Blythe Masters: Commodity Supply Chains handlar om Blockchain

Varukedjor

Blockchain hittar ett hem inom supply chain management. Enligt ex-JP Morgan exekverar Blythe Masters, hundratals av nya blockchain-försörjningskedjeprojekt kan komma till de globala råvarumarknaderna. Masters sade till en privat konferens i London Metals Exchange (LME) i London att “Leveranskedjor är notoriskt komplexa och ineffektiva.”

Det har gjorts små framsteg när det gäller att effektivisera komplexa leveranskedjor, men som den senaste lanseringen av IBMs Food Trust visar kan det förändras. Blythe Masters lanserade sitt eget företag, kallat Digital Asset Holdings, efter att ha lämnat JP Morgan. Digital Asset Holdings arbetar förutom andra projekt med blockkedjebaserade lösningar för metallindustrin.

Varukedjor

Till skillnad från många former av finansiell handel är LME fortfarande beroende av öppen skrikhandel för att fastställa metallpriser för det västerländska finanssystemet. Förutom prissättning av ädla metaller, fastställer LME också priser för industriella metaller. De flesta metaller är lätta att spåra, men i fallet med sällsynta jordartsmetaller (REE) och mindre metaller som kobolt har deras ursprung blivit ett problem.

Blythe Masters har förmodligen spikat det igen

Blythe Masters Digital Asset Holdings grundades redan 2014. Medan hon har dragit nytta av den enorma kryptoprisökningen, tror Masters att blockchain kan bli mycket större.

Tidigare i år, det sa hon till CoinDesk,

”Tillämpningen av denna teknik är inte på något sätt begränsad till världens största marknadsinfrastrukturer,” och tillade, ”Det går bra i alla finansiella tjänster, långt bortom kapitalmarknaderna och bortom finansiella tjänster i alla andra branscher som har ett intresse av att förbättra effektiviteten i deras orkestrering av arbetsflöden. ”

De senaste månaderna har några stora spelare gått in i blockchain-utrymmet. Nu finns det arbetsplattformar som kan hantera en internationell leverans och även spåra komplexa nät för distribution av livsmedel. Att spåra industriella råvaror är vettigt för blockchain, och stora gruvarbetare kan dra nytta av en mer transparent prissättningsmekanism.

Upprätta ett tidigt spår

Regeringar i USA och EU har varit långsamma att anta blockchain eller öppna upp för kryptos. Detta är inte fallet i Australien, där Digital Asset Holdings togs in för att hjälpa till att modernisera avvecklingssystemet för den australiska börsen.

Enligt Blythe Masters, “Jag tror att det fanns en del rättvis kritik att blockchain var en tekniklösning som letade efter ett problem att lösa,” men hennes företag tar ett öppet sinne för varje blockchain-utbyggnad. För att säga, “… vårt tillvägagångssätt har väldigt mycket varit att arbeta med kunder för att identifiera problemet först och ibland inte att rekommendera en DLT-lösning”, sa hon till CoinDesk..

På marknaden för industriella metaller kan det vara en stor fördel för alla i branschen att etablera en fast kedja och en smidig prissättningsmekanism. LME har varit föremål för kritik under de senaste åren, eftersom mycket av kobolt som de förmedlar antas komma från områden som Demokratiska republiken Kongo (DRC).

Bättre övervakning på alla nivåer

Tills litiumbatterier blev populära på grund av smarttelefonteknik och elektriska fordon fanns det bara en liten marknad för element som kobolt, coltan och REE. Inte för att alla har en smartphone och vill ha en Tesla, marknaden för dessa en gång okända element har exploderat.

Under de senaste åren har mer än 60% av världens koboltförsörjning kommit från Demokratiska republiken Kongo. Tyvärr tros mycket av denna metall komma från inofficiella källor, eller med andra ord, barngruvarbetare som arbetar vid pistolpunkten. LME har inte kunnat etablera fast kedja för vissa mindre metaller, men blockchain kan vara en lösning som gynnar hela branschen.

Fru Masters förutspådde det,

”Det är inte förrän den typ av kontroller som du rutinmässigt förväntar dig kring transaktioner och bearbetning av en aktie eller obligation efter handel också kan produceras för transaktionen av ett tokeniserat instrument – oavsett om det är ett aktie eller en obligation eller en kryptovaluta – att vi kommer att se ett brett företags antagande av tokeniserade instrument som är beroende av offentlig kedjeteknik. ”

Nu, några månader senare, verkar det som om det krävs en blockchain-plattform för alla som vill sälja Walmart-grönsaker framöver. Det finns inget sätt att veta när en branschstandard blockchain-plattform kommer att träffa de globala metallmarknaderna, men argumenten att blockchain kommer att vara långsam att utveckla eller implementera verkar svagare hela tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me