Australian Science Agency (CSIRO) testar framgångsrikt Blockchain Settlement System

CSIRO Blockchain

Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) precis släppt resultaten av ett test de utförde på ett blockchain-nätverk som de skapade i samarbete med University of Sydney. Enligt ett tillkännagivande som CSIRO gjorde efter testet slutfördes kan deras nya blockchain-nätverk behandla 30 000 internationella transaktioner per sekund.

CSIRO Blockchain

Data61 vid CSIRO och Concurrent Systems Research Group (CSRG) från University of Sydney ansvarar för att skapa det nya nätverket, som kallas Red Belly Blockchain. CSIRO rapporterade att “riktmärket fastställdes genom att skicka 30 000 transaktioner per sekund från olika geografiska regioner.” Enligt samma tillkännagivande testades nätverket med 1000 noder i 14 länder, inklusive Asien och Stillahavsområdet, Europa och Amerika.

Den långsamma transaktionshastigheten för första generationens blockchain-plattformar som Bitcoin har varit en stor källa till kritik för blockchain. Arbetssäkerhetssystem verkar vara kärnan i dessa problem. Det nya nätverket använder en annan algoritm, kallad deterministisk bysantinsk konsensus. Den nya plattformen verkar vara mycket snabbare, vilket kan öppna dörrar för blockchain-teknik.

CSIRO gör framsteg

Det är ingen hemlighet att blockchain-plattformar har varit svåra att skala upp till den globala ekonomins behov. Red Belly Blockchain är utformad för att lösa skalbarhetsproblem och verkar gå i rätt riktning. Den till synes framgångsrika prövningen distribuerades med Amazon Web Services (AWS) globala molninfrastruktur.

Dr Vincent Gramoli, som är seniorforskare vid Data61 och chef för CSRG sa det,

“Verkliga applikationer av blockchain har kämpat för att komma igång på grund av problem med energiförbrukning och komplexitet som orsakats av beviset på arbete”, och det, “Driftsättningen av Red Belly Blockchain på AWS visar den unika skalbarheten och styrkan hos nästa generations ledteknik i ett globalt sammanhang. ”

CSIRO arbetar tillsammans med IBM för att skapa det som också kallas Australian National Blockchain. Det är intressant att se att en nationell vetenskapsbyrå arbetar för att utveckla verkliga lösningar för en banbrytande teknik. Australiska banker och företag har också arbetat hårt för att göra blockchain-baserade system praktiska för industrin och konsumenterna.

Massor av block under

Commonwealth Bank of Australia (CBA) utvecklade ett eget blockchain-system som testades under sommaren. De utvecklade en blockchain-baserad plattform för att hjälpa exportörer att dra nytta av de effektivitetsvinster som blockchain kan skapa för den globala logistikindustrin. De använde framgångsrikt sitt system för att samordna en leverans av mandlar från australiska jordbrukare till europeiska importörer.

Plattformen som CBA utvecklade användes endast för att spåra sändningen av mandlar, men den kunde också växa till en handelsfinansieringsplattform. Många stora asiatiska banker utvecklar blockchain-baserade handelsfinansieringssystem som kan användas på marknaden när som helst.

Power Ledger fortsätter att växa

Power Ledger är ett annat australiensiskt blockchainföretag som verkar ha framgång i den verkliga världen. De samarbetade nyligen med Aussie fastighets tungvikt Vicinity för att hantera elkraften i köpcentret Castle Plaza, som ligger i Adelaide, södra Australien.

Powerledger Guide

Läs: Nybörjarguide till kraftbok

Partnerskapet är en del av Vicinitys solenergiprogram på 75 miljoner AUD, som syftar till att hjälpa Vicinity att utnyttja sina soltillgångar med optimal effektivitet. Power Ledgers plattform hjälper Vicinity att välja mellan sin egen solenergi och det nationella elnätet.

Justin Mills, verkställande chef för Vicinity kommenterade varför blockchain kan hjälpa företag och konsumenter att få ut mesta möjliga för sina pengar

“Vi ser vårt partnerskap med Power Ledger som ett viktigt tillfälle att låsa upp en framtid med mer konkurrenskraftiga energipriser för våra återförsäljare och kunder samtidigt som vi kan dela ren, förnybar energi till samhällen som omger våra centra.”

Power Ledger är också att hjälpa företag i Sukhumvit-distriktet i Bangkok handla elkraft med varandra. Plattformen som Power Ledger konstruerade gick live i Bangkok förra månaden och gör det möjligt att handla 635 Kw solenergi mellan fyra enheter i ett av Thailands rikaste områden. Om pilotprogrammet lyckas kan Power Ledgers plattform användas i mer än 30 andra projekt i Thailand.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me