Air Canada integrerar Blockchain Travel Distribution Solution

Air Canada Blockchain

Kanadas flaggföretag Air Canada har undertecknat ett avtal med schweiziska start-up Winding Tree för att delta i en blockchain-baserad öppen källkod reseplattform.

Avtalsavtalet undertecknat av Air Canada med Winding Tree förväntas ta bort flaskhalsar i samband med distribution och försäljning av flygresor. Den schweiziska start-up kommer att sadlas med ansvaret för att ta itu med sjukdomen genom att utveckla en öppen källkodsplattform för resedistribution för att säkerställa att kunderna kan få bättre tillgång till lager direkt från flygbolaget.

Air Canada Blockchain

Nästa generations teknik

Direktör för global produktdistribution för Air Canada Keith Wallis uttryckte entusiasm över den framsyn som ledningen visade för att utnyttja nästa generations teknik för effektivare leverans av tjänster.

”Vi är glada att kunna delta i Winding Tree i detta innovativa projekt för en ny resedistributionskanal. Som Kanadas största flygbolag och globalt ledande inom innovativa flyglösningar, inser Air Canada vikten av att utnyttja nästa generations teknik. Vi planerar att integrera Air Canadas Direct Connect API och Winding Tree offentliga blockchain-plattform, vilket ger blockchain-kunniga användare möjligheten att komma åt vårt innehåll direkt från källan. ”

Grundare och Chief Operating Officer för Winding Tree Pedro Anderson berömde Canada Airline för att vara en frontleder i integrationen av en sådan innovativ teknik i sin verksamhet.

“Som det första nordamerikanska transportföretaget som arbetar med Winding Tree’s offentliga blockchain-plattform visar Air Canada sig vara en verklig ledare inom innovation”, noterade han.

Air Canada grundades 1937 och har den största flottans storlek och passagerarvolym, vilket gör det till det största flygbolaget i Kanada. Dess uppsökande som en charterflygtransport passar passagerare och gods på 207 destinationer över hela världen. Företaget firade sitt 80-årsjubileum förra året med lanseringen av ett rött och svart flygplan. Med tjänster som sträcker sig över 220 flygplatser på sex kontinenter rankas Kanadas flaggföretag bland de 20 största flygbolagen i världen.

Winding Tree startade 2017 som en blockchain-baserad, decentraliserad resedistribueringsplattform med öppen källkod med målet att tillhandahålla billig reselogistik för konsumenterna samtidigt som leverantörerna garanterar att de maximerar deras avkastning. Driften av en öppen tävling hjälper till att eliminera de hinder som nya aktörer inom flygindustrin kan stöta på. Företaget tillgodoser också konsumenterna genom att eliminera orimliga transaktionsavgifter som kan öka resekostnaderna. Dess innovativa tjänster främjar en möjliggörande miljö för små företag att trivas med stora aktörer i resebranschen.

Framsteg inom flygverksamheten

Integrationen av blockchain-teknik i flygbolagens operativa processer blir en trend som antagits av aktörer i branschen. Tidigare den här månaden, Air France KLM tog det nödvändiga steget för att förbättra integrationen av Blockchain Technology i resebranschen. Framstegen syftade till att förbättra leveranskedjan och logistiken på ett sätt som ger prisvärda reserbjudanden till kunderna och ökad lönsamhet för leverantörer. Med Blockchain-tekniken minskar antalet mellanhänder drastiskt och användare kan få mer direkt tillgång till flygbolagen.

Brisbane Airport Corporation (BAC) samarbetade också med TravelbyBit i augusti 2018 för att införa blockchain-aktiverade betalningar för shoppingaktiviteter i sina terminaler. Butiker och butiker som Botanist, Windmill & Co., Spoon och Fort Espresso kommer att dra oerhört nytta av det innovativa systemet som nu har gjort det möjligt för kunderna att göra betalningar i Bitcoin, Ethereum, Dash bland andra digitala valutor.

Partnerskapet befäste målet för Brisbane Airport för att ge en möjlig miljö för samhällsprojekt, lokala företag och passagerarupplevelse.

Medan han talade sade Brisbane Airport Corporation (BAC) General Manager Strategic Planning and Development Roel Hellemons, ”Många människor runt om i världen har tjänat pengar på att investera i kryptovalutor, och många av dessa människor reser internationellt, så det är vettigt att erbjuda en digital valuta erfarenhet inom våra terminaler. ”

Han avslöjar planer på att utöka användningen av kryptovalutor, säger han, ”Det här är bara början för oss eftersom vi hoppas kunna utöka de digitala valutalternativen över hela verksamheten, så se utrymmet. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me