Argentina blir andra medlem av Blockchain Research Institute

Argentina Bitcoin

Blockchain Research Institute (BRI) välkomnade nyligen regeringen i Argentina, det andra landet som gick med i det globala institutet efter Kanada. Ingången till den argentinska regeringen, som är mer av ett samarbete, kommer efter ett möte i november 2018.

Argentinas engagemang i det kända institutet kommer att ge landet tillgång till olika exklusiva evenemang och tillgång till andra medlemmar i BRI. Det senaste steget från den argentinska regeringen verkställer sin positiva hållning till blockchain och kryptovaluta.

Argentina Bitcoin

BRI samarbetar med Argentina

Det Toronto-baserade Blockchain Research Institute nyligen pressmeddelande uttalade ett partnerskap med Argentinas regering. Enligt meddelandet kommer tillkännagivandet av samarbetet efter ett möte som hölls i november 2018. Mötet hade närvaro Argentinas president, president Mauricio Macri, argentinsk vice stabschef, Andrés Ibarra, och Don Tapscott, medgrundare verkställande ordförande för BRI.

Blockchain Research Institute grundades i Toronto, Kanada, av författare till den berömda boken, Blockchain Revolution, Don och Alex Tapscott, 2017. Institutet med flera miljoner dollar bedriver forskning inom olika områden som tillverkning, energi och resurser , detaljhandel, bland andra.

Argentinas partnerskap med forskargruppen gör att det sydamerikanska landet kan engagera sig i exklusiva webbseminarier och få tillgång till flera forskningsprojekt. Argentinas regering skulle också träffa andra grupper som startups, multinationella företag och andra regeringar under evenemang och program.

Samarbetet mellan BRI och Argentina är också avgörande för inrättandet av ett Blockchain Research Institute Center of Excellence i det sydamerikanska landet. För närvarande införlivar landet blockchain-teknik i olika projekt. Ett exempel är tillämpningen av distribuerad storboksteknik i Compr.ar och Contrat.ar, argentinska inköp och kontraktföretag. Leverantörer av plattformen använde blockchain under budfasen.

Vidare använder Argentinas regering distribuerad storboksteknik för att göra offentliga register säkra och fria från mänsklig manipulation.

Växande Bitcoin-verktyg i Argentina

Argentina har utan tvekan öppnat sig för att anta virtuell valuta och blockchain-teknik inom olika områden. Det sydamerikanska landet har också sett den stadiga tillväxten av Bitcoin-bankomater.

Under första kvartalet 2019 samarbetade Alto Viaje med kryptovalutautbyte, Bitex för att använda Bitcoin på SUBE; landets transportsystem. Med Argentinas instabila ekonomiska situation var detta en välkommen utveckling för argentinerna. Partnerskapet innebar att pendlare kunde använda Bitcoin för att betala för olika transportmedel som bussar, tunnelbanor och tåg.

Manuel Beaudroit från Bitex var entusiastisk över företagets beslut att inkludera Bitcoin som betalningsmedel för kollektivtrafikanvändare. Samarbetet gör det möjligt för över sju miljoner SUBE-kunder i 37 städer att betala transportpris med BTC. Alto Viaje accepterade tidigare betalningsmetoder som PayPal och landets lokala Rapipago.

Billionaire Venture Capitalist, Tim Draper, gjorde också ett spel med den argentinska presidenten Mauricio Macri. Draper som besökte Argentina vid den tiden träffade presidenten och föreslog att Bitcoin skulle ersätta peso, landets valuta.

Med landets devalverade peso placerade riskkapitalisten med säkerhet en satsning och sa att om peson hade mer värde för bitcoin, skulle han fördubbla sin investering i landet. Men om bitcoin värderar högre än peso, skulle det lösa landets ekonomiska problem. Dessutom trodde Draper att om Argentina gick in på kryptovalutamarknaden, skulle det göra landet tillräckligt välkomnande för företagare.

Fler offentligt stödda Blockchain-investeringar

I ett försök att öka antagandet av blockchain och digital valuta i Argentina beslutade Binance Labs, en viktig virtuell valuta- och blockchain-hub, att stödja det sydamerikanska landet.

Företaget noterade landets strävan efter kryptovaluta och blockchain-acceptans och sa:

Argentina är på väg mot massiva blockchain-antagande, från bankomater till transportsystem, och Binance Labs är bland dess främsta anhängare.

Argentina meddelade sitt stöd för Binance Labs och uppgav att det skulle ge 50 000 dollar till varje projekt som företaget skulle investera i. Med detta skulle det sydamerikanska landet aktivt uppmuntra distribuerad huvudteknik och antagande av virtuell valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me