Apple-kort kommer efter banker: Överväganden för Crypto Space

Apple-kort

Den 25 mars tillkännagav det tekniska kraftverket Apple en rad nya högprofilerade tjänster och orsakade följaktligen en omedelbar mediestorm. En av dessa satsningar var Apple-kortet – en översyn av den vanliga kreditkortsupplevelsen – som kommer ut i sommar.

Waves nådde snabbt kryptoekosystemet efter tillkännagivandet. Apple marknadsförs befrielsen med utgrävningar i den mycket bankbranschen som kryptovalutor har stigit upp som nyblivna och experimentella uppror.

Apple-kort

Vissa kennlar har redan kronat Apple-kortet som den senaste vanliga utmaningen för kryptovalutor. Å andra sidan har vissa förespråkare av kryptoverar sagt att berättelsen om utveckling av krypto mot Apple-kort är en bestämd affär “äpplen och apelsiner”.

Här är en snabb primer och några aktuella överväganden hur du närmar dig konversationen.

Apple-kortet: vad handlar det om

Det avgiftsfria Apple-kortet skapades i samarbete med Goldman Sachs och fungerar som en förlängning av iOS Wallet-appen.

Det tillhörande titankortet undviker kortnummer och CVV-koder, eftersom den här typen av information kommer att hanteras i appen. När det gäller incitament kan användare av Apple-kortet få dagliga återbetalningsbelöningar på två procent för varje köp som görs via Apple Pay.

Apple Card är en stor spelväxlare och stör både den gamla vakt och de nya fintechs

– Gör “banker” till bara en annan app i telefonen

– Vackert Titanium-kort att använda personligen plus överallt där Apple Pay accepteras

– Förbättrad och ren analys

– Belöningar: 2% återbetalning varje dag pic.twitter.com/ytbh2iUCLC

– Varun (@varun_mathur) 25 mars 2019

Dessutom faktureras Apple-kortet som mycket privat och mycket säkert. Apple har sagt att tillhörande betalningsuppgifter kommer att isoleras till användarnas enheter så att dessa uppgifter inte kan läcka ut till andra:

”Apple Card är utformat för att se till att du är den enda som kan använda det. Alla de avancerade säkerhetsteknikerna från Apple Pay – Face ID, Touch ID, unika transaktionskoder – är inbyggda direkt. Och det fysiska kortet har inga nummer. Inte på framsidan. Inte på baksidan. Vilket ger dig en helt ny säkerhetsnivå. ”

Som sådan hyllade Apples VD Tim Cook projektet som “den mest betydelsefulla förändringen i kreditkortsupplevelsen på 50 år.” Med tanke på Apples stora storlek och sammanhanget med betalningsarenan, vad betyder Apple-kortet för kryptovalutautrymmet då?

Inte en kryptokonkurrent?

Först och främst har vissa redan hävdat att Apple-kortet är en dålig konkurrent till befintliga vanliga belöningskortprogram, så det finns det.

Den massiva iPhone-användarbasen kommer utan tvekan att få in många användare, men om tillräckligt många människor håller fast vid andra mer lukrativa kort kanske Apple-kortet inte blir den obestridda betalningen tungvikt som dess förespråkare redan har hyllat det som.

Hej – Jag hämtar upp Apple-saker och har 0 idé om varför kreditkortet är vettigt? Det är ett dåligt kreditkort jämfört med de belöningar du får med andra kort (speciellt om du reser alls)

– Nikhil Krishnan (@nikillinit) 26 mars 2019

När det gäller kryptovalutor härrör de från cypherpunk-släkten och syftar således till helt andra möjligheter än vad kreditkort kan realisera – möjligheter som oföränderlighet, decentralisering, extrema integritetsgarantier, smarta kontrakt och så vidare.

Om du tror att apple-kortet tävlar med bitcoin så får du det fortfarande inte &# 129335; ‍♂️

– Matt Odell (@matt_odell) 25 mars 2019

Kryptovalutor som Bitcoin (BTC) är tvärvetenskapliga, öppen källkodsexperiment vid tröskeln till samhälle och pengar och som redan fungerar som alternativa valutor i här och nu. Apple Card är den senaste finansiella tjänsten från ett av världens största företag.

Båda dragkrafterna har sin plats i dagens värld, men de kommer från helt olika platser och mot helt andra saker. Leta inte längre än ETH 2.0 specifikation att se att det lovar vad som kan karakteriseras som en avancerad främmande framtid jämfört med möjligheterna med modern mainstream-finansiering.

Crypto riktar sig till den långsiktiga och större bilden.

Om något, lär dig av mästaren

Användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI) är heta ämnen i kryptovalutans ekosystem, nämligen på grund av underskottet hos mogna UX och UI i det nyblivna utrymmet.

Omvänt har Apple hyllats som UX- och UI-mästare. Så även om Apple Card blir baren att slå, kommer dess UX att vara en bra bar att sträva efter. Kryptovalutabaserade lösningar som kan komma att matcha Apples UX kommer att vara lösningar som är byggda för lång tid.

Varför lägga till en designer i mixen? Jag tror att detta är ett underfinansierat område i kryptoekosystemet. Bra design hjälper fler människor att få tillgång till denna teknik snabbare och bättre. Och vi vill se mer arbete att utbilda, så här: https://t.co/3hBdEDLk3e

– jack &# 127757;&# 127759;&# 127758; (@jack) 20 mars 2019

Vikten av design framhölls faktiskt av Twitter och Square Jack Dorsey förra veckan när han betonade att Square Crypto anställde en designer.

“Fantastisk design kommer att hjälpa fler människor att få tillgång till denna teknik snabbare och bättre”, sa han.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me