Bitcoin Exchange Bläckpartnerskap med turkiska fotbollsklubben

BTCTurk

Turkiets största bitcoin-börs, BtcTurk, samarbetade nyligen med en turkisk fotbollsklubb, Yeni Malatyaspor. Enligt avtalet skulle bitcoin-utbytesplattformen vara klubbens sponsor under den pågående Süper Lig Cemil Usta säsongen 2019–2020, under vilken klubben skulle spela med namnet “BtcTurk Yeni Malatyaspor”.

Det här är inte första gången ett krypt-sportsamarbete sker, vilket indikerar en växande acceptans inom sportbranschen och därefter.

BTCTurk

Turkiskt professionellt fotbollslag Nicks Bitcoin sponsoravtal

Redditor “onurgozupek”Avslöjade nyheten om partnerskapet i en posta publicerad på Bitcoin sureddit på måndagen (2 september 2019).

Baserat på sponsoravtalet skulle BtcTurk logotyp visas på klubbens tröja. Partnerskapet är viktigt eftersom det här är första gången som en bitcoin-utbytesplattform sponsrar en professionell fotbollsklubbens tröja.

Özgür Güneri, VD för BtcTurk, kommenterade den milstolpe som uppnåddes av bitcoin-utbytesplattformen:

”Och nu är vi glada över att göra ett nytt genombrott i vårt land och i världen och för samman Yeni Malatyaspor, en av de framgångsrika klubbarna i Turkiet Super League och BtcTurk. Vi tror på framtiden för turkisk sport och fotboll och strävar efter att investera mer under de kommande åren. ”

VD tillade att partnerskapet skulle uppmuntra till större antagande av bitcoin och andra kryptovalutor i Turkiet. Dessutom skulle klubbens engagemang bidra till att skapa medvetenhet om BtcTurk och bitcoin i den turkiska fotbollsligan.

Adil Gevrek, som är president för BtcTurk Yeni Malatyaspor fotbollsklubb, kommenterade också sponsringsavtalet. Enligt Gevrek skulle det vara bra för klubben och för turkisk fotboll att associera sig med Turkiets största bitcoin-utbytesplattform.

Sportsfranchises som antar kryptovaluta

Kryptovalutaindustrin verkar få en märkbar grad av stöd från sportbranschen. Med tiden har det varit nyheter om kryptovaluta- och blockchain-plattformar som samarbetar med några av de största namnen i sportbranschen. Fotboll och basket är dock överst på listan över idrottslag för att anta kryptovaluta.

Amerikanskt fotbollslag, Miami Dolphins, antog litecoin (LTC), som klubbens officiella kryptovaluta, vilket gör det möjligt för fans att köpa biljetter med bitcoin och litecoin.

NBA 2k-ligan i det professionella basketlaget Cleveland Cavalier, Cavs Legion, samarbetade också med kryptovalutaplattform, UnitedCoin, med UnitedCoin som blev ligans officiella kryptovalutapartner.

En av de största fotbollsklubbarna, Juventus, samarbetat med Socios.com, en blockchain-baserad engagemangsplattform, för att lansera sin egen fan-token,

I augusti 2018 skapades historia i fotboll, eftersom Rimini, en italiensk fotbollsklubb, blev det första fotbollslaget i världen som förvärvades med bitcoin. Tidigare blev det amerikanska basketlaget, Sacramento Kings, det första basketlaget som grävde eterum. Teamet var enligt uppgift det första inom sportbranschen som accepterade bitcoin.

Bitcoin blir allt populärare i Turkiet bland ekonomisk instabilitet

Turkiet anses allmänt vara ett kryptovänligt land vars medborgare är öppna för ny teknik. Landets medborgare, rasade 2018, vilket gjorde bitcoin och andra virtuella valutor till ett fördelaktigt alternativ för turkarna.

Enligt en enkät genomförd av den nederländska sociala medieplattformen, ING News i februari 2019, och delad av CoinShares chef, Meltem Demirors, är turkiska medborgare de största ägarna av virtuell valuta i hela Europa.

Som med många andra regleringsorgan och regeringar globalt varnade den turkiska regeringen medborgarna om riskerna med bitcoin. Det finns dock inget regelverk för kryptovaluta och blockchain.

Fallet med turkar som vänder sig till bitcoin mitt i en finansiell kris är inte något märkligt. Länder som Venezuela och Argentina möter också liknande ekonomiska svårigheter, och dessa regioner vänder sig till kryptovaluta för lättnad.

Nyligen VD för hedgefond, Arca, Rayne Steinberg, sa att jurisdiktioner med ekonomisk och politisk kris såg bitcoin som en säker tillflyktsort och sista utväg. Steinberg noterade vidare att lokalbefolkningen drabbade jurisdiktioner som Argentina, Venezuela, Hongkong och Turkiet köpte bitcoin till en premie på kryptovalutabörser..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me