Bitcoin Charity: Fidelity’s Charity Arm träffar $ 100 miljoner kryptomilstolpe

Fidelity-investeringar

Vanliga medier lammar kryptovalutaindustrin för att hysa världens otrevliga. Den sittande presidenten Donald Trump hävdade i sin nu ökända tråd på Bitcoin och Vågen att digitala tillgångar kan “underlätta olagligt beteende, inklusive narkotikahandel och annan olaglig verksamhet”.

Några andra i vem är vem av global ekonomi och politik har uttryckt en liknande känsla, smutsande kryptovalutor för deras förmåga att försvara världens frågor.

Fidelity-investeringar

De har inte tekniskt fel. Som rapporterats av Blockonomi tidigare är kryptovalutabrott en bransch på 4 miljarder dollar 2019, med dåliga skådespelare som lurar och hackar oskyldiga för miljoner varje dag. En rapport från Chainalysis föreslog också att digitala tillgångar var betalningsmediet för $ 1 miljarder mörka webbköp under första halvåret 2019.

Men vad de ovannämnda kunskaperna gör fel är att kasta en enda filt över hela kryptovalutaindustrin och hävda att alla inblandade – oss, verkligen – inte är ombord.

Detta kan inte vara längre ifrån sanningen. Det är vad Fidelity Charitable, den filantropiska delen av Wall Street’s Fidelity Investments, föreslår ändå.

Fidelity har fått över 100 miljoner dollar i Bitcoin, XRP, & Mer

Som upptäckt av CoinDesk, Fidelity Charitable överträffade nyligen en viktig milstolpe och avslöjade i en årsrapport att den har fått mer än 100 miljoner dollar i kryptotillgångar sedan 2015.

År 2018 gjordes 30 miljoner dollar av filialens bidrag på 5 miljarder dollar genom kryptovalutor. Även om detta är en liten andel visar det att välgörenhet är en del av kryptovalutans ekosystem, precis som alla andra industrier.

Intressant nog lade Fidelity Charitable 69 miljoner dollar i kryptodonationer under 2017, vilket gör digitala tillgångar till den snabbast växande tillgångstypen som accepteras av Fidelity.

Rapporten hävdade att “icke-börsnoterade tillgångar”, som inkluderar allt från privata aktier och fastigheter till kryptovalutor, “representerar en betydande del av välståndet i USA men har traditionellt varit en i stort sett outnyttjad källa till filantropisk finansiering.”

Trots detta har kryptovalutainvesterare varit ganska välgörande, trots branschens lilla storlek och otrevlighet.

Inte en ny trend

Kryptodonationer är inte en ny trend.

Förra året avslöjade Brian Armstrong från Coinbase att han hade undertecknat Giving Pledge, en formell välgörenhetsförklaring riktad mot miljardärer skapade av Warren Buffet och Bill Gates.

Armstrong ansluter sig till BitMEXs Ben Delo, Kathleen Breitman från Tezos, Elon Musk, Michael Bloomberg, Gates och Buffet, bland några av världens mest kända entreprenörer, investerare och företagets grundare. Armstrong står också bakom GiveCrypto, en välgörenhetsorganisation som syftar till att distribuera kryptovalutor “till människor i nöd.”

GiveCrypto, en nettofördel för både de fattiga och kryptoindustrin, har redan fått båtar med dragkraft, med VD: s Ripple, Electric Coin Company, Bitcoin.com, BitMEX och otaliga andra framstående kryptostarter som donerar kollektiva miljoner till initiativet.

Välgörenhet har också spridit sig till en krypto-företagsnivå. Binance i slutet av förra året meddelade att det skulle donera alla noteringsavgifter som kryptovalutaprojekt betalar för att noteras på den berömda börsen.

Och även de vanliga Joes och Jills i kryptovalutaindustrin, som du eller jag, har visat sig vara ganska välgörande. När Notre Dame i Paris skadades i en förödande eld, samlades kryptovalutagruppen för att donera tiotusentals.

Donera Bitcoin & Ilk gör bara mening

Så varför donera kryptovalutor? Varför inte donera fiat-pengar, som kan blåses upp efter centralbankernas infall?

Enligt ett utdrag från rapporten:

“Fidelity Charitable förmåga att acceptera kryptovaluta-donationer, inklusive bitcoin, gjorde det möjligt för dessa givare att eliminera eventuella kapitalvinstskatter och ge välgörenhetens fulla marknadsvärde.”

Det kan också vara meningsfullt från en rent grundläggande synpunkt. Till skillnad från fiatsystemet kan kryptokurvor transakeras nästan omedelbart, över hela världen och till en extremt låg kostnad jämfört med det multidagars, ofta höga avgiftssystem som de flesta välgörenhetsorganisationer troligen anlitar för närvarande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me