Automatiserad handel: Hur 63% av näringsidkarna säkrade vinster under ett marknadsstörning

Effekten av COVID-19-pandemin drabbade både finansmarknaderna och kryptomarknaderna hårt och ledde till en stor försäljning. Denna våg av panikförsäljning utplånade månader av vinster på bara några dagar och utsatte de flesta av de oförberedda investerarna. Fanns det ett sätt för den genomsnittliga detaljhandelsinvesteraren att skydda sig?

Observera: Detta är en gästpost av Ruben Cisternino från Coinrule.

Ingen tillgång var immun mot kraschen, men vissa handelsstrategier kunde ha förhindrat stora förluster. Som uppgifter publicerade av Coinrule, en plattform som gör det möjligt för nybörjare att bygga automatiserade handelsstrategier, visar att 63% av Coinrule-användare fortfarande har vinst även efter en sådan historisk nedgång. Automatiserade strategier kunde framgångsrikt skydda plånböckerna mot marknadsvolatilitet.

Om man tittar på absoluta siffror har de flesta aktiva Coinrule-användare fortfarande vinst, trots en en gång i livet-krasch som till och med överskuggade finanskrisen 2008.

Uppgifter per 29 april 2020. Källa: CoinruleUppgifter per 29 april 2020. Källa: Coinrule

 

Varför är det så viktigt?

Ett av de vanligaste råden för nybörjare är att minska effekten av känslor på deras investering. Rädsla, eufori, girighet och stress är de vanligaste känslorna som leder till felaktiga beslut när det gäller att besluta om att köpa eller sälja vid en given tidpunkt. De är verkligen varje näringsidares värsta fiende. Ändå är det en mycket utmanande uppgift att hålla sig kallblodig när priserna på dina tillgångar sjunker 20-30% på några timmar.

När priset börjar krascha är den typiska första reaktionen hos den genomsnittliga näringsidkaren att vänta och se hur saker och ting utvecklas. Först när kraschen blir kritisk kommer handlare vanligtvis att kapitulera. Tyvärr leder känslor till de motsatta åtgärder som bör vidtas för att få ut det bästa av denna situation.

De erfarna handlarna avbröt sin exponering omedelbart när de första tecknen på osäkerhet dyker upp. Sedan, under kapituleringsfasen, köper de tillbaka och drar nytta av returen.

Marknadskrascher inträffar vanligtvis snabbt, och de som agerar snabbt dyker ofta upp igen som de verkliga vinnarna. När allt kommer omkring, för varje näringsidkare i förlust, vinner en annan. Det är den enkla och hårda verkligheten på varje fritt handlad marknad. Du kan anta att avancerade investerare, algoritmiska handlare och hedgefonder är de som delar de största vinsterna, och det är fortfarande mest sant. Idag har dock icke-professionella investerare mycket mer effektiva verktyg tillgängliga.

För inte så länge sedan erbjöd många börser bara ett fåtal orderalternativ som ”marknadsorder” och ”begränsningsorder”. Det var de viktigaste alternativen för den genomsnittliga näringsidkaren att hantera sin tilldelning av mynt. Idag introducerade alla börser avancerade inställningar, till exempel stopporder och efterföljande stopp. Detta återspeglar inte bara en ökande efterfrågan på mer avancerade handelsalternativ, men det verkar också för effektiviteten hos sådana verktyg.

Data från Coinrule verkar verifiera denna hypotes. Med en användarbas som mestadels består av detaljhandlare representerar de ett perfekt urval av den genomsnittliga kryptokommunen som kämpar varje dag med volatila marknader. Coinrules användare kunde antingen förbli i vinst eller åtminstone minimera förluster och därför överträffa den kraschande marknaden avsevärt.

Hur gjorde de det?

Att överprestera marknaden under en marknadskrasch behöver inte de mycket avancerade färdigheterna som du anser vara nödvändiga. Allt som krävs är att reagera omedelbart och bestämt när priset bryter en viktig supportnivå. Även om det är enkelt att implementera i teorin, kan endast en automatiserad strategi uppnå uppgiften att skydda plånboken effektivt 24/7.

En stoppförlust är det enklaste sättet att skydda från allvarliga förluster i dina innehav. Med tanke på storleken på prisfallet i spetsen av kraschen, skulle försäljning till Stablecoins, som USDT, eller fiat-valutor ha erbjudit en omedelbar bättre prestanda än en köp-och-håll-strategi.

Som ett direkt resultat lyckades Coinrule-användare lämna sina positioner framgångsrikt medan handlare utan automatiska strategier inte gjorde det. De fastnade helt enkelt och förvirrade med dilemmaet “att sälja eller inte sälja”.

En automatiserad strategi, som en av dem som tillhandahålls av Coinrules mallar, skulle ha ökat ännu mer vinsten genom att köpa tillbaka myntet på prisfall. Att köpa tillbaka mynt till ett lägre pris med samma intäkter som kommer från att sälja till ett högre pris gör det möjligt för handlare att köpa mer av samma tillgång. Det utgör en ytterligare vinstkälla när priset studsar tillbaka. Detta är den absolut mest lönsamma metoden när marknaden kraschar. En handelsbot eller en automatiserad strategi har inga känslor och är inte rädd för att köpa i tider med hög volatilitet.

Vikten av att köpa i tider av droppar valideras också av Coinrules data. “Buy the Dip with a Stop Loss and Take Profit” är den mest använda handelsmallen, vald nästan en av tre gånger över alla aktiva regler på plattformen. När allt kommer omkring står den gamla principen om Buy-Low-Sell-High exakt där.

Buy-the-Dip automatiserad handelsstrategi - Coinrule-mallBuy-the-Dip automatiserad handelsstrategi – Coinrule-mall

Vad händer nu för marknaden?

Coronavirus-panikförsäljningen överträffade redan den krasch som marknaderna drabbades av under de första dagarna av Stor finanskris 2008. Med tanke på antalet länder som fortfarande genomgår låsningsåtgärder och risken för nya utbrott när dessa åtgärder kommer att upphävas är det osannolikt att en snabb återhämtning kommer att ske. Under den senaste stora krisen 2008 tog det cirka ett år innan priserna nådde botten. Mer volatilitet kan uppstå när som helst och kryptovalutor kan fortfarande påverkas. Vikten av att hålla automatiserade strategier, alltid köra för att skydda näringsidkarens tillgångar är fortfarande mycket relevant.

Men ett automatiserat handelssystem överpresterar inte bara i krisetider. Parametrarna för en strategi kan justeras och optimeras för alla marknadsförhållanden, och det får deras verkliga värde att dyka upp.

Som skrev Economist i en bra artikel förra året kör algoritmiska bots över 65% av den finansiella marknadsvolymen. Inte konstigt att de mest lönsamma institutionella investerarna och hedgefonderna driver sina affärer med hjälp av automatiserade bots. Hittills har detaljhandlare aldrig haft verklig tillgång till sådana avancerade verktyg. Avancerad handelserfarenhet, behovet av professionell kodningsförmåga och en marknadsstruktur som inte är tekniskt redo för sådana strategier brukade vara betydande hinder för tillgång till den här penningpotten..

Coinrules data visar nu att fler hobbyistinvesterare deltar i denna marknadsutveckling. Kryptotjänstleverantörer inser mer än någonsin att handlare behöver fler verktyg för att automatisera sina handelssystem.

Nu när mer avancerade verktyg är allmänt tillgängliga för massmarknaden har den genomsnittliga näringsidkaren tillförlitliga verktyg för att slå tillbaka mot professionella marknadsaktörer.

Den mest intressanta frågan är hur lång tid det tar nu för massmarknaden att anamma sådana verktyg och hur långt denna nya våg av innovation kommer att gå. Troligtvis är professionella investerare inte villiga att ge upp sina marknadsprivilegier utan att slåss och kommer att leta efter att förbättra sina tekniker för att återfå sin fördel. Ändå bör detta representera ett nytt tryck mot en förnyad marknadseffektivitet även på kryptomarknader.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me