Binance för att blockera handel för amerikanska kunder inför planer för reglerad börs

Binance

Se upp, Coinbase: Binance flyttar in i ditt hemmaplan.

Behöver regelbundet arbitrage bland många saker, har kryptovalutautbytesjätten Binance inte varit främmande för att göra drag – både bildligt och bokstavligen – för att konsolidera och utöka sin globala närvaro. Börsen håller flexstrimman stark med Amerika nästa gång på sin skiffer, eftersom företagsledning bekräftade denna vecka att en amerikansk Binance-plattform var på väg.

Binance

Binance blockerar amerikanska kunder

Inför deras planerade flytt till ett reglerat börs i USA, Binance i morse moderniserade sin interna politik att nu utesluta möjligheten för handlare i USA att använda sin plattform. I september i år kommer amerikanska kunder endast att få tillgång till sina plånböcker men inte göra några affärer på börsen.

Deras uppdaterade policy från och med den 14 juli 2019 säger:

Binance kan inte tillhandahålla tjänster till någon amerikansk person

Användare kommer sannolikt att kunna komma runt detta block genom att använda en VPN eftersom Binance för närvarande tillåter en 2BTC-uttagsgräns per dag utan att behöva gå igenom KYC-proceduren.

Ny plattform på väg

Binance, vars huvudkontor för närvarande ligger på den sydeuropeiska ön Malta, kommer att samarbeta med ett San Fransisco-baserat företag som heter BAM Trading Services för att göra plattformen till verklighet.

Ett företag under namnet BAM Trading registrerat som en Money Services-verksamhet i U.S. Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network, eller FinCEN, på torsdag.

Lite utöver det är känt om start för tillfället, även om företagets registrering listade en “direkt korrespondens” -instruktion till adressen till Koi Compliance, en vinge av kryptovalutahandelsdiskföretaget Koi Trading som Binances inkubatordivision Binance Labs investerade 3 miljoner USD tidigare i år.

Som en del av partnerskapet kommer BAM Trading att driva Binance U.S., medan Binance proper kommer att tillhandahålla den underliggande tekniken, nämligen dess matchande motor- och plånbokssystem. På nyheterna kommenterade Binance grundare och verkställande direktör Changpeng Zhao:

“Binance US kommer att ledas av vår lokala partner BAM och kommer att tjäna den amerikanska marknaden i full överensstämmelse med lagstiftningen.”

Pivoten kommer när börsen tillkännagav tidigare denna månad att det skulle geoblockera amerikanska användare (liksom användare från 28 andra länder) från Binance DEX, företagets efterlängtade decentraliserade börs.

Den geoblockeringen ska träda i kraft den 1 juli. Det är ett drag som är utformat för att hålla DEX på höger sida av US Securities and Exchange Commission (SEC), som annars skulle kunna hitta DEX som en oregistrerad värdepappersbörs. När det gäller Binance U.S. har Zhao och hans team ännu inte förklarat när lanseringen kan förväntas.

Introduktionen till Amerikas kryptoekonomimarknad är bara den senaste expansionsinriktade utvecklingen som Binance har gjort i allmänhet.

Exempelvis hade börsen också avslöjat i början av juni att det skulle utveckla sina egna stallmynt. Företagets finansdirektör Wei Zhou bekräftade lika mycket i kommentarerna till pressen och noterade vid den tidpunkten att börsens ledning planerade att offentliggöra de egna stablecoinsna “inom några veckor till en månad eller två.”

Zhou sa att utbytet inte skulle skapa en symbol som var knuten till den amerikanska dollarn som en del av den kampanjen, även om han markerade den japanska yenen och Europeiska unionens euro som valutor som valts för att tokeniseras.

CENTER Consortium

Binance ser på stablecoins som dess främsta konkurrenter, Coinbase, arbetar med Circle för att främja ekosystemet kring stallecoin som stöds av deras CENTER-konsortium, USD Coin (USDC).

Den gruppen har meddelat att man undersöker utvecklingen av ett “basketcoin” som är knutet till flera stablecoins av CENTREs skapande. Dessutom är lanseringen av Facebooks GlobalCoin basketcoin en annan tråd som Binance kommer att behöva kämpa med i USA, åtminstone i stablecoin-arenan. Facebook går enligt uppgift så långt att överväga att öppna fysiska bankomater för token, vilket tyder på att deras inflytande snart kan bli långtgående.

Fortfarande, om något kryptoekonomiföretag är i stånd att göra stablecoins som kommer att fånga med handlare, är det Binance. Och sådana polletter är inte det enda nya angreppet som utbytet ser på. Förra månaden avslöjade företaget att det snart skulle lansera en marginalhandelstjänst på Binance.com.

Efter att ha hackats ut ur 7000 bitcoin (BTC) tidigare i år är det säkert att säga att växelkraftverket har återhämtat sig och bygger fart..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me