BTC-prisfall och uppfattad Bitcoin-hash-bild: Vad ger?

Bitcoin Mining Hash Rate

Bitcoin-priset upplevde en avsevärd försäljning den 24 september och sjönk cirka 15 procent intradag från 9 700 dollar till 8 250 dollar vid en tidpunkt då de allra flesta av de 100 bästa kryptovalutorna akut gled djupt i rött i samma intervall..

Utan direkt samband med bitcoinprisets tisdagsprestanda såg den 24 september också diskussioner i samhället kring den nyligen upplevda nedgången i den beräknade Bitcoin-hashfrekvensen – det “uppskattade antalet tera-hashes per sekund … Bitcoin-nätverket utför”, enligt definitionen som tillhandahålls av Blockchain.com, som publicerar en populär tracker för mätvärdet.

Bitcoin Mining Hash Rate

Inget värde är ingen av dessa händelser saker som Bitcoin generellt inte har genomgått förut, eftersom OG-kryptovalutaprojektet har sett sin rättvisa andel av försäljningar och snabba uppskattade hashfrekvenser. Ändå väcker frågan: vad som ger?

Först, Låt oss prata hashfrekvens – Har det verkligen tappat?

Mellan den 20 september och den 22 september sjönk den uppskattade Bitcoin-hashhastigheten från mer än 98 quintillion hashes per sekund (TH / s) till drygt 67 quintillion hashes per sekund för en minskning på 31 procent per Blockchain.com.

Ändå kanske den föreslagna rörelsen inte betyder exakt vad många har tänkt sig att betyda, nämligen spekulationer om att en enda massiv gruvdrift eller en region med gruvdrift plötsligt gick offline.

Enligt Dan McArdle, grundare och teknisk chef för Messari-kryptovalutans datainstrumentpanel, är uppskattade hashhastigheter exakt det – uppskattningar – och som sådan bör exakta hashhastigheter betraktas som “okända”. McArdle sa också att dessa ofullkomliga uppskattningar är “extremt bullriga på korta tidsramar” och att stora svängningar i dem inte är ovanliga.

Med andra ord? Det här fallet med hashfrekvens kanske inte är den kollaps som vissa i rymden har gjort det.

Hash-priser är okända!

1) Det finns inget diagram över hashrat. De är alla diagram över * uppskattad * hashfrekvens baserat på observerade blocktider

2) De är extremt bullriga på korta tidsramar

3) Vi ser stora drag som detta i * uppskattningen * ofta https://t.co/UEfuoW9D8j

– Dan McArdle (@robustus) 24 september 2019

Men med bristen på säkerhet och skillnaden i verkligheten kring Bitcoin-hashfrekvensen var det förvirring i överflöd för nybörjare eftersom den senaste upplevda droppen till och med såg ytligt brant ut enligt vissa experter..

“Det är definitivt på den större sidan och jag håller med om att det motiverar ett extra öga”, noterade Christopher Bendiksen, forskningschef på det digitala kapitalförvaltningsföretaget CoinShares, på Twitter.

Det är definitivt på den större sidan och jag håller med om att det motiverar ett extra öga. Du kan dock beräkna hur ofta avvikelse på denna storlek kan förväntas. Skulle vara en intressant övning (att jag inte kommer att göra lol).

– Christopher Bendiksen (@C_Bendiksen) 24 september 2019

I slutändan är det för närvarande inte helt klart om nedgången helt berodde på exakta uppskattningar eller sådana uppskattningar i kombination med en viss hashkraft som lämnade nätverket.

De "hashrate-krasch" är inte riktigt. Långa blockintervall är väldigt överrepresenterade vid provtagning med fast period

Detta beror på att intervallet är långt. Ett block på 18 minuter har ungefär samma sannolikhet som ett 2-minutersblock, men påverkar tidsbaserat provtagning 9 gånger mer (!!!)

– James Prestwich (@_prestwich) 24 september 2019

Speciellt kommer nedåtgående bara några dagar efter att Bitcoin-nätverket nådde milstolpen med sin högsta hashfrekvens någonsin – 102 TH / s – den 17 september. Kursen har generellt varit uppåtgående sedan december 2018. För perspektiv, den nuvarande uppskattade Bitcoin-hashfrekvensen på 67 TH / s matchar nivåer senast för bara några veckor sedan i mitten av augusti..

BTC-priset tar en snabb träff

Vissa kunskaper hävdar att bitcoinpriset löst följer nätverkshashastigheten. Rimliga människor kan inte vara överens om betydelsen eller betydelsen av korrelationen där, men åtminstone den senaste bitcoin-prisfallet hände snabbt oavsett anledning.

Efter att ha varit över $ 10 000 USD den 22 september gled BTC-priset stadigt till cirka 9 400 USD från och med 13:40. ET på tisdag. Under den påföljande timmen tankade priset ytterligare 1 000 $ till under 8 400 $.

Kryptovalutan har återhämtat sig något sedan dess och handlade runt 8 700 dollar när denna artikel skrevs. Det sätter bitcoin ner fem procent på veckan och fyra procent på månaden, men det är fortfarande 45 procent från denna punkt förra året.

Dessutom, som händer när som helst bitcoin-priset rör sig kraftigt nedåt, likviderades många handlaras “långa” BTC-satsningar på kryptovalutaderivatbörser som BitMEX. Under rörelsen såg BitMEX själv nästan 400 miljoner dollar i XBT Perpetual Swap-avveckling. Krita upp det till det pris som betalas för att placera hävstångssatsningar på en ny tillgång som kan vara lika oförutsägbar som BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me