Bitmain-kunder riktade till telefonbedrägeri som säljer icke-existerande “S11” gruvarbetare

Bitmain släppte precis ett uttalande som hävdar att de är medvetna om att ett antal av deras kunder har riktats in av en telefonsvindare som påstår sig vara från Bitmain och erbjuder avancerad hårdvara som ännu inte finns på marknaden. Specifikt erbjuder bedragarna det potentiella offret en chans att köpa en “S11” gruvarbetare. Telefonbedrägerier har också dykt upp regelbundet och riktar sig mot kryptovalutahållare.

Bitmain Phone Scam

Crypto Scamming Fortsätter

En av de olyckliga biverkningarna av kryptovaluta är att det ger bedragare ett sätt att extrahera pengar från offren på ett sätt som i stort sett är spårbart och är helt oåterkalleligt. Nyligen har “gratis ETH” -bluffen mättat Twitter, och det är nästan omöjligt att undvika meddelandena.

Bedrägeriet fungerar genom att skapa ett falskt likartat konto för ett välkänt kryptovaluta Twitter-handtag och lovar att alla som skickar Ethereum eller ibland bitcoin till en viss adress kommer att få tillbaka 10 gånger det beloppet på några minuter. Dessa inlägg följs vanligtvis av mer bedrägliga inlägg som hävdar att de har fått stora mängder kryptokurrency för att de effektivt inte gör något.

Twitter-bedragare

Blockonomi Twitter har drabbats av bedragarna

Dessa typer av bedrägerier är ganska lätta att identifiera, men tyvärr måste de fungera eftersom bedragarna inte ens tappar långsamma i sina försök att täcka internet med sina bedrägerier.

Denna attack på Bitmain är dock ganska unik, eftersom det innebär att telefonsamtal ringer till Bitmain-kunder. Detta tyder på att bedragarna på något sätt kunde få tillgång till Bitmain-kundposter, även om företaget ännu inte officiellt har gjort det påståendet.

Bitmain Phone Scam: Hur det fungerar

Enligt det officiella uttalandet som skickades via e-post till Bitmain-prenumeranter, ”har någon ringt Bitmain-kunder. Telefonnumret verkar vara vårt kundservicenummer i Kina. Den som ringer påstår sig erbjuda en S11-gruvarbetare. ”

E-postmeddelandet hävdar sedan att det inte finns någon sådan enhet tillgänglig på marknaden, och alla som påstår sig sälja en är en bedragare. Vidare säger de att “Bitmain kontaktar aldrig kunder via telefon för att meddela nya produkter”. Faktum är att de inte behöver det, eftersom de flesta Bitmain-leveranser i vissa fall säljs på några timmar eller till och med minuter.

E-postmeddelandet innehåller inga ytterligare detaljer, men det är säkert att säga att bedragarna sannolikt kommer att försöka övertyga det potentiella offret att beställa hos så många fiktiva enheter som möjligt via en betalningsmetod som kryptovaluta eller eventuellt ett kreditkort.

Crypto Phone Scams on the Rise

Medan telefonbedrägerier för bitcoin fortfarande är ovanliga jämfört med onlinebedrägerier som den som riktar sig till Twitter, blir de fortfarande allt vanligare.

I mars i år rapporterade FTC att de hade stoppat fyra män som ringde människor och lovade att de snabbt kunde bli rika med bitcoin. Systemet använde det som kallas “kedjeöverföringsschema”Som på många sätt liknar ett pyramidschema. Enligt en rapport i tidningen Time, bedragarna hävdade att de kunde förvandla alla investerare “0,1 bitcoin till 84 bitcoin” varje månad. Gruppen fungerade under namnen Bitcoin Funding Team, Jetcoin och My7Network.

I Kanada, CBC-nyheter rapporterade att brottslingar har riktat sig mot kanadensiska medborgare genom att utgöra sig för skattemyndigheter och kräva betalningar i bitcoin eller andra kryptovalutor. Denna speciella rapport var från december förra året, då bitcoin upplevde sin meteoriska tjurkörning.

Annan rapport från Global News Canada från april i år rapporterade att små företag var inriktade på bedragare som hävdar att de kom från verktygsföretag. Bedrägerierna skulle kräva bitcoin eller annars skulle verktyg som ström avbrytas omedelbart.

Att vara säker

Det är viktigt att komma ihåg att allt eftersom adopteringen av bitcoin ökar, så kommer bedrägeriförsök, liksom bedrägeriernas uppfinningsrikedom. Det är därför det är av avgörande betydelse att alltid vara på din vakt och vara misstänksam mot alla som frågar efter bitcoin eller andra kryptovalutor via telefon eller e-post..

Det är också viktigt att kunna upptäcka bluffen när du ser en. När du ser någon som lovar att “10x” dina pengar på några minuter eller får dig att bli rik snabbt kan du vara säker på att du tittar på ett pågående bedrägeriförsök.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me