Augur (REP) demonstrerar framväxande regleringsdilemma för regeringar

Augur

Augur är en blockchain-plattform med öppen källkod som gör att människor kan satsa på framtida händelser. I teorin är detta inte olagligt, men de förmågor som det ger sina användare oroar myndigheterna. Augurs “dödspooler” har varit den mest anmärkningsvärda förekomsten av att Augur har använts för aktiviteter som är olagliga i USA, men kapaciteten att Augur skapar en oreglerad optionsmarknad är potentiellt en mycket större huvudvärk för finansiella tillsynsmyndigheter..

Augur

Finansiella derivat, liksom optioner, är en enorm marknad. Det är också ett kraftigt reglerat område, som endast är öppet för utvalda investerare. Augur tillåter sina användare att skapa vad som i huvudsak är OTC-derivat. För närvarande är detta en liten marknad, men om Augur blir mer populärt kommer det faktum att en DLT-baserad blockchain-plattform skulle kunna användas för att skapa en parallell OTC-derivatmarknad förmodligen vara ett stort problem för CFTC.

Ett av de största problemen för tillsynsmyndigheter är att det inte finns någon central clearingmyndighet i blockchain-världen. I stället för att kunna följa en specifik juridisk enhet som gör marknaden distribueras Augurs plattform över noder (kallade “repeaters”) som kan vara nästan var som helst i världen. Förutom de enorma rättsliga kostnaderna för att försöka lagföra en utlänning i sitt eget land är en plattform som Augur inte olaglig globalt.

Var är Augur?

För människor som inte känner till DLT-teknik är idén att ett nätverk kan finnas överallt och ingenstans särskilt ett mycket utmanande koncept. För tjugo år sedan utvecklades en liknande situation med tillkomsten av peer-to-peer-fildelning, men till skillnad från Augur fanns det en central plattform som skulle kunna jagas av myndigheterna.

Inte för att DLT-teknik finns, samma regleringsbok kommer inte att minska den. Augur är öppen källkod, och när plattformen har distribuerats (som den är nu) är det osannolikt att Augur skulle kunna stänga av den även om de ville. Dessutom är Augur inte ett clearinghus av något slag och har ingen koppling till enskilda transaktioner på deras plattform.

Läs: Nybörjarguide till Augur: Decentraliserade förutsägelsemarknader dApp

Anonymitetsvinkeln

CFTC har kämpat med online-binära alternativ tidigare. År 2012 gjorde de stänga en irländsk satsningssida från den amerikanska marknaden, men nu är spelplanen väldigt annorlunda. Transaktionerna som kan skapas på Augur är inte transparenta och noder som behandlar resultaten drar inte direkt nytta av en viss vinst eller förlust. Noderna betalas i REP-tokens, men de kan behandla en laglig transaktion eller en olaglig transaktion.

Augur är inte ensam om att skapa plattformar som kan göra kontrakt som omfattas av många regler i de mest avancerade länderna. Kärnan i frågan är att nu kan människor skapa bindande avtal med varandra, och att reglera hur dessa avtal bildas och genomförs är nästan omöjligt med de verktyg som tillsynsmyndigheter har till sitt förfogande.

Aaron Wright, professor vid Cardozo School of Law i New York City, var författare till en bok om hur blockchain utmanar tillsynsmyndigheter, särskilt på finansmarknaderna. Han hade detta att säga på ämnet,

“Om du inte har en mycket konkret mellanhand – det vill säga ett företag eller en grupp människor som driver marknaden – hur tillämpar du lagar och förhindrar att den här aktiviteten sker?”

Det skulle vara nästan omöjligt att stänga av Augur-plattformen eller blockera åtkomsten till den. Det är lika svårt att lagföra de människor som använder Augurs plattform, eller använda noder som håller den online. Även om Augur bestämde sig för att förstöra deras kod, nu när den är ute i det fria, finns det inget som hindrar en annan enhet från att publicera en liknande plattform och låta människor fortsätta göra mest anonyma satsningar var som helst på planeten.

Potential för tillväxt

Binära optioner är ett enkelt och effektivt sätt att spekulera i riktningen för nästan vad som helst med ett pris eller säkringsexponering för finansiella instrument. En plattform som Augur kan användas för att skapa andra former av derivat och erbjuder sina användare en hög anonymitet med liten chans att hållas ansvariga av skattemyndigheter.

Spekulanter tenderar att dra till marknader som belönar deras kapital och inför inte mycket regler för hur de fungerar. Tillsynsmyndigheternas oförmåga att adressera en plattform som Augur med sina befintliga verktyg gör det osannolikt att DLT-baserade plattformar kommer att drabbas av samma öde som de tidiga pionjärerna för peer-to-peer-fildelning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me