ZDEX Alpha Live: En anonym PIVX-baseret decentral udveksling

ZDex

Privatlivsfokuseret kryptokurrency underdog, PIVX, lancerede for nylig en alfa-version af deres kommende decentrale børs – ZDEX. Hovedidéen med udvekslingen er at tilvejebringe et helt anonymt og decentralt middel til udveksling af kryptokurver ved hjælp af PIVX masternode-netværket. Læs videre, når vi går over nogle af de funktioner og problemer, der i øjeblikket står over for ZDEX.

ZDex

Opdatering: Hvad er PIVX?

Hvis du allerede er fortrolig med PIVX, er du velkommen til at springe til næste afsnit. For resten af ​​os, lad os kort gennemgå, hvad PIVX er. For en mere detaljeret forklaring kan du tjekke vores artikel om valutaen her.

PIVX er en privatlivsfokuseret kryptokurrency, der blev udviklet som en fork af Dash. I årene siden lanceringen har valutaen set en række op- og nedture i sin pris, men har generelt set en opadgående tendens med hensyn til popularitet. Efter markedsdækning er PIVX typisk i de 100 bedste kryptovalutaer og svæver typisk omkring nummer 50.

PIVX bruger en unik anonymiseringsmetode, som den kalder zPIV. zPIV fungerer i enkle vendinger ganske lidt som casinochips. Da det er tilfældet, kan brugerne udveksle (eller “mynte”) deres enheder af PIV (PIVX-valutaen) i deres tegnebog og modtage en lige så stor mængde zPIV. Brugere kan derefter sende zPIV direkte til en hvilken som helst adresse, såsom en anden tegnebog eller en udveksling, og destinationsadressen modtager et lige så stort antal PIV (og ikke zPIV). Gennem denne proces er transaktioner helt anonyme og afbryder både oprindelsen og destinationen for midlerne. Denne transaktionsproces letter gennem PIVX masternode-systemet.

Endelig er PIVX en proof-of-stake-valuta, der ikke bruger minedrift. Masternodes kan opsættes med en minimumsbalance på 10.000 PIV. Det er lidt over $ 11k USD til dagens priser.

Introduktion til ZDEX

PIVX-projektet har arbejdet på ZDEX i nogen tid. Målet med projektet var at skabe en decentral udveksling, der gjorde det muligt for enkeltpersoner at direkte udveksle zPIV-enheder for bitcoin og omvendt. Da zPIV-transaktioner ikke kan spores, vil dette give en i det væsentlige uovertruffen grad af privatlivets fred.

Siden lanceringen af ​​alfa-versionen understøtter projektet nu en række andre kryptokurver, herunder Litecoin og Bitcoin Cash for at nævne nogle få.

Ifølge officielle side, ZDEX opkræver et fast gebyr på 0,25% på hver transaktion, hvilket sætter det i tråd med gebyrstrukturen for de fleste børser. Dette gebyr opdeles derefter mellem modparter som masternode-operatører.

Hvordan det virker

For dem, der er bekendt med andre decentrale udvekslinger, vil ZDEX virke kendt. Desværre betyder det også, at for dem, der er mindre tekniske eller nye i decentraliserede børser, vil brugeroplevelsen virke skræmmende og utilgængelig.

Grundlæggende set placerer en bruger en købs- eller salgsordre og sender deres midler til en given adresse. Ordren er nu live og venter på et matchende tilbud. Hvis der findes et match, behandles transaktionen, og udvekslingen er afsluttet. Hvis tilbudet ikke er opfyldt, har brugeren mulighed for at annullere ordren og få deres penge tilbage. Webstederne hævder, at ZDEX-appen “sikrer dine midler og data lokalt og ikke i centraliserede servere.”

En fordel, som ZDEX har i denne henseende, er at PIV og i forlængelse af zPIV er transaktionsgebyrer utroligt lave. Hvis vi sammenligner dette med en standard Ethereum-baseret decentral udveksling, spiser transaktionsgebyrer en større del af transaktionen. zPIV-prægning koster 0,01 PIV, og der er ikke noget ekstra gebyr for at sende det.

Ikke helt der endnu

Når man husker, at ZDEX i øjeblikket er i en tidlig alfa, har applikationen naturligvis stadig en lang vej at gå. I øjeblikket skal du have adgang til en Linux-baseret computer, enhed eller virtuel maskine for at kunne bruge ZDEX. Det skyldes, at ZDEX er baseret på en desktop / bærbar computerapplikation og ikke kan bruges blot via en webbrowser endnu. Da de fleste computere i dag kører Windows eller Mac OS, betyder det, at alfa-versionen sandsynligvis ikke vil se meget brug, før yderligere platforme understøttes.

Et andet stort problem vil sandsynligvis være det vanskelige at bruge interface. Brug af PIVX i sig selv har allerede en noget stejl indlæringskurve, da det kræver en forståelse af, hvordan zPIV fungerer, hvordan man kan stake og andre vigtige færdigheder. Da ZDEX er en decentral børs, vil det kræve en dyb forståelse af transaktioner, private nøgler, køb og salg af ordrer osv..

Efter denne forfatters ydmyge mening ville ZDEX være meget klogt at investere lidt tid i at udvikle en Coinbase- eller ShapeShift-lignende interface til mindre tekniske eller nye brugere. Denne software har måder at gå, indtil den rammer beta og endelig udgivelse, så det er fuldstændigt muligt, at sådan en ting kan ske i sidste ende. PIVX-udviklingsteamet har vist sig at være yderst dygtige til at producere kompleks software og innovere helt nye blockchain-paradigmer (såsom nul-møntindsats, der blev sat i live for ikke længe siden, og som PIVX var den første til at implementere med succes).

Og selvfølgelig, for PIVX trofaste, vil ZDEX give dem en større grad af fleksibilitet, når det kommer til at foretage private mønt-til-mønt-udvekslinger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me