Blockchain-distributionsplattformar kan ge producenter av sociala medier innehåll

Snapparazi

Sociala medier har blivit en kraftfull kraft över hela världen. Plattformar som Facebook och Twitter är resmål för nyheter och information. Mycket liten tillsyn finns för företag som har blivit en viktig del av informationsdistributionen runt om i världen. Förutom de etiska frågorna som härrör från dessa plattformar, finns det fortfarande många gråområden där blockchain kan hjälpa till med hur innehåll genereras..

En plattform som Facebook eller Snapchat är i grunden ett sätt för människor att enkelt dela innehåll. Plattformen gör lite för att skapa någonting, men de kan realisera betydande vinster från sina användare. Människor som publicerar sina foton, videor och andra media skapar marknadsförbar underhållning för plattformarna. Men innehållsskaparna får inte mycket i kompensation för sina ansträngningar.

Snapparazi

Till och med en plattform som YouTube som gör det möjligt för innehållsskapare att realisera en viss vinst från sitt arbete har förmågan att “demonetisera” innehåll efter behag. Plattformen tjänar fortfarande på innehållet eftersom de visar annonser under en demonetiserad video. Användare och innehållsskapare är överlåtna på plattformarna, men blockchain kan vara en del av att hitta en lösning på detta problem.

Innehållsdelning, fri från policy

Alex Jones har gått på skivan med några vilda uttalanden. Oavsett vad en person känner för de positioner som Alex Jones har intagit, skulle det vara klokt att vara uppmärksam på vad som kan vara en skrämmande företräde. Inom en vecka förbjöds den uttalade texanen från alla större innehållsplattformar. Det är lite han kan göra för att återanvända världens största mediedistributionssystem.

Allt handlar om företagspolitik, inte lag. Alex Jones gjorde inget olagligt, och ändå kan han inte lägga upp videor på webbplatser som han hjälpte till att generera otaliga dollar i annonsintäkter i över många år. Inte bara är han förbjuden att fortsätta använda, utan hela hans verk har tappats in i ”minneshålet”. Det behöver inte sägas att detta inte är bra för innehållsskapare.

Decentraliserad distribution

Det borde inte finnas något argument att en plattform som Facebook realiserar massiva vinster från sin infrastruktur. Oavsett kostnaderna är det uppenbart att innehållsfördelningsplattformar skapar värde. Frågan är nu hur den vinst delas, och blockchain kan sätta tillbaka vinstens kraft i annonsmännens händer.

Alex Jones-affären belyser ett mycket större problem som annonsmaterial möter idag. Tillgång till innehåll har aldrig varit enklare, men att få betalt för att skapa är inte enkelt. Plattformar som YouTube och Facebook har blivit rika på fritt erbjudet innehåll, men blockchain kan tekniken som gör att annonsmaterial kan klippa ut mellanhänder.

Blockchain-baserade registersystem gör det möjligt att spela in stora mängder data utan mellanhänder. Inom sociala medier och innehållsdelning betyder detta att plattformar som YouTube lätt kan ersättas med molndatornoder. Det finns också nya reklamplattformar som använder blockchain för att registrera var annonser visas och vem som uppmärksammar dem.

Nya idéer kan förändra marknaden

Contentos marknadsför deras COS-token, som de utformade för att skapa en skalbar marknadsplats för distribution av onlineinnehåll. Tanken är mer eller mindre att direkt koppla innehållsproducenter med mediekonsumenter, även om de inte har en plattform som kan utmana YouTube eller Facebook. De har skapat möjligheten för andra företag att delta i sitt ekosystem, så om en tokeniserad innehållsdistributionsmodell blir populär kan de vara värda att titta på.

Snapparazzi tar ett annat tillvägagångssätt och använder blockchain för att hjälpa annonser som vill sälja bilder av nyhetsvärda händelser. Deras plattform gör det möjligt för annonsmaterial att ladda upp sina bilder och videor, och nyhetsplattformar kan bjuda på dem. Köparna betalar i fiat, och annonserna får SnapCoin-tokens, vilket kan avskräcka etablerade journalister från att använda den nya plattformen.

Oavsett ekonomi verkar Snapparazzi vara ett steg i rätt riktning för annonsmaterial. Även om blockchain inte har använts för att skapa en rival till Facebook eller YouTube ännu, finns det plattformar som går i den riktningen. När människor inser fördelarna som blockchain skapar när det gäller säkerhet för personlig information och tillsyn är det troligt att de föredrar blockchain-baserade sociala medier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me