Binance kommer att flytta till Malta med deras premiärminister välkomnande

Binance flyttar till Malta

Den 23 mars 2018 tillkännagav Binance via a posta på sitt Medium-konto att man skulle inrätta en operativ bas på Malta. Enligt blogginlägget togs beslutet att flytta till Malta efter att det hade övervägt flera olika hållbara platser innan de bosatte sig på ön Malta. Nyheten väckte genast intresse i hela samhället baserat på stamtavlan från Binance och de händelser som hade inträffat fram till tillkännagivandet.

Binance flyttar till Malta

Trots att hon är mindre än ett år gammal är Binance nu den största utbytesplattformen för kryptovalutor i världen baserat på omsatt värde. Sådan har varit den snabba uppgången som Binance har upplevt som dess kvartalsvinster har ökat från 7,5 miljoner till 200 miljoner dollar. Detta är en häpnadsväckande ökning med mer än 2700 procent och det är utan motstycke i finansmarknadens historia. Binance är också känt för att vara den snabbast växande fintech-enhörningen i världen.

Sedan verksamheten började har företaget inte haft ett officiellt huvudkontor där verksamhetsbasen hålls hemlig. Efter det kinesiska ICO-förbudet öppnade företaget kontor och serverplatser i Sydkorea, Japan, Taiwan och Hong Kong.

Regulatoriska problem

Binance-verksamheten i Asien och Stillahavsområdet har kommit under ökad granskning från tillsynsorgan. Både i Japan och Hong Kong har företaget haft att göra med ett antal frågor med tillsynsmyndigheterna i dessa länder. Det kinesiska ICO-förbudet tvingade Binance att leta någon annanstans i Asien och vid den tiden var Japan platsen för många asiatiska kryptoutbytesplattformar.

Financial Services Agency (FSA) i Japan utfärdade licenser till ett antal utbytesplattformar för kryptovaluta, även om Binance inte var bland dem eftersom dess tillämpning fortfarande är under granskning. Coincheck-hacket i januari 2018 tvingade FSA att börja anta en hårdare hållning mot kryptoutbytesplattformar. Myndigheterna i Japan kolliderade med Binance över verksamhet i landet utan nödvändig registrering.

I Hong Kong har Binance inte haft någon tur heller i sina förhandlingar med Securities and Futures Commission. Plattformen var 1 av 7 som fick ett varningsbrev från kommissionen att inte handla med digitala tillgångar som klassificerats som värdepapper enligt lagen i Hong Kong. Enligt Binance VD, Changpeng Zhao, hade plattformen inlett förhandlingar med myndigheterna i Hong Kong men han medgav att samtalen inte var nära någon form av resolution.

Malta: En aspirerande Blockchain Hub

Flyttet till Malta av Binance är ett tecken på en nybliven blockchain-utopi som utvecklas på Malta. Medan EU: s kryptobestämmelser förblir ganska strikta, har Malta försökt att positionera sig som ett kryptovänligt land i ett försök att locka många kryptoinvesterare att ta med sina företag till landet. I efterdyningarna av tillkännagivandet landets premiärminister, Skrev Joseph Muscat ett personligt välkomstmeddelande till plattformen via Twitter. Den maltesiska premiärministern är en känd anhängare av bitcoin, kryptovaluta och blockchain-teknik.

Välkommen till #Malta &# 127474;&# 127481; @binance. Vi strävar efter att vara de globala banbrytarna i regleringen av blockchain-baserade företag och jurisdiktionen för kvalitet och val för fintech-företag i världsklass -JM @SilvioSchembri https://t.co/3qtAQjOpuQ

– Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) 23 mars 2018

På talet om flytten till Malta beskrev Changpeng Zhao eller “CZ” som han gärna kallas landet som progressivt inom krypto- och blockchain-teknik. Han berömde regeringens välkomnande natur för kryptoinvesteringar och såg fram emot ett fruktbart samarbete med regeringen. CZ sa till och med att landets regering hade bjudit in honom att granska en kommande lagstiftning som var inriktad på kryptovalutamarknaden.

Tidigare under året började landet planera för att inrätta Malta Digital Innovation Authority. Enligt en februari 2018 artikel på det nationella nyheterna, The Malta Independent, kommer detta organ att få till uppgift att reglera kryptomarknaden samt skapa en möjliggörande miljö som skulle uppmuntra och locka fler kryptoinvesterare till landet.

Silvio Schembri, landets parlamentariska sekreterare för digital ekonomi, är huvudkraften bakom initiativet. Han skisserade en 3-stegsprocess som skulle se Malta bli ett kryptokraftverk. Det första steget har att göra med att inrätta Malta Digital Innovation Authority. Det andra och tredje steget innebär att man antar lämplig lagstiftning som skulle skapa ramarna för certifiering av företag respektive reglering av ICO-marknaden.

Banksamarbete och Fiat-par

En av de mer djupgående fördelarna som förväntas komma från Binances flytt till Malta är etableringen av fiat som en del av plattformens handelspar. Binance handlar strikt i kryptovalutapar utan möjlighet till ett krypto / fiat-handelspar som någon annan anmärkningsvärd utbytesplattform. Trots detta har Binance för närvarande en daglig handelsvolym på 1 miljard dollar, mer än någon annan kryptoutbytesplattform i världen.

Binance Team

Som en del av affären om att flytta till Malta förhandlar plattformen med maltesiska banker för att få tillgång till insättnings- och uttagstjänster. Plattformen tillkännagav till och med att de är nära nå överenskommelser med ett antal lokala banker och detta kan se att plattformen börjar erbjuda fiat som en del av sina utbytes- / handelspar. Med ett sådant avtal på plats kan Binance till och med börja på allvar konkurrera med Coinbase på fiat / crypto trading pair-marknaden.

Detta drag har också potential att påverka BNB-tokens på ett positivt sätt. BNB-tokens är de ursprungliga tokens på Binance-plattformen och de brukade utföra handelstransaktioner på plattformen. När fiat läggs till i handelsmixen betyder det att BNB-tokens kommer att användas i fler affärer. Som ett resultat kan värdet på BNB-tokens öka.

Vägen framåt för Binance

Medan de många detaljerna i plattformens flytt till Malta fortfarande skjuts ut har företaget bedrivit ett antal andra satsningar. Binance erbjöd nyligen 250 000 dollar i bonus på hackarna som var ansvariga för försöket att hacka plattformen den 7 mars 2018. I ett inlägg släpptes på plattformens Medium-konto tillkännagav Binance belöningen och uppmanade alla med relevant information att komma fram. Kryptosamhället hade kastats i oro när rykten om Binance-hacket först dök upp online. Hackarna kunde dock inte stjäla några kryptokoiner som innehades av Binance.

Plattformen berömdes av många inom kryptosamhället i det sätt på vilket den hanterade situationen. På en marknad som har dominerats av framgångsrika kryptohack var det en glädje för många att det faktum att en plattform framgångsrikt kunde avvisa en attack. I efterdyningarna av försöket att hacka tillkännagav Binance att det höll 10 miljoner dollar åt sidan för att finansiera bounty-kampanjer för alla ytterligare försök till skadliga intrång..

Som en del av sitt engagemang för innovationer i kryptorummet sponsrar Binance också en $ 1 miljon Dexathon i syfte att utveckla en funktionell decentraliserad utbytesplattform. De Binance Dexathon är en kodande konkurrerande (hackathon) som uppmuntrar programmerare och blockchain-specialister att skicka in protokoll som kan användas för att skapa en fungerande decentraliserad utbytesplattform för kryptovalutor. Plattformen uppmuntrar också universitetsteam att ansöka om tävlingen och sådana lag kommer att få $ 10.000 bidrag oavsett om de vinner ett pris under Dexathon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me