BlockFi lanserar krypto-sammansatta räntekonton för Ethereum & Bitcoin-innehavare

Blockfi

I stort sett har 2018 års nedgång på kryptovalutamarknaden varit en tid av förlust, även för de mest intelligenta och erfarna Bitcoin-investerarna. Företag har också lidit och avskedat personal till vänster och höger.

Från sin topp i början av 2018 har det totala värdet av alla kryptovalutor sjunkit från 830 miljarder dollar till 130 miljarder dollar för närvarande – en förlust på 84%. Men en start, med stöd av den berömda Mike Novogratz, har för avsikt att ge investerare ett sätt att stapla satoshis (fraktioner av BTC) och gwei (fraktioner av Ether), även om vintern fortsätter att nypa i marknadens ytterligheter.

Blockfi

BlockFi att erbjuda 6,2% april på Bitcoin & Ethereum-insättningar

Forbes rapporter det BlockFi, ett företag som samlade 52,5 miljoner dollar från investerare som Novogratz Galaxy Digital i juli förra året, har lanserat en potentiellt spelförändrande produkt. BlockFi har enligt uppgift gett kunder över hela världen möjligheten att göra upp till 6,2% årlig ränta på Bitcoin och Ethereum-insättningar. Detta “räntekonto” erbjudande kommer att gå bredvid BlockFi: s lånerbjudande, som gör det möjligt för användare att låna mer än $ 2000 till en ränta på 4,5% om de sätter in säkerheter i tre ledande kryptovalutor. I ett tillkännagivande förklarade Zac Prince of BlockFi:

”BlockFi är den första kryptoutmaningsbanken. Bitcoin och kryptolån, särskilt till privatinvesterare, är en början på marknaden. Det har dock drivits av institutionellt intresse under det senaste året eller så. ”

Winklevoss Twins ‘Gemini Trust kommer att stödja det nya erbjudandet genom vårdnad, som har full försäkringsskydd.

Bitcoin diehard Anthony “Pomp” Pompliano, som har investerat i BlockFi genom sin riskkapitalfond på Morgan Creek Digital, bröt ner erbjudandet på ett djupgående posta på Off The Chain. I tisdagens utgåva av publikationen, som Pomp är chef för, förklarades det att räntekontona skulle kunna vara det högst avkastande inlåningsmedlet i finans. Ännu bättre, det ger sammansatt ränta, säkerhet och fondsäkerhet genom Gemini och ett kryptoutbetalningssystem som kan vara tilltalande för glada investerare i detta utrymme.

Kan denna krypto erbjuda gnistadoption?

För många kan en 6,2% ränta på deras investering vara spännande. Per Ryan Todd, forskningsanalytiker på The Block, en mjuk lansering av finanserbjudandet i Japan såg stor framgång, med BlockFi-teamet som uppgav att deras provkörning i den asiatiska nationen var “mycket stark”.

BlockFi som erbjuder 6,2% på både BTC- och ETH-insättningar förändrar spelet. Kommer att vara intressant att se om / hur centraliserade kryptoinsättare och långivare påverkar #DeFi volym övertid. En tråd:

– Ryan Todd (@_RJTodd) 5 mars 2019

Men mer sannolikt än inte är det sannolikt att BlockFi: s senaste satsning inte kommer att utlösa någon form av utbredd adoption över hela världen. Och här är varför.

6,2% kan tyckas bra och allt, men allt betalas i kryptovaluta, vilket innebär att fiFi-värdet på BlockFi-konton kan falla, och ännu värre, med mer än räntan de får. Detta kan på egen hand avskräcka mamma- och popinvesterare från att fördela sitt kapital till Bitcoin och Ethereum för en insättning på den blockchain-aktiverade utlåningsplattformen. Dessutom kan man hävda att det finns liknande (ännu bättre) avkastning på mer etablerade investeringar, särskilt på traditionella aktiemarknader.

Men kanske krypto inte behöver investeringsmöjligheter med hög avkastning för att få dragkraft i företagsamerika och hos allmänheten. Kanske allt vi behöver är solid infrastruktur. Och intressant kan sådana viktiga aspekter av detta utrymme vara precis runt hörnet.

Den Ohio-baserade Kroger tappade till exempel nyligen stöd för Visa-kreditkort på grund av ökande utbytesavgifter. Inom några timmar efter tillkännagivandet började kryptovalutaentusiaster bombardera återförsäljaren med meddelanden och berättade kedjan att acceptera Bitcoin eller en annan digital tillgång som ett accepterat bytesmedel. Pompliano gick med på det roliga och pinglade Kroger på Twitter i ett försök att få det amerikanska företaget att undersöka stöd för Lightning Network-transaktioner, vars transaktioner kostar mycket mindre än de som gjorts med Visa-kredit. Intressant nog svarade en representant och bekräftade att han var i diskussion med Pompliano i frågan. Krogers potentiella acceptans av Bitcoin kan vara helt monumental.

Bakkt, en start integrerat knuten till Intercontinental Exchange (ICE), avslöjades också för att ha gjort framsteg i den vanliga antagandet av kryptovalutor. Pålitliga källor som talade till The Block hävdade nyligen att det är mycket troligt att den Seattle-baserade rostningskedjan kan acceptera Bitcoin-transaktioner 2019, med hänvisning till sitt partnerskap med Bakkt som enligt uppgift involverade en transaktion av eget kapital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me