Binance Teams med CipherTrace för att dubbla ner AML-skydd

Binance Cyphertrace

Binance, kryptoekonomins mest populära kryptovalutautbyte, har samarbetat med CipherTrace, ett av rymdens ledande blockchain-säkerhets- och analysföretag, för att ge ytterligare en välsignelse för sin plattforms penningtvätt.

Binance Cyphertrace

Med ett öga på att främja överlägset förtroende bland alla Binances intressenter sa Binance Chief Compliance Officer Samuel Lim att CipherTrace nu skulle fungera som börsens “säkerhetslösning på kedjan.”

#Binans Samarbetar med @CipherTrace för att ytterligare stärka efterlevnadskulturenhttps://t.co/ojs764orxh

– Binance (@binance) 11 april 2019

Det kaliforniska företaget erbjuder en uppsättning blockchain-kriminaltekniska verktyg och tjänster som gör det möjligt för sina kunder att analysera kryptovalutatransaktionsflöden, t.ex. för att identifiera hackade eller tvättade medel.

CipherTrace VD Dave Jevans, som nyligen kvalificerades som Kanadas första Bitcoin-expertvittne i ett mörkt webbdomstolsärende, hyllade Binance-samarbetet som ett framsteg mot kryptovalutans ekosystem som slår mainstream:

”Som ett av de mest betrodda kryptovalutabörserna i världen leder Binance vägen i AML-efterlevnadsprogram för branschen. Med tillsynsmyndigheter i världens mest progressiva jurisdiktioner som uppmuntrar till innovation som också använder CipherTrace för att bedöma och övervaka riskerna med licensierade kryptovalutaföretag, Vi ser fram emot att hjälpa kryptoekonomin att växa genom att öka nivån på transparens och förtroende för den totala marknaden. Vi förväntar oss att många andra följer Binances ledning och är glada att hjälpa till att bana vägen. ”

Partnerskapet kommer att ha en stimulerande effekt, eftersom det kommer efter att Binances efterlevnadsprogram redan har gjort högprofilerade frysningar av olagliga transaktioner tidigare. Till exempel, i kölvattnet av Cryptopia-utbyteshacket tidigare i år, kunde Binance frysa en del av den stulna kryptan därefter.

Just kontrollerat kunde vi frysa några av medlen. Jag förstår inte varför hackarna fortsätter att skicka till Binance. Sociala medier kommer att vara ganska snabba att rapportera det, och vi fryser det. Det är en högriskmanöver för dem. https://t.co/i0PeahLzic

– CZ Binance (@cz_binance) 16 januari 2019

Och när det gäller CipherTrace är partnerskapet med kryptoverseens största börs per handelsvolym ytterligare en vinst för företaget i det som redan har visat sig vara ett framgångsrikt 2019 för blockchain-sluths. Företaget samlade 15 miljoner dollar i riskkapital i februari och började tillhandahålla sina tjänster till Maltas finansiella myndighet i mars.

AML-efterlevnad i strålkastare efter Bittrex BitLicense-förnekelse

AML-efterlevnad är avgörande för kryptovalutabörser som vill utvidga, inte krympa eller isolera, deras operativa närvaro.

USA: s kryptovalutautbyte Bittrex befann sig i fel ände av den dynamiken den här veckan efter att New York State Department of Financial Services (NYDFS) förnekade börsen en BitLicense, licenskryptoföretagen måste operera i New York, på grund av AML-problem.

För detta ändamål sade NYDFS i ett brev till Bittrex VD Bill Shihara att börsen inte hade “visat att det kommer att bedriva sin verksamhet ärligt, rättvist, rättvist, noggrant och effektivt” enligt New Yorks lag. Framöver kommer Bittrex att behöva avbryta verksamheten i staten och sedan ansöka om en BitLicense för att komma tillbaka.

Bittrex själv svarade snabbt på avslaget och utfärdade en motbevisande inlägg som ifrågasatte kärnan och bristen på sammanhang i NYDFS: s förnekelse. Börsen sade också att det var fast beslutet att fortsätta framsteg trots bakslag:

“Vi kommer att fortsätta att arbeta med de många andra tillsynsmyndigheterna, och vi kommer att fortsätta att ta konstruktiv feedback för att förbättra vår förmåga att vara de företagsmedborgare vi har satt upp och åtagit oss att vara.”

Omvänt belyser avsnittet värdeförslaget för företag som CipherTrace och Chainanalysis.

Nya rapporter föreslår AML-branschuppsättning för robust tillväxt

Forskning och marknader har släppt en ny rapport som förutspår att AML-programvarumarknaden kommer att växa till storleken på nästan 5 miljarder dollar fram till 2017.

Varför så är fallet, åtminstone när det gäller kryptoekonomin, är inget mysterium. CipherTrace är färskt Q4 2018 AML-rapport fann att 1,7 miljarder dollar i stulen krypto krävde tvätt i slutet av förra året.

Som sådan kommer blockchain-analysindustrin säkert att vara förberedd för handling under de kommande åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me