Brasilianska Crypto-utbyten krossas under vikten av tuffa lagar

Brasilien

Kryptobörser i Brasilien upplever en nedgång i handelsvolymerna och några har stängt verksamheten på grund av ogynnsamma skatteregler. Eftersom landet ännu inte har infört specifika kryptoskatteregler, kämpar börser för att följa lagar som inte passar branschen.

Crypto-utbyten som kämpar med strikta skatteregler

Enligt Fintech Zoom, två kryptobörser i Brasilien – Acesso Bitcoin och Latoex har meddelat stängningen av sin verksamhet. Kryptoföretagen har enligt uppgift upplevt minskande handelsvolymer och minskad avkastning de senaste månaderna på grund av stränga krav på kryptoskatt.

Branschaktörer i landet har uttryckt utmaningar när det gäller att bedriva kryptobaserade företag eftersom Brasilien ännu inte har genomfört specifika kryptoskattpolicyer. Som sådan har kryptorelaterade aktiviteter administrerats av Normative Instruction 1888 som implementerades redan i augusti 2019 av landets avdelning för federala intäkter, Secretaria da Receita Federal do Brasil (RFB).

Enligt skattemyndighetens anvisning måste alla kryptobörser i landet tillhandahålla detaljerade register över alla transaktioner som gjorts oavsett motsvarande belopp. Kryptoföretag får också böter på $ 350 om de inte lämnar in en månadsdeklaration om transaktioner som gjorts på deras respektive börser och plattformar.

Grundare av kryptoutbytesplattformen Acesso Bitcoin, Pedro Nunes påpekade att hans företag upplevde en nedgång efter att RFB genomfört denna policy. Nunes anmärkte:

”Efter att Federal Revenue Service infört dessa regler märkte vi en betydande minskning av den omsatta volymen. Vi känner också att marknaden har svalnat för mindre börser. ”

Porto Alegre-baserade Acesso Bitcoin har uppmuntrat kunder och användare med bitcoininnehav att flytta sina mynt till en annan börs eller en privat plånbok om de vill ta ut sina medel. Börsen avslöjade också att kunder med innehav i brasiliansk real (BRL) kan ta ut sina medel efter egen bekvämlighet.

Latoex, en annan brasiliansk kryptovalutabörs, bekräftade att den stängdes av förra veckan. Diego Velasques, VD för börsens investeringsarm – Latoex Capital, avslöjade att företaget inte kunde fortsätta att uppfylla de stränga krav som ställts av landets skatteservice.

Latinamerika är inte en bördig grund för kryptohandel

Avstängningen av vissa plattformar för utbyte av kryptovalutor i Brasilien är den senaste utvecklingen till följd av stränga kryptoskattbestämmelser som införts för företag i Latinamerika. Banco de Crédito e Inversiones, en chilensk affärsbank har nyligen stängt konton som tillhör landets första kryptobörs, Chilebit.

I december 2019 meddelade Brasiliens administrativa råd för ekonomiskt försvar (CADE) ett beslut som tillåter banker att upphöra med att erbjuda finansiella tjänster till kryptobörser. Strax efter i januari 2020 avslöjade en av Brasiliens största affärsbanker Banco Bradesco sin övergång till att stänga kryptobörskonton trots ansträngningar från landets Association of Cryptocurrency and Blockchain (ABDC).

Nedgången i utbytena i Latinamerika på grund av hård kryptoskattepolitik speglar några av de utmaningar som kryptoföretag i Europa står inför. Europeiska unionens (EU) femte direktiv om penningtvätt (AMLD) som publicerades i juni 2018 har tvingat vissa nationalstater att slå ner på kryptoverksamhet. Vissa områden i Sydostasien har också antagit strikta kryptoskattbestämmelser.

På andra håll över hela världen blir myndigheterna alltmer angelägna om att tillämpa kryptobeskattning. Som tidigare rapporterats av Blockonomi var den sydkoreanska kryptohandeln Bithumb inblandad i en rättslig kamp med landets National Tax Service (NTS) över en böter på 69 miljoner dollar i kryptoskatt tillbaka i januari 2020.

Australiens skattekontor (ATO) har infört en kryptoskattesats på 100% på kapitalvinster som samlats in från handel med Ethereum (ETH), eftersom de anser att symbolen är gaffelkrypto. ATO har också lagt en frynsskatt på företag som betalar anställda i kryptovalutor.

Men andra länder i Europa och Nordamerika har gjort ansträngningar för att genomföra kryptovänliga regler. Redan i december 2019 avslöjade den franska finansministern en skattebefrielse för handlare som bedriver krypto-till-kryptotransaktioner. Den amerikanska kongressen överväger för närvarande införandet av en de minimis-kryptoskattebefrielse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me