BitMEX träffar marken med Binance Roast efter 45-dagars paus

BitMex

Tillbaka i juli släppte BitMEXs verkställande direktör, Arthur Hayes, ut det med New York Universitys ekonomiprofessor Nouriel Roubini i en skarp debatt. Medan många säger att Hayes vann, blev han och hans plattform snabbt tysta på sociala medier och gjorde två en gång aktiva Twitter-konton till till synes spökstäder.

Du förstår, i kölvattnet av debatten – den så kallade “Tangle in Tapei” – släppte Bloomberg en mycket viktig rapport om BitMEX, en kryptovalutahandelplattform som är ökänd för “rekting” -handlare. Utloppet, med hänvisning till källor som är bekanta med saken, skrev att US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har inlett en utredning om huruvida Bitcoin-börsen har tillåtit amerikaner att använda sina produkter eller inte. CFTC klassificerar kryptoderivat, nämligen terminer, under dess jurisdiktioner.

BitMex

CFTC vägrade påstås att kommentera ärendet, liksom BitMEX. Och Hayes hävdade att hans plattform skulle “fortsätta att övervaka alla rättsliga och reglerande utvecklingar runt om i världen och kommer att följa alla tillämpliga lagar och förordningar”, och tillade att han avvisar alla anklagelser om brottslighet eller uppförande..

Tydligen för att bibehålla integriteten i det potentiella fallet släppte Hayes och BitMEX från kartan dagarna efter rapporten.

Men BitMEX är tillbaka, och det är tillbaka med hämnd. En hämnd mot Binance ändå.

BitMEX sparkar upp Twitter Spat With Binance

BitMEX twittrade från företagskontot för första gången på cirka 45 dagar. I den skickade de en bakåtkompliment på Binances sätt och skrev att den gratulerade sin rival för lanseringen av sin Testnet Futures. BitMEX tillade: “Glad att se att du gillade att läsa vår dokumentation lika mycket som vi tyckte om att skriva den!”

I tweetet fanns skärmdumpar bifogade av dokumentationen för både Binance och BitMEX: s detaljerade uppgifter om automatisk nedväxling och finansiering. Även om detta kunde ha setts som ett udda sätt att jämföra sina produkter, läser Binances kopia nästan identiskt med BitMEX, därav sarkasm i tweeten.

Grattis till lanseringen av Testnet Futures @binance. Glad att se att du gillade att läsa vår dokumentation lika mycket som vi tyckte om att skriva den! pic.twitter.com/lLzcLcX6t4

– BitMEX (@BitMEXdotcom) 4 september 2019

Hayes följde efter och lade upp ett “meme” om att kopiera läxor på sitt eget flöde.

Changpeng “CZ” Zhao från Binance var snabb att be om ursäkt. VD skrev att den plagierade kopian faktiskt inte var från deras skrivteam, med Binance som drivte ett av sina testnät på en förvärvad webbplats. Men han försäkrade att han skulle “fixa / ta bort” det “ASAP”.

För dem som missade memot är Binance mitt i att lansera sin egen futuresplattform, som många säger kommer att bli en av BitMEXs främsta konkurrenter. Som rapporterats av Blockonomi tidigare kommer uppstarten att ge bort 10 000 Binance Coin (BNB) – över 200 000 $ – till de som testar sina två testnet futures trading plattformar. Om testningen går framgångsrikt kommer futuresplattformen att lanseras under de närmaste månaderna.

Är BitMEX fortfarande i trubbel?

Med tanke på att BitMEX har varit tyst i cirka 45 dagar, bör det faktum att det kom tillbaka med ett skämt ses som ett gott tecken.

Men uppgifterna visar att plattformen fortfarande kan uppleva en del kvarvarande smärta från CFTC-rapporten.

Diagrammet nedan visar handelsvolymen på BitMEX: s flaggskeppsprodukt – Bitcoin till amerikanska dollar evig swap. Även om det inte finns en väldigt tydlig nedåtgående trend, kan du se att handelsvolymen dagarna efter rapporten verkar märkbart lägre än under dagarna före rapporten. Självklart sammanföll rapporten med en förlust i hausseartad fart, men drop-off verkar brant.

Det är inte allt. Twitter-analytiker Ceteris Paribus, som citerade data från blockchain-analysföretaget Ceterius Paribus, fann att BItMEX såg cirka 524 miljoner dollar i nettoutflöden i juli, vilket markerade det största utflödet någonsin. Detta innebar att handlare drog tillbaka sin Bitcoin från börsen för att undvika regleringsrisk.

Bitmex hade $ 524 miljoner nettoutflöden i juli. Det hade aldrig haft mer än $ 100 miljoner på en enda månad.

2018 tog in 1,3 miljarder dollar, och det fanns inte en enda månad där utflödena var större än inflödena. pic.twitter.com/yfQSMfCbvy

– Ceteris Paribus (@ ceterispar1bus) 4 augusti 2019

Men i augusti tycktes dammet sätta sig lite mer, med BitMEXs månatliga Bitcoin-flöden var mycket närmare noll. Så med god tid kan handlare bara glömma att Bloomberg någonsin släppte den rapporten och börja använda BitMEX igen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me