Bitcoin sätter rekord för genomsnittliga transaktioner: Är ett stort BTC-pris nära?

Bitcoin Bull Run

I genomsnitt har Bitcoin blockchain hanterat ett oöverträffat antal transaktioner per block för sent.

Den dynamiken kom fram på hälarna av Genesis blockchain och slog rekordet för genomsnittligt antal transaktioner i ett block inte en gång utan två gånger under de senaste två veckorna.

Bitcoins tidigare höga varumärke kom nära toppen av kryptoekonomins sista tjurfart – den 20 december 2017 – när dess kedjade i genomsnitt uppgick till 2 722 transaktioner per block på dagen.

Bitcoin Bull Run

Handla Bitcoin med Cryptohopper

Eftersom murmurningar av en annan tjurkörning har tagit tag i kryptovalutans ekosystem nyligen, såg en ny flod av on-chain-aktivitet att tidigare rekord sjönk den 26 mars, då Bitcoin i genomsnitt 2 734 transaktioner per block. Några dagar senare den 31 mars förmörkades också det nyuppställda rekordet när Bitcoin träffade 2 745 transaktioner per block.

Bitcoin slog precis en rekordhög nivå i transaktioner / block.

Rekordet har nu brutits två gånger under de senaste tio dagarna.

20 dec 2017: 2722 tx / block

26 mars 2019: 2734 tx / block

31 mars 2019: 2745 tx / block pic.twitter.com/6vxB8kSXob

– Kevin Rooke (@kerooke) 5 april 2019

Den senaste milstolpen kom framför allt bara en dag före den 1 april, då bitcoinpriset ökade med cirka 1 000 USD för att uppnå en värdering över 5 000 USD – det högsta hittills i 2019 – och eftersom Bitcoin-mempoolen fylldes med mer än 50 000 transaktioner för 3 000 procent öka på veckan.

Den akuta användningsbönen har orsakat en akut intresse välsignelse i natura. Det beror på att ordet “Bitcoin” började tränga på Baidu, Kinas version av Google, medan det i väst Google sökte efter “Bitcoin” tredubblades mellan den 31 mars och den 2 april..

Med all aktivitet, är ett stort Bitcoin-pris som körs i enlighet därmed?

Vissa säger “det är möjligt”, andra säger “inte ens nära.”

Det som är tydligt är att den växande kryptovalutans stigning till 5 000 USD den här veckan har fler människor som diskuterar bitcoins utsikter – både i kryptoverse och i mainstream – än vid någon annan punkt de senaste månaderna.

På sidan av dem som säger att ett stort uppåtgående drag kan vara i korten är den klassiska kartisten Peter Brandt. Den 5 april betonade Thomas Lee från det pro-crypto Wall Street-företaget Fundstrat Brandts nya förslag att ett annat “paraboliskt förskott” kan vara nära bitcoinpriset.

@PeterLBrandt har varit förenlig med hans syn på krypto och hans observation är en annan anledning att se denna vinst i april som trovärdig

Med andra ord är detta mindre en fälla för tjurar och en annan anledning att tro botten för $ BTC https://t.co/9U9jVsWi1k

– Thomas Lee (@fundstrat) 5 april 2019

Enligt sin Twitter kommer Brandt att vara den första som säger att en näringsidkare måste vara flexibel och villig att acceptera nederlag. Följaktligen är han inte främmande för känslor som inte uppnåddes. Och hans ”skulle inte bli förvånad” formulering är långt ifrån att kalla ett överhängande bitcoinpris på $ 60.000.

Hans hunch är dock åtminstone värt att fundera på eftersom Brandt korrekt förutspådde en långvarig bitcoinbjörnmarknad på toppen av 2017 bull run.

Bubblan har poppats. Bull marknaden i $ BTC över en tid. För analog titt på Guldtabellen från 2011 på avdelningar pic.twitter.com/AUSiGH0eCg

– Peter Brandt (@PeterLBrandt) 22 december 2017

Han var rätt på mål med det samtalet, eftersom bitcoin sedan fortsatte att gå in i sin längsta björncykel hittills på en serie skarpa försäljningar under 2018.

Tidigare resultat är inte ett tecken på framtida resultat, men Brandts nya förslag om att BTC skulle kunna gå in i ett annat paraboliskt framsteg a la 2017 är verkligen ett sätt som intressenter i rymden kan försöka inrama och förstå den senaste tidens ökade aktivitet kring bitcoin.

När det gäller Lee gjorde hans företag Fundstrat också rubriker för några dagar sedan när det publicerade sin optimistiska kryptoutblick för 2019. Där hävdade Lee och hans kamratanalytiker att kryptoekonomin äntligen kan börja klämma ur den baisseartade marknadscykeln som kom till dominans förra året.

“Slutsats: Vi ser färre skäl att ifrågasätta den senaste tidens återhämtning [i] Bitcoin-priser – det bästa kvartalet sedan 2017”, förklarade företaget.

Om realiseringen av en Bitcoin-återhämtning verkligen blir fallet och en annan tjurkörning kommer, kan Bitcoin-blockchain bryta ytterligare milstolpar för användningen än. Det beror helt säkert på om BTC: s prisåtgärd och aktivitetsboom kan upprätthållas under tiden.

Oavsett vad som händer, verkar det som om det finns en bestämd känsla av förändring i kryptoekonomins luft. Oavsett om det helt enkelt är en ombytlig förändring i känslan och att baisseartade marknadsförhållanden slutar bestå återstår att se.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me