någonsin

Kryptoekonomin 2019 har stablecoin-feber.

Tillbaka i februari gjorde bankjätten JP Morgan vågor i avtäckningsarbetet på JPM Coin, en stablecoin-liknande token med stöd av USD-reserver som bankens blockchain-utvecklare byggde ovanpå sin egen tillåtna Ethereum-gaffel, Quorum.

När våren rullade runt blev tjudret (USDT) inblandat i kontroverser, eftersom det avslöjades i en domstolsslag med New Yorks åklagarmyndighet att dess stödjare – Bitfinex och Tether Limited – hade lånat hundratals miljoner dollar från tjuders kontantreserver för att täcka för medel som beslagtagits från dess engångsbaserade betalningsbehandlare, Crypto Capital.

Den andra stora stablecoin-rubriken hittills i år har varit centrerad kring Facebooks sociala medier, som enligt uppgift planerar att utfärda ett eget basketcoin de närmaste dagarna..

Det projektet – som preliminärt kallas GlobalCoin av Facebooks ledning – kommer att ha sin whitepaper släppt den 18 juni. Förra veckan bröt ordet att företaget undersökte att betala några anställda med token, öppna upp tillhörande bankomater och debitera institutionerna 10 miljoner dollar för att driva en av sina nätverksnoder. Token kommer tydligen att vara knuten till flera stora utländska valutor snarare än till bara den amerikanska dollarn.

Under de kommande åren kommer en nyckeltråd att titta på hur ökad projektmättnad i stablecoin-arenan spelar ut sig. Kan de många överleva tillsammans? Eller vinner bara en handfull projekt, några decentraliserade och andra inte? Svaret kommer med tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me