Bekräftat: Samsung Galaxy S10 kommer att ha en inbyggd kryptovalutaplånbok

Samsung Galaxy S10

Samsung, Sydkoreas största företagskonglomerat och den mest underbara smarttelefontillverkaren i världen för närvarande, meddelat på onsdagen den 20 februari, att dess nya främsta smartphone, Galaxy S10, skulle ha inbyggda kryptovalutaplånfunktioner. Uppenbarelsen kommer efter att rykten har svällt i flera veckor skulle S10 kunna fungera samtidigt som en kryptomaskinplånbok.

Samsung Galaxy S10

S10-modellerna, Samsungs de facto-svar på Apples Iphone X-modeller, kommer tio år efter det koreanska kraftverkets lansering av den första Galaxy S och 10 år in i kryptoekonomins existens.

Samsung Blockchain KeyStore

Den utbredda internationella räckvidden på Samsungs smarttelefonmarknad kommer att säkerställa att miljontals nya användare runt om i världen kommer att ha möjlighet att säkert lagra sina egna kryptovalutor, vilket kan ge ytterligare inbrott mot massanvändningen av digitala tillgångar. Bara under Q4 2018 levererade företaget mer än 70 miljoner smarttelefonenheter runt om i världen.

“Galaxy S10 är byggd med Samsung Knox i försvarsklass, samt en säker lagring som stöds av hårdvara, som rymmer dina privata nycklar för blockchain-aktiverade mobiltjänster,”

sa företaget i sitt tillkännagivande. Knox är företagets “säker miljö” mobil säkerhetslösning.

Vid lanseringen kommer S10-modeller att variera från $ 749,99 USD (Galaxy S10e) till $ 999,99 USD i pris (Galaxy S10 +).

Påstådda bilder av den senaste Galaxy läckt ut online förra månaden, och på de bilderna krypterade intressenter snabbt in på en till synes ny app som kallades “Samsung Blockchain KeyStore”, som erbjöd sig att “säkra och hantera din privata nyckel”. Vid den tiden visade de läckta bilderna endast eter och därmed ERC20-tokens som stöds, men förmodligen stödjer Blockchain KeyStore-appen bitcoin och ytterligare toppkryptovalutor.

Kryptopatent

S10s kryptovalutaplånboksmöjligheter anländer efter att Samsung lämnade in tre kryptocentrerade patent till Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet i december 2018. Dessa patent varumärkesbaserade tre patentskyddade erbjudanden i “Blockchain KeyStore”, “Blockchain key box” och “Blockchain Core.” Det är nu klart att de inte arkiverades defensivt, eller åtminstone inte KeyStores patent.

Det koreanska konglomeratet hade också publicerat en blogginlägg med titeln “Varför smartphones har den bästa säkerheten för Blockchain och Cryptocurrency” så sent som i somras. I det hävdade företaget att smartphones var perfekta enheter för att lagra spendabel kryptovaluta, dvs kryptotillgångar som inte var långvariga innehav.

“Smartphone-baserade kryptovalutaplånböcker är det bästa tillvägagångssättet för kort- och medellångvarig lagring – det vill säga” spendera pengar “, det belopp du kan välja att ha med dig i din riktiga plånbok,” skrev författaren Joel Snyder.

“Under tiden bör långvarig lagring av kryptokurrency göras med en säkerhetskopia (eller flera) av den privata nyckeln, lagrad helt offline, och inte på din smartphone – samma skydd som du kan ha för ditt personliga sparkonto.”

Hårdvara plånbok konkurrens

På det sättet utgör en massivt populär smarttelefonserie som Galaxy som omfattar kryptovalutalagring inte nödvändigtvis ett existentiellt hot mot hårdvaruplånbok som Ledger och Trezor, eftersom dessa företags erbjudanden fortfarande skulle vara idealiska för offline, obestämd och splittrad innehav.

Omvänt hoppar Samsung in i en arena där konkurrensen växer snabbt. Förra våren omfamnade den kinesiska smarttelefontillverkningen titan Huawei förinstallerade BTC.com bitcoin-plånböcker i sin Honor-telefonserie. Taiwansbaserade smarttelefontillverkare HTC släppte också nyligen sin Exodus-smartphone, som har en universell kryptovalutaplånbok. Och Sirin Labs har också lanserat sin Finney-smartphone, en ode till den tidiga Bitcoin-utvecklaren Hal Finney, som erbjuder inbyggd kryptolagring.

Med detta sagt är S10 redan redo att uppnå den mest adopterade bland något av dessa smarttelefonerbjudanden på grund av Samsungs marknadsdominans och räckvidd. Självklart kan många som köper S10 aldrig sluta använda sina plånböcker för kryptovaluta, men dessa förmåner lovar en framtid där Samsung helt enkelt kan placera kryptovalutaplånböcker i alla sina framtida telefoner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me