Coinbase avslöjar MakerDAO: s Dai Stablecoin på Coinbase.com, Smartphone Apps

Coinbase

Dai, bannerstablecoin för Ethereums växande decentraliserade ekonomi (DeFi) ekosystem, slog precis stor tid på Coinbases huvudsakliga plattformar för detaljinvesterare.

Den 23 maj tillkännagav den San Francisco-baserade amerikanska kryptovalutaväxlingsjätten att den noterade Dai på sin huvudsida, Coinbase.com, samt på sina Android- och iOS-mobilappar..

Coinbase

Utvecklingen är en viktig för stablecoin, vars samhälle tidigare hade saknat en stor fiat-ramp.

Faktum är att användare som nu vill betala ner sina CDP-skivor eller helt enkelt söka sig bort från andra kryptovalutas volatilitetspriser kan köpa Dai direkt med kontanter på Coinbases mest populära plattformar istället för att först behöva köpa en ny krypto, t.ex. eter (ETH), att handla med Dai.

DAI bor nu på https://t.co/wHvnDs40HG och i Coinbase iOS- och Android-appar. Coinbase-kunder kan logga in nu för att köpa, sälja, konvertera, skicka, ta emot eller lagra DAI.

– Coinbase (@coinbase) 23 maj 2019

I synnerhet hade Dai-handel redan lanserats för utvalda jurisdiktioner på Coinbases avancerade handelsarm, Coinbase Pro, i december 2018. Torsdagens släpp representerar utvecklingen av stöd för token genom hela börsens varumärke.

Det kommer att bli det första stablecoin-projektet någonstans i Coinbases ekosystem som inte stöds av amerikanska dollar som förvaras på fysiska bankkonton, t.ex. USD-mynt (USDC).

Istället skapas Dai-dollarns pekade tokens när användarnas säkerheter för eter (ETH) för självutlåning i MakerDAO: s säkerhetspositioner (CDP). In natura bränns Dai närhelst CDP: er betalas ut och stängs.

Under de senaste månaderna har Dai handlat något under sin $ 1 USD-pinne, vilket har lett till att Maker-communityn höjt CDP-räntorna så högt som 19,5 procent för att försöka returnera den pinnen genom att knuffa användare för att stänga sina CDP: er och bränna Dai i processen.

Kampanjen har uppenbarligen visat sig vara framgångsrik den här månaden, eftersom Dais nuvarande pris sedan har återgått till rena $ 1,00 enligt Coinbases ny portalsida för token. Framöver överväger Makers intressenter att höja Dais ränta till “inom intervallet 13,50% till 23,50%”, Enligt projektets blogg.

DeFi News: Compound v2 Goes Live, Coinbase Wallet Support

Compound – för närvarande det näst största DeFi-projektet i hela kryptoekonomin – hade också några stora nyheter den 23 maj när den framgångsrikt lanserade v2 i sitt utlåningsprotokoll.

Idag är vi stolta över att offentliggöra lanseringen av Compound v2, ett ränteprotokoll som är avsett att driva de finansiella marknaderna & framtidens applikationer.https://t.co/OyT7CVWieD

&# 128181; &# 129522; ⚖️

– Förening (@compoundfinance) 23 maj 2019

Den uppdaterade föreningen har introducerat cTokens, som är tokeniserade versioner av tillgångar som användare ställer upp för att tillhandahålla likviditet för plattformen. cTokens samlar ränta för sina innehavare och kan flyttas även när deras underliggande tillgångar är låsta. Stödda kryptovalutor för närvarande inkluderar eter, Dai, USDC, 0x (ZRX), Augur (REP) och Basic Attention Token (BAT).

Coinbases decentraliserade app (dapp) webbläsare Coinbase Wallet var bland de många projekt som implementerade stöd för Compound v2 och dess cTokens vid lanseringen.

Stort utrop till @CoinbaseWallet team för att stödja cTokens på lanseringsdagen idag! Testa själv och mynta en cToken genom att leverera en tillgång till @compoundfinance via @CoinbaseWallet pic.twitter.com/a04x3oJUeH

– Jayson Hobby (@jaysonhobby) 23 maj 2019

Spectre of DeFi fortsätter att stiga genom hela kryptovalutautrymmet

Maj 2019 har visat sig vara den största månaden hittills för DeFi-rörelsen, eftersom det var tidigare denna månad att värdet av utestående lån som skapats av Ethereum blockchain bästa decentraliserade utlåningsprojekt passerade värderingsgränsen på 100 miljoner dollar för första gången någonsin.

Sammantaget är de fyra största DeFi-projekten för närvarande mätt av trackersidan DeFi Pulse Maker, Compound, Dharma och Uniswap. Den första av dessa tre är kryptovalutalån som alla är byggda ovanpå Ethereum. I fjärde kommer Uniswap, ett alltmer populärt decentraliserat utbyte (DEX).

Juggernaut av det gänget hittills har varit Maker. Mängden eter som är låst in i projektets CDP: er – ett belopp som överstiger 430 miljoner dollar – överstiger långt ETH: s värde på 23 miljoner dollar som är låst i tillverkarens närmaste konkurrent, Compound.

Naturligtvis, bland spelet med mynt, är dessa ställningar säkert fluktuerande under de kommande åren. Men en sak är tydlig – de två bästa DeFi-projekten kommer att bli så mycket mer förankrade på grund av ökat stöd från Coinbase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me