Bitcoins Lightning Network Trust Chain börjar ännu en gång

Vad är Vakttornen?

Om du har varit en del av Bitcoin-communityn under en anmärkningsvärd tidsperiod, vet du sannolikt att enligt många har kryptovalutan skalproblem.

Nära toppen av kryptobubblan 2017 ökade avgifterna för att skicka BTC med tusentals procent från deras normala skattesats till $ 25 till $ 50, beroende på vem du frågade. Detta innebar att om du begärde att betala några dollar kan din transaktion ha fastnat i mempoolen i flera timmar.

Men som med all programvara har det föreslagits lösningar. En av dessa är Blixtnätverk, som är en skalningslösning i andra lagret som effektivt migrerar vissa transaktioner från huvudkedjan för att möjliggöra blixtsnabb, effektiv fri och tvärkedjeöverföring med hög genomströmningshastighet.

Denna teknik arbetar för närvarande på av ett antal branschföretag, såsom Blockstream, Lightning Labs och till synes Square Crypto, som förra året gav ett stort bidrag till en ledande utvecklare i Lightning-segmentet av Bitcoin.

Och medan nätverket fortfarande är i sin linda, startade ett initiativ på Twitter som kan ge skalningslösningen mer adoption och inflytande, så att säga.

Bitcoins Trust Chain startar igen

Tidigt förra året, Bitcoin-förespråkare och kommentator Hodlonaut skrev i en nu berömd tweet, ”Jag skickar 100 000 sats … till den första personen som svarar. Den personen lägger till 10k sats och skickar det till någon. Och så vidare.”

Lite LN kul..

– Jag skickar 100 000 sats med https://t.co/va7XSnFii0 till den första personen jag väljer att lita på som svarar på detta.

– Den personen lägger till 10k sats och skickar 110k till någon (antingen från svar till en ny tweet eller den här tråden)

.. och så vidare

Hur många sats innan det går sönder?

– hodlonaut&# 127790; ⚡&# 128273; (@hodlonaut) 19 januari 2019

Så galet som detta kanske låter, blev denna slags utmaning viral, Crypto Viral ändå. Och snart nog hade det ett namn, Lightning Network Trust Chain – tanken med den här monikern var att användarna var tvungna att lita på varandra för att skicka en stor summa BTC till varandra.

Utmaningen gick så viral att Jack Dorsey, vd på Twitter som har varit ett fan av Bitcoin ett tag nu, bestämde sig för att ta upp facklan, liksom LinkedIn och Microsoft-styrelseledamot Reid Hoffman. (Lightning Labs VD Elizabeth Stark försökte få Teslas Elon Musk att delta i Bitcoin-kulet, men tyvärr accepterade han det inte.)

Och som ett resultat såg Lightning Network en tillväxt, med nätverkets kapacitet som nästan fördubblades i värde under den tid kedjan bildades.

Hallå @elonmusk, bara 3 platser kvar att ta #LNTrustChain fackla. Först var du VD för Dogecoin, nu kan du bli VD för Lightning. &# 128540; ⚡️

Låt oss få detta att hända! &# 128293;

– Elizabeth Stark (@starkness) 9 april 2019

Efter att någon hade stulit facklan, var den tvungen att gå i pension på grund av tekniska begränsningar, med återstående Bitcoin deponerades som en donation för Bitcoin Venezuela.

Och med det blev facklan mörk, ändå fram till idag. På söndag skrev Hodlonaut återigen exakt samma meddelande som ovan, den här gången kallade det Lightning Network Trust Chain 2.

Hittills har facklan sett cirka 15 humle, som går från person till person utan mycket problem. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om några anmärkningsvärda medlemmar i Bitcoin eller tech-communityn deltar eller om det blir stulet.

Det är inte klart vilken effekt den till synes årliga Lightning-händelsen kommer att ha på denna Bitcoin-teknik den här gången. Men med tanke på historia kan det bara göra bra.

SegWit på väg upp

Den stadiga tillväxten av Lightning Network har understrukits av antagandet av en annan skalningslösning, Segregated Witness, bättre känd som SegWit.

För de som inte är medvetna är SegWit en teknisk förändring som implementerades under Bitcoin-Bitcoin Cash-splittringen 2017 som effektivt ändrar hur BTC-transaktioner formateras genom att ta bort vissa data, vilket möjliggör fler transaktioner att passa in i varje block. (Speciellt tillåter SegWit att Lightning Network kan existera på grund av tekniska skäl som kan förklaras en annan gång.)

SegWit, per data från en datasida, står nu för 66% av alla Bitcoin-transaktioner, med stora börser och tjänsteleverantörer som antar lösningen.

Tillväxten av både SegWit och Lightning Network (tillsammans med nyskapande skalningslösningar aktiverade via Schnorr Signatures) bör bidra till att minska BTC-transaktionsavgifterna med tiden och möjligen göra kryptovalutan mer användbar som ett dagligt utbytesmedel.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me