Apple säger nej till Mobile Mining, In-App earnings

App Store förbjuder gruvdrift

Apple har nyligen uppdaterat sina Riktlinjer för granskning av App Store som beskriver vilka typer av funktioner, funktioner och apptyper som är tillåtna i deras App Store. Listan innehåller nya riktlinjer för hur appar kan och inte kan interagera med kryptovaluta och ICO. Specifikt är all mobil kryptobrytning förbjuden, och alla appar som existerar enbart för att underlätta ICO-deltagande kommer också att förbjudas.

App Store förbjuder gruvdrift

Apple lägger ner sin digitala fot

De flesta smarta telefoner idag drivs av Android eller någon inofficiell variant av Android. Till exempel kinesiska tillverkade smarta telefoner, som blir alltmer populära runt om i världen på grund av deras låga kostnad och konkurrenskraftiga funktioner, körs exklusivt på versioner av Android. Apple har dock fortfarande en stark marknadsposition i många delar av världen. Som sådan kan vad som är tillåtet i Apple App Store ha en betydande effekt på andra branscher som helhet.

De nya riktlinjerna innehöll flera bestämmelser specifikt om kryptovaluta. Låt oss titta på dessa nu och överväga om påverkan kan vara.

I punkt 2.4.2 anges att appar måste vara energieffektiva och “inte bör tömma batteriet snabbt, generera överdriven värme eller lägga onödiga belastningar på enhetsresurser”.

Låter bekant? Apple säger sedan tydligt att alla appar som bedriver någon form av kryptovalutautvinning är inte tillåtna. Det påpekar också specifikt att annonser som visas i en app inte heller kan bedriva gruvdrift av något slag. Detta är förmodligen ett svar på annonser i Coinhive-stil som kan försöka använda resurser för att bryta Monero.

Senare i dokumentet under avsnitt 3.1.5 (b), märkt “kryptovalutor”, anges fem bestämmelser som specifikt avser krypto.

Riktlinjerna anger följande – plånböcker är tillåtna, mobil brytning är inte tillåtet (men anslutning till en molntjänsttjänst är okej), appar som interagerar med börser är tillåtna, appar som underlättar ICO: s måste ”komma från etablerade banker, värdepappersföretag, futures kommissionhandlare eller andra godkända finansinstitut ”som bara är snyggt för att säga att de i princip inte är tillåtna. Detta lämnar förmodligen ett undantag för operatörer som Coinbase som sannolikt har dessa typer av licenser, även om Coinbase inte interagerar med ICO.

Den slutgiltiga bestämmelsen är något överraskande. Den säger att appar “inte kan erbjuda valuta för att slutföra uppgifter, som att ladda ner andra appar, uppmuntra andra användare att ladda ner, posta till sociala nätverk etc.”

Det som är förvånande med den här är att det redan finns ett antal appar där användare belönas med olika typer av valuta i appen för att slutföra uppgifter. In-app-valuta, även om det i allmänhet inte kan handlas, kan köpas för riktiga pengar. Det här ställer frågan, vad händer om en app vill ha sin egen valuta i appen som också är en handelbar kryptovaluta? Och vad händer om den här kryptovalutan bara har värde i själva spelsystemet, det vill säga att den inte är tillgänglig på någon större börs? Detta ifrågasätter ett antal saker om karaktären av vad det innebär att vara en kryptovaluta mot bara ett omsättbart poängsystem.

Låt oss titta på detta från ett annat sätt. Låt oss föreställa oss att ett flygbolag erbjuder flygbolag mil i utbyte mot att slutföra uppgifter i en app. Detta är ett ganska realistiskt scenario. Låt oss nu föreställa oss att samma flygbolag tillåter individer att byta flygpoäng med andra användare, vilket de antagligen skulle kunna göra för kontanter eller andra värdesaker. Även om det inte finns någon kryptovalutateknik inblandad, hur skulle det vara annorlunda?

Sannolikt, vad vi ser är ett svar på vad företaget ser som ett specifikt hot. När kryptovaluta utvecklas kommer dessa typer av överdrivna regler sannolikt att komma och gå med tiden.

Är Apple Anti-Crypto?

Dessa dagar verkar det som om många företag aktivt talar emot eller försöker undergräva kryptovaluta. Några exempel på det specifikt skulle vara banker som vägrar att hantera krypto på något sätt, och betalningsnätverk som Visa som påstår sig vara emot kryptovaluta i allmänhet.

Apple, å andra sidan, verkar inte vara direkt antikryptovaluta. Deras regler möjliggör en hel del utrymme när det gäller att erbjuda plånbok och utbytesstöd. Deras val att inte tillåta ICO är inte särskilt förvånande och kan kanske vara en bra idé. Valet att begränsa intjänandet av kryptovaluta i appen är dock något udda. Vår bästa gissning är att de implementerade den för att följa lagarna om penningtvätt.

De anti-mobila gruvbestämmelserna är sannolikt på plats för att minska risken för att en okunnig användare får sin telefon att förstöras effektivt genom att maximera enhetens resurser i flera dagar. Det kan också finnas farhågor om skada baserat på att enheter blir för heta från maratonmaskiner.

Så kort sagt, Apple är inte i sig anti-kryptovaluta. De verkar dock på vissa sätt vara lite försiktiga och kanske utan tvekan överskyddande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me