Bitcoin Bulls vrålar när Donald Trump efterlyser negativa priser

Donald Trump Bitcoin

Under de senaste åren har centralbanker blivit förälskade i negativa räntor.

Monetära myndigheter tror att denna politik, som innebär att banker och konsumenter tappar pengar genom att använda fiat-systemet, kan hjälpa till att avvärja ekonomiska nedgångar. Faktum är att tillgångsmarknaderna har varit på en av deras längsta och största demonstrationer i historien, stödd av doviska centralbanker världen över.

Men om Donald Trump, USA: s president, har sin väg, ska penningpolitiken bli mycket mer dramatisk. Och det, kära läsare, kommer sannolikt bara att öka efterfrågan på alternativa tillgångar som guld och Bitcoin.

Donald Trump Bitcoin

Senaste Trump Tirade nämner negativa räntor

Om du skulle säga till Adam Smith – gudfadern för modern ekonomi – att du år 2019 skulle förlora pengar genom att använda banker och investera i skuld, skulle han förmodligen skratta. Men idag har världen blivit beroende av dessa oortodoxa ekonomiska trender.

Några av världens största centralbanker – inklusive Japan och Sverige – har en negativ styrränta; det finns 17 biljoner dollar i negativavkastningsskuld, som analytiker säger mestadels ägs av pensionsfonder och de som letar efter långsiktig, stadig tillväxt.

Denna trend har emellertid ännu inte riktigt spridit sig till Amerika. Ändå kan detta vara på väg att förändras. I en tweetstorm nyligen uppmanade president Trump att Federal Reserve, som tekniskt sett inte är en statlig organisation, “att få våra räntor ner till NOLL eller mindre”.

Han fortsatte med att baska “benhuvudena” vid Federal Reserve och hävdade att det är “naiviteten” av ordförande Jerome Powell och hans kamrater som hindrar USA från att ta upp en “en gång i livet” -möjlighet “för att få negativa räntor..

Federal Reserve borde få ner våra räntor till NOLL eller mindre, och vi bör sedan börja refinansiera vår skuld. RÄNTEKOSTNADER KAN BROTAS VÄG NED, samtidigt som termen väsentligt förlängs. Vi har den stora valutan, makten och balansräkningen …..

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 september 2019

Medan vissa har bortsett från Trumps senaste kommentarer som en politiker – Trump kan inte påverka Federal Reserve: s beslut om räntor – det finns framstående ekonomer som förväntar sig att räntorna ska bli negativa i staterna.

Prata med CNBC i en ny video, Alan Greenspan, den tidigare ordföranden för Federal Reserve, hävdade att det inte dröjer länge innan styrräntan i USA går negativt för första gången någonsin.

I själva verket kallade Greenspan det ”bara en tidsfråga” innan den här oortodoxa penningpolitiken gör en como på amerikanska marknader. Den tidigare centralbanken tillskriver delvis denna förändring till negativa räntor till en åldrande befolkning – titta bara på Japan, som har en av de största proportionella demografiska äldre i världen och är mest känd för negativa räntor..

Ray Dalio, chef för Bridgewater Associates – en av världens ledande hedgefonder – har upprepat dessa farhågor och uppgav i en annan CNBC-intervju att världen har antagit “extremt lös penningpolitik” som ger plats för låga räntor och lättnader.

Bullish för Bitcoin

Medan Bitcoin är oberoende av räntorna, säger analytiker att om en sådan penningpolitik skulle komma till USA, kommer värdet av alternativa tillgångar bara att öka, kanske till och med skyrocket.

Dan Tapiero, en framstående fondförvaltare och nyligen omvandlad till Bitcoin-revolutionen, hävdade nyligen att Trumps kommentarer på medellång sikt är “en direkt uppmaning till en förminskning (inflation) av den amerikanska dollarn i ett försök att skapa överskottstillväxt till 2020 val. ” Han hävdade således att guld och Bitcoin borde dra nytta av negativa räntor.

Första presidenten efterlyste negativa räntor. På medellång sikt är detta en direkt uppmaning till en nedgång av den amerikanska dollarn i ett försök att skapa överskottstillväxt till valet 2020. Federal Reserve "benhuvuden." Guld och Btc bör gynnas som alternativa värdebutiker. https://t.co/gdT0RXkn1P

– Dan Tapiero (@DTAPCAP) 11 september 2019

Du förstår, istället för att “investera” i negativavkastande skuld kan du köpa en tillgång som har nollavkastning, det vill säga guld eller Bitcoin; och istället för att hålla din förmögenhet i att devalvera fiatvaluta kan du köpa en butik med värde som Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me