Blockstack avslöjar SEC-kompatibel $ 50 miljoner kryptovaluta-tokenförsäljning

Blockstack

Blockstack PBC tillkännagav nyligen att dess dotterbolag, Blockstack Token LLC, lämnade in en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) för att samla in 50 miljoner dollar som ett erbjudande genom tillsynsorganets regelverk A + Framework.

Företaget gör ansträngningar för att följa SEC och godkännande skulle innebära att Blockstack skulle kunna sälja sina Stacks (STX) tokens. Dessutom skulle en nick från det reglerande organet utmärka företagets symbol som det första SEC-kvalificerade token-erbjudandet någonsin.

Blockstack

Blockstack Token Sale kan vara nytt kapitel för Crypto Fundraising

Blockstack PBC, ett blockchain-datanätverk med huvudkontor i New York, meddelat torsdagen den 11 april att dess dotterbolag, Blockstack Token LLC, lämnade in till US Securities and Exchange Commission (SEC) för att samla in $ 50 miljoner i tokenförsäljning. Enligt företagets blogg skulle token-erbjudandet använda SEC: s regelverk A +.

Regelverket A + -ramverk, som fungerar som ett alternativ till den traditionella börsintroduktionen, är en uppdaterad version av förordningen A. Den uppdaterade versionen erbjuder också ett undantag för mindre företag som vill erbjuda och sälja värdepapper.

Med Regulatory A + kommer två nivåer, Tier 1 och Tier 2, där den förra erbjuder $ 20 miljoner och den senare erbjuder $ 50 miljoner, båda under en 12-månadersperiod. Blockstack lämnade in ett erbjudandeuttalande till SEC med Tier 2.

Enligt arkivering in på torsdagen, skulle företaget erbjuda 295 miljoner Stack Tokens. Fördelningen inkluderade 215 miljoner tokens för 0,12 USD vardera och 40 miljoner tokens för 0,30 USD vardera. Blockstack planerar att erbjuda de återstående 40 miljoner Stack-token för “icke-kontant vederlag” i linje med “App Mining Program” som skulle användas för att utveckla standardapplikationer på företagets plattform.

Med godkännande från SEC skulle Blockstacks token-försäljning vara det första SEC-kvalificerade token-erbjudandet någonsin. Företagets senaste drag skulle sätta takten för andra aktörer i sektorn och inleda reglerade tokens.

SEC-kompatibel Cryptocurrency Tokens Sale

I meddelandet konstaterades vidare att företaget skapade en ram i strikt överensstämmelse med SEC-riktlinjerna. Tala vidare om saken, medgrundare och VD för Blockstack PBC, sade Dr Muneeb Ali:

”Vi har varit i en konfidentiell inlämningsprocess med SEC och gjort framsteg när vi kör mot ett SEC-kvalificerat token-erbjudande. Nyligen har amerikanska marknader stängts för kryptoprojekt med tanke på osäkerhet i lagstiftningen, och vi tror på att öppna de amerikanska marknaderna för innovation inom detta område. Vi har arbetat med värdepappersadvokater för att skapa en rättslig ram som gör det möjligt för blockchain-protokoll att följa SEC-reglerna. Vårt ramverk överensstämmer med de senaste SEC-riktlinjerna som släpptes förra veckan. ”

Muneeb uppgav vidare att bogsering av regleringslinjen var ett medvetet beslut, med kunskap som skulle vara tidskrävande och kräva mycket arbete.

SEC har ständigt hänvisat till de flesta tokenerbjudanden som “värdepapper”, där kryptovalutaprojekten i stället hänvisar till deras tokens som “utility”. Under 2017 uppgav SECs ordförande Jay Clayton att polletter och erbjudanden som marknadsfördes i syfte att få vinst faller under den amerikanska säkerhetslagen. I april 2019 kom kommissionen släppte en vägledningsram som försökte tydligt definiera kategoriseringen av token-erbjudanden.

Ivy League University köper in i kryptovaluta

Blockstack-arkiveringen avslöjade vidare att Harvard University också investerar i företagets miljon-dollar-token-erbjudande. Universitetets donation tillsammans med två andra investerare deltar i företagets token-försäljning.

Ett utdrag ur arkiveringen lyder:

”Den token rådgivande nämnden består av sju medlemmar. Tre av medlemmarna, Charlie Saravia, Zavain Dar och Rodolfo Gonzalez, är utsedda till dotterbolag till Harvard Management Company, Lux Capital respektive Foundation Capital, begränsade partner till QP-fonden som har köpt sammanlagt 95 833 333 Stacks Tokens. ”

De återstående fyra är oberoende medlemmar, som inkluderar Koen Langendoen, Arvind Narayanan, Arianna Simpson och Catherine Tucker. Morgan Creek Anthony Pompliano tog sitt Twitter-handtag för att twittra universitetets engagemang.

BREAKING: Harvards donation investerade 5 miljoner dollar – 10 miljoner dollar direkt i Blockstacks tokenförsäljning.

Detta innebär att en av de ledande universitetsbidragen är bekväm att hålla tokens direkt.

VIRUSET SPRIDER &# 128293;

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 11 april 2019

Tillbaka i 2018 gick också en annan Ivy League School, Yale University, in på den virtuella valutamarknaden. Universitetet investerade i en digital valutafond som heter Paradigm, som samlade in 400 miljoner dollar.

Även med oro som gränsar från brist på reglering till penningtvätt visar medverkan av olika institutioner på kryptovalutamarknaden branschens kontinuerliga expansion. Med utbildningssektorn som gradvis värms upp till virtuell valuta är antagandet inställt på en rekordhög nivå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me