CME Bitcoin Futures ser den största dagen någonsin: Även mitt i björnmarknaden

CME Futures

Det är ingen hemlighet att 2018: s Bitcoin-priskrasch avskräckt en rad investerare. Bitcoin.info, en ledande leverantör av analyser av kryptovalutor, har statistik som indikerar att flaggskeppskryptovalutan på Twitter närmar sig nivåer som ses i mitten av 2016, innan medieupproret sågs under den senaste kryptotjulkörningen.

Ändå har institutionella aktörer uppenbarligen fortsatt att söka engagemang i detta spirande utrymme och gjort investeringar eftersom cyniker hävdar att kryptokurrency möter sitt slut. Per exklusiv data samlat av The Block, Bitcoin-terminsmarknaden med stöd av den Chicago-baserade CME har fått enorma uppmärksamhetsnivåer för sent.

CME Futures

Bitcoin Futures Volumes exploderar efter rally

Med hänvisning till ett internt e-postmeddelande, som utloppet lyckades få tag på, den 19 februari, inte 24 timmar efter det sammanlagda värdet av alla digitala tillgångar toppade med 10%, såg CME: s största Bitcoin-handelssession hittills. Företagets futuresfordon, som lanserades när Bitcoin handlades till 20 000 $ stycket, såg 18 338 kontrakt, värderade till 91 690 BTC (360 miljoner dollar), som endast handlades den dagen. Jämfört med produktens 4.630 kontrakt i genomsnittliga dagliga volymer var tisdagens session utan tvekan käftande. I en kommentar om utvecklingen av denna marknad skrev en CME-anställd:

”Q1 2019 startar starkt, ADV har förbättrats till 4630 kontrakt (23 150 motsvarande bitcoin), en ökning med ~ 13% från Q4 2018 medan [öppen ränta] steg … [med] 21,5% jämfört med Q4 2018.”

Med hänvisning till denna statistik noterade Eugene Ng, en partner på den kryptocentrerade investeringsfonden Circuit Capital, att kontraktsvolymerna på CME: s kryptovalutamarknader bara accentuerar att institutionerna är precis runt hörnet.

I går satte CME Bitcoin futures ett nytt rekord med 18.338 handlade kontrakt, vilket motsvarar 91.690 bitcoin eller $ 360mil.&# 128293;

“Ökade volymer kan bero på gradvis ökande institutionellt intresse”

Vem säger att institutioner inte kommer? De kommer för vår Bitcoin! &# 128640;

– Eugene Ng ⚡️ (@Eug_Ng) 21 februari 2019

CME-anteckningen skulle bekräfta detta, eftersom en företagsrepresentant förklarade att “institutionellt intresse gradvis har ökat” sedan november.

Volyminflöde fäst till JP Morgan Coin

Medan katalysatorn för denna tillströmning av terminsvolymer har tillskrivits i stor utsträckning 17/18: e rally, som skickade Bitcoin över $ 3 600, 3 700 $ och 3 800 $ i snabb följd, hävdar källor att det har mycket att göra med JP Morgan Chases senaste blockchain-erbjudande. Källor i den institutionella världen som talar till Abacus Journal hävdade att tillkännagivandet av det så kallade “JPM Coin” fick investerare att klara på kryptovalutor igen. En insider, som talade till uttaget på villkor för anonymitet, uppgav:

”Varje vuxen med ett bankkonto och ett jobb vet vem JP Morgan är. Så tillkännagivandet av en infödd kryptovaluta väckte intresse för en förnyad och ny nivå som hade minskat under nästan hela 2018. Min fru frågade mig till och med om det dagen efter det tillkännagavs. ”

En annan namnlös investerare bekräftade denna stämning och berättade för Abacus att den digitala tillgången som stöds av Wall Street kommer att vara nyheter som “slog björnmarknad.”En del bad naturligtvis att skilja sig och hävdade att mötet inte hade något att göra med JP Morgans effektiva stämpel för godkännande av blockchain-teknik. Ändå minskar detta inte det faktum att Bitcoin-terminsvolymer är utanför listan, vilket indikerar att de stora kvinnorna på de äldre finansmarknaderna fortfarande håller ett noggrant öga på detta utrymme.

Nästa krypto slagfält?

Eftersom efterfrågan verkar vara mer närvarande än någonsin efter kryptovalutaterminer och andra derivatprodukter, har förstärkare börjat söka strejker i denna undersektor. Bay-baserade Kraken, till exempel, förvärvade nyligen Crypto Facilities, en start i Storbritannien som är centrerad kring kryptoderivat, för “nio siffror.” Till och med Nasdaq, världens näst största börs, har försökt prova på denna aspekt av Bitcoin-marknaden. I november tillkännagav New Yorks innovationsinstitution att de hade gått ihop med Bitcoin ETF-hoppfulla VanEck för att arbeta med “krypto 2.0-futurekontrakt.”

Men det här kan bara vara toppen av isberget.

Enligt källor tala med The Block har Binance, en av de mest välkända och väl respekterade börserna i detta ekosystem, planer på att stödja terminshandel. Eurex, en derivatplattform som drivs av det tyska bankkraftverket Deutsche Börse, påstår också att lansera derivat. Dessa drag kommer inte heller obefogade, eftersom Mark Lamb från CoinFLEX hävdar att futures är en oundviklighet för denna marknad. han anges:

”Handlare handlar om effektiviteten i sitt kapital och maximerar avkastningen på eget kapital. Futures gör bara mycket högre avkastning mer möjliga eftersom de är riktigt bra för arbitrage och andra komplexa strategier. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me