CNN blir “Crypto Crazy”: värd första Bitcoin-förespråkare i veckolånga serier

CNN

Så mycket som människor har kommit att misstro vanliga medier har dessa butiker börjat öka frekvensen av deras kryptovalutatäckning eftersom Bitcoin-priset har återvänt med hämnd.

Tidigare i år – kring kryptomarknadens senaste lokala topp – täckte CNBC faktiskt Bitcoin under tre TV-segment på en enda dag, vilket visade att kryptovalutan återigen hade blivit ett intresse för investerare.

Det verkar som om CNN hoppar på kryptosås. Enligt CNN-ankaret Julia Chatterley är utloppets “First Move” nu värd för en veckolång serie om denna bransch som passande har kallats “Crypto Crazy”. På måndagen tog Chatterley fram den framstående analytikern och podcaster Luke “Venture Coinist” Martin för att prata Bitcoin.

CNN

CNN tar fram ledande Bitcoin Trader till Kickstart Crypto Series

Enligt Chatterley är kryptovalutor, precis som den “kryptiska” roten till deras namn, svåra att förstå och förstå för de flesta individer som inte är involverade i teknologi eller ekonomi. Som sådan ledde värden Martin under segmentet att “separera kryptofakta från fiktion” för att avskräcka populära missuppfattningar om branschen.

Analytikern nämnde många missuppfattningar som sannolikt orsakades av omnämnanden av denna tillgångsklass av president Donald Trump & Co – inklusive tanken att regler kommer att döda kryptovalutor och teorin att denna tillgångsklass, inte fiat-pengar, är perfekt för brottslingar att använda. Martin berörde också Bitcoins överprestanda, blockchains säkerhet och det faktum att Bitcoin-transaktionskostnader “faktiskt är mycket lägre än konkurrerande” projekt.

Även om segmentet sannolikt gick över huvudet på många tittare – består en majoritet av CNNs tittare av babyboomers, enligt denna PEW-forskningsstudie – Martins utseende och “Crypto Crazy” -segmenten som kommer bör hjälpa till att ge ytterligare trovärdighet till denna bransch.

Dag 1 av #CryptoCrazy veckan på @firstmove – bra konvo med Luke Martin @VentureCoinist hjälper till att separera kryptofakta från fiktion & debunking några av de mest populära missuppfattningarna! pic.twitter.com/wiIQSbJVRR

– Julia Chatterley (@jchatterleyCNN) 9 september 2019

Fortfarande en institutionell marknad

Medan Martins segment sannolikt sändes till tiotusentals konsumentvisare via direkta tv- och sociala medier, visar data att det fortfarande finns en stor frånvaro av detaljhandelsinvesterare som för närvarande är involverade i Bitcoin.

Som rapporterats av Blockonomi tidigare har TokenAnalyst bekräftat att antalet unika adresser som skickar Bitcoin till kända plattformar som Binance och BitMEX har minskat. Faktum är att antalet adresser som använder Bitfinex har nått ett tvåårsläge. Binance har sett inkommande Bitcoin-transaktioner sjunka till tidiga 2018-nivåer. Sid Shekhar, grundare av TokenAnalyst, sa följande om statistiken:

”[Det låga antalet inkommande transaktioner antyder] brist på detaljhandelintresse i allmänhet för närvarande i krypto. Om vi ​​går efter berättelsen ”Bitcoin som en säker tillflyktsort i tider av lågkonjunktur”, bör antalet nya användare / köpare faktiskt öka. ”

Mångsidig kryptodataplattform TIE bekräftade detta. Analysföretaget förklarade för Twitter att NVTweet-förhållandet (nätverksvärde-till-tweet) – vilket definieras av följande ekvation, Nätverksvärde dividerat med en miljon dividerat med den 30-dagars genomsnittliga volymen “Bitcoin” -tweets – slog ett -tidshöjd på 6,84 i slutet av juni, när BTC närmade sig $ 14 000.

TIE skrev att denna statistik, i kombination med trenden att antalet tweets angående BTC har varit relativt platt, är ett tecken på att investerare i detaljhandeln inte påverkar Bitcoin-marknaden lika mycket som de var 2017.

Det bör dock vara tydligt att kryptovalutor äntligen börjar sippra tillbaka till det vanliga medvetandet, om än i mycket långsam takt. Exempel: Didi Taihuttu, pappa till en familj som sålde alla sina världsliga tillhörigheter för Bitcoin, publicerade nyligen på Twitter att en skylt på ett offentligt torg i Istanbul visade Bitcoin-priset vid sidan av dollarn och euron. Även om detta kan verka irrelevant, Marty Bent skrev som svar på videon att detta är ett tecken “Bitcoin har glidit in i massans psyke.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me