Algorand samlar in $ 60 miljoner i holländsk auktion, marknadsvärde på 24 miljarder dollar

Algorand

Den första försäljningen av algo-token har avslutats och för mycket. Algorand Foundation var värd för dess invigande holländsk auktion och bearbetade det genom Algorand blockchain onsdagen den 19 juni. Det inledande priset på en algo-token, det bevis på insats blockchains ursprungliga tillgång, bestämdes till 2,40 USD när mer än 60 miljoner dollar höjdes i erbjudandet.

På grund av den specialauktionens karaktär började Algorand Foundation preliminärt prissättningen på $ 10 per Algo, med 25 miljoner tokens som hade lagts ut för det första erbjudandet. 4.000 därpå följande budgivningar blockerade värderingen ner till tokens clearingpris på 2,40 dollar.

Algorand

Marknadsvärde på 24 miljarder dollar

Jämfört med det planerade utbudet av 10 miljarder token från smartkontraktsprojektet från 2024, projicerar det inledande algo-priset kryptovalutans börsvärde till cirka 24 miljarder dollar – även om det återstår att se om projektet kan upprätthålla den värderingen under den tiden.

Algorandets underförstådda marknadsvärde är nu ~ 24 miljarder dollar (10B token-leverans till 2024)

Bara blyg för Ethereums ~ $ 28B pic.twitter.com/zuGRp4AI9d

– Tony Sheng (@tonysheng) 19 juni 2019

Naturligtvis kommer algo-priset utan tvekan att fluktuera upp och ner – kanske mycket i båda riktningar – under de närmaste fem åren. Där token kommer att ha lösts 2024 är det omöjligt att för närvarande projicera, så dess underförstådda marknadsvärde berättar för närvarande inte mycket för oss. För att vara säker kommer saker och ting att se annorlunda ut i kort ordning eftersom Algorand Foundation auktionerar bort 600 miljoner ytterligare tokens per år under överskådlig framtid..

Ännu fortfarande är det ursprungligen underförstådda varumärket iögonfallande i början, nämligen för företaget skulle det sätta algos i om deras lock överfördes till här och nu.

Exempelvis höll eterns marknadsvärde (ETH), Ethereum-nätverkets ”gas” mark över 28,6 miljarder dollar vid presstiden. Ethereum övergår omedelbart till konsensusbevis i sig, så det och Algorand måste nu kämpa med varandra i deras delade arena.

CoinList-plattform

Särskilt den första algo holländska auktionen, som var värd från Singapore av CoinList-plattformen, var begränsad till medborgare från flera nationer av försiktighetsåtgärder. Svartlistade länder inkluderade Kanada, Kina, Iran, Sydkorea och USA. Algorand Foundation hade redan samlat in 66 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering på senare tid via företag som Union Square Ventures.

För att delta i auktionen behövde anbudsgivarna registrera sig på CoinList och slutföra plattformens verifieringsprocesser. Efter att ha startat kunde potentiella köpare finansiera sina plånböcker med USD före försäljningen och förbereda sina algo-plånböcker.

Med både Facebook som tillkännagav sin Libra-kryptokurrency den här veckan och Algorands ekosystemlansering säger vissa kryptoverseintressenter att konkurrensen pågår som aldrig tidigare för Ethereum i synnerhet. Andra är mindre övertygade och argumenterar för att alla nykomlingar fortfarande har långa vägar att gå innan de stöder de miljoner dollar av DeFi-aktivitet som Ethereum gör idag.

Kampen om framsteg – och användare – pågår definitivt, på något sätt. Algo-försäljningen kommer bara några dagar efter Algorands Boston-baserade backingföretag öppna källor sitt nodförråd med tanke på att inleda en ny våg av utvecklare som kan hjälpa till att bygga ut plattformens ekosystem.

“Vi hoppas att du går med när vi går in i en ny era där du inte längre begränsas av omogen teknik och kan bygga möjligheter i en ny gränslös ekonomi”, sa projektets team vid förvarets utveckling.

Zooma in närmare, Algorand designades av nollkunskapssäker innovatör och MIT-datavetenskapsprofessor Silvio Micali. Nätverket använder en samförståndsmekanism som dess byggare har kallat Pure PoS. Dess struktur är utformad för att göra systemet mycket skalbart och säkert med bibehållen överlägsen decentralisering.

När det gäller Algorand-block är de konstruerade genom en lotteriprocess, där en slumpmässigt vald tokeninnehavare föreslår det efterföljande blocket. Den första fasen följs upp av en omröstning i kommittén som innebär att 1000 slumpmässigt valda tokeninnehavare röstar om det ursprungligen föreslagna blocket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me