Australia Leads Blockchain Implementation: May Have National Blockchain Platform

Australien DTA Blockchain

Enligt en senaste stycket i Computerworld, den australiska regeringen Digital Transformation Agency (DTA) är på väg att ha en prototyp blockchain-plattform klar i slutet av innevarande räkenskapsår. Just nu är DTA mitt i en upptäcktsfas med Data61, där de är “utforska relevansen och tillämpningen av blockchain för regeringen.”

Australien DTA Blockchain

Det finns många områden där blockchain kan hjälpa den australiska regeringen att spara pengar och öka den totala effektiviteten. Randall Brugeaud, som utsågs till VD för DTA tidigare i år, identifierade det australiska välfärdssystemet som ett kortvarigt mål för blockchain-implementering.

Herr Brugeaud berättade på en teknisk konferens tidigare i år att DTA kommer att leta efter,

“Innovativa sätt att på ett säkert och effektivt sätt leverera statliga tjänster med blockchain”, och det, “potentialen hos blockchain att säkert registrera transaktioner kommer att undersökas med utgångspunkt i erfarenheterna från andra offentliga och privata organisationer.”

Australien är en ledande kraft inom Blockchain Adoption

Till $ 700.000 AUD, Pengarna som DTA har anslagit till, “undersök områden där blockchain-teknik kan erbjuda mest värde för statliga tjänster”, är liten i globala standarder. Nationer som Sydkorea och Kina kastar miljarder USD i blockchain-forskning, och en enda stad i Kina har öronmärkt mer än en miljard USD för lokal blockchain-utveckling.

Allt detta sagt har Australien varit ledande inom utveckling av blockchain-teknik för verkliga fall. Commonwealth Bank of Australia (CBA) debuterade en egen blockchain-logistikplattform för några månader sedan, när de använde den för att skicka en sändning mandlar från Victoria, Australien, till Hamburg, Tyskland.

Australiensiska börsen (ASX) har också arbetat för att flytta sin handelsavvecklingsplattform till blockchain. ASX bestämde sig för att sätta tillbaka sitt live-datum för sin nya blockchain-avvecklingsplattform från 2020 till 2021. De är fortfarande på väg att ha den första blockchain-plattformen för avveckling av aktier globalt, och ASX letar också efter ”andra tillgångsklasser som finansinstitut fortfarande hanterar på äldre teknik och med manuella processer, ”enligt ASX VD Dominic Stevens.

Blockchain för offentliga och privata applikationer

Sociala tjänster är ett stort potentiellt område för blockchain-distribution. De flesta offentliga hjälptjänster kan lätt hanteras via en blockchain-plattform, och många områden där avfall är möjligt kan elimineras med smarta kontrakt som betalar ut fördelar längs förutbestämda linjer.

Det finns inget behov av ett statligt kontor för att klippa en check eller till och med använda en direkt insättning när den lätt kan automatiseras med en blockchain-plattform som automatiskt kan granskas i enlighet med nationella riktlinjer. Att minska behovet av mänsklig tillsyn tar bort risken för fel och minskar kostnaderna samtidigt.

Samma förutsättning gäller i princip för blockchain-teknik inom den privata sektorn. Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) bildade nyligen ett konsortium med Herbert Smith Freehills, ett advokatbyrå och IBM. De planerar att bygga en australisk blockchain-plattform som gör det möjligt att använda smarta kontrakt i juridiska frågor.

Konsortiet planerar att kalla den nya plattformen Australian National Blockchain (ANB). Målet är att göra det möjligt för företag att använda smarta kontrakt för många applikationer, inklusive, “Möjligheten att spela in externa datakällor som Internet of Things (IoT) enhetsdata, så att dessa klausuler kan självköra om specificerade avtalsvillkor är uppfyllda, ”Enligt ett pressmeddelande från gruppen.

Utveckla fördelar

Vinsterna som Australien skapar med sitt stöd för blockchain-teknik är dubbla. För det första kommer Australien att dra nytta av de effektivitetsvinster som blockchain nästan säkert kommer att skapa på många områden. För det andra kommer de att ha erfarenhet av att övergå till blockchain-baserade system, vilket kan hjälpa dem att konkurrera globalt eftersom andra länder uppgraderar till blockchain.

ASX kommenterade läget för deras blockchain-övergång och varför de tog lite mer tid att starta den,

“Flera respondenter noterade de möjliga riskerna, särskilt när det gäller att säkerställa att alla användare är redo före go-live-datumet”, noterade de och fortsatte, “Några stödde en mer fasad implementeringsstrategi. ASX erkänner denna feedback, men förblir av uppfattningen – informerad av tidigare erfarenheter av övergång till kritiska marknadsinfrastruktursystem – att den enda nedskärningshelgen är den mest lämpliga lösningen och har lägre risk än andra alternativ som att köra flera system parallellt. ”

Det är tydligt att flytta kritiska system från en bosättningsarkitektur till en annan är inte en lätt process. Nu när ASX tar steg för att ligga kvar före kurvan kan de mycket väl kunna hjälpa andra börser att lansera sina egna program. Detsamma gäller för den logistikplattform som CBA nyligen använde, som kan spela en mycket större roll i global handel de närmaste åren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me