Bloomberg: Bitcoin-pris troligtvis högre än guld

Bitcoin mot guld

Bitcoin har kallats många saker genom åren. En av dess senaste titlar är “guldmördare.”

Exempelvis presenterade Grayscale Investments tidigare i år en reklamkampanj som uppmanade investerare att “släppa guld, köpa Bitcoin”, som fokuserade på att visa hur ädelmetallen är ganska ineffektiv och föråldrad i dagens moderna ekonomi..

Medan många förespråkare av ädelmetallen har skrattat åt berättelsen och kallat det dumt och i grunden ologiskt, stödde Bloomberg nyligen berättelsen.

I en färsk rapport som analyserade kryptovalutamarknaden, påpekade Bloomberg Intelligence råvareanalytiker Mike McGlone att en stark utveckling i guld borde gynna Bitcoin, vilket tyder på att han tycker att de två tillgångarna är mer besläktade än många kanske tror.

Bitcoin mot guld

Stark guldprestanda för att öka Bitcoin

McGlone påpekade i den senaste rapporten, som publicerades den 3 december, att Bloombergs utsikter för Bitcoin lutar positivt, främst på grund av ökande antagande och kryptovalutans övergång till “kryptomarknadsversionen av guld.”

Han utarbetade att med sin analys som visade att guld är redo att “avancera som förväntat” kan Bitcoin börja visa tecken på att bryta mot $ 10.000 initialt motstånd i början av 2020.

Ny Bitcoin-forskning släppt av @Bloomberg.

– "bara en tidsfråga innan BTC till $ 10k"

– bitcoin kommer att efterlikna guld som har en uppåtriktad bias

– BTC kan lägga till 100% upp och ner 2020

– BTC sitter på bra support nära $ 6500 för att avsluta årethttps://t.co/ThiNds0YOg pic.twitter.com/qePl31WYnr

– Astronaut Capital (@astronautcap) 5 december 2019

Faktum är att guld, tillsammans med Bitcoin, för närvarande är föremål för ett antal medvind på makroskalan. För det första har Kina meddelat att det kommer att svara på USA efter att ett lagförslag godkänts som stöder Hongkongs demokratirörelse på kullen.

För det andra växer förväntningarna att det kommer att bli en lågkonjunktur som kommer att krossa aktiemarknaden under de närmaste åren. detta bör gynna guld och andra alternativa investeringar.

Och slutligen skrev Ray Dalio, en av världens mest framstående hedgefondförvaltare, nyligen att han tycker att “världen har blivit galen och systemet är trasigt”, och noterar att det nuvarande finansiella systemet har många allvarliga underliggande brister.

Halvering också en tjurfaktor

Berättelsen “Bitcoin är digitalt guld” är inte den enda anledningen till att analytikern är hausse på kryptovalutamarknaden mot 2020. McGlone skrev också att Bitcoin “vinner adopteringsloppet bland kryptotillgångar och blir alltmer knappt, vilket gynnar priset uppskattning.

Massor kan gå fel med en begynnande tillgång, men om inte de grundläggande förutsättningarna vänder, finns det en högre sannolikhet för att upprätthålla prisförstärkning jämfört med avskrivningar.

Om cirka sex månader kommer den ledande kryptovalutan att se en halvering, det vill säga när antalet mynt som utfärdas per block till gruvarbetare kommer att halveras, vilket faktiskt innebär att Bitcoins inflation kommer att halveras i lekmän..

Den framstående branschinvesteraren Anthony Pompliano, bland många andra analytiker och investerare, är en stark tro på att halveringen kommer att driva Bitcoin mycket högre än nuvarande priser.

Pompliano, som har blivit en av Bitcoins högsta cheerleaders, publicerade denna tweet nedan i augusti, där han antydde att Bitcoins halvings kommer att vara en händelse som gör att kryptovalutan kan få mer drag än någonsin tidigare.

Bank of America tror att Federal Reserve kan behöva tillgripa kvantitativa lättnader redan under fjärde kvartalet i år.

Steg 1 var att sänka räntorna.

Steg 2 är att skriva ut pengar.

Steg 3 är Bitcoin-halveringen.

Du kan inte skriva ett bättre manus för uppkomsten av Bitcoin &# 128293;

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 7 augusti 2019

Andra lika bullriga

Bloombergs McGlone är långt ifrån den enda andra kända analytikern som hävdar att Bitcoin sannolikt kommer att ha en positiv trend mot 2020.

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi berättade Fundstrat Global Advisors bosatta Bitcoin-analytiker Thomas Lee för CNBC förra veckan att det kommer att finnas tre faktorer som ger BTC en god chans till vinster inför nästa år:

  1. Den starka tillväxten i amerikanska aktier, nämligen S&P 500, innebär att investerare snart kommer att börja avsätta mer kapital till risk-on-investeringar som Bitcoin och kryptovaluta.
  2. Halveringen.
  3. Medan Kina har tagit en hård hållning gentemot Bitcoin hittills noterade han att myndigheterna i Kina förblir pro-digitala tillgångar eftersom de är pro-blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me