ZCash-videnskabsmand: Jeg kunne placere en politidør bag døren for at spore hvidvask af penge

Zcash bagdør

Et interview fra 2013 er for nylig blevet afdækket og antyder, at Zerocoin, teknologien bag Zcash, muligvis har en “politiets bagdør” i deres kode. Interviewet er allerede slettet, men kan ses gennem archive.org Way Back Machine. Den originale artikel kaldet “Bitcoin Add-On gør dine virtuelle køb private” dukkede op i ny videnskabsmand tilbage i marts 2013. I artiklen fremsatte John Hopkins-forskeren Matt Greene kommentarerne. Han er i øjeblikket opført som videnskabsmand for Zcash-projektet. Artiklen blev gendannet af Twitter-bruger “grubles“.

Zcash Troubles Abound

Zcash er en privatlivskryptovaluta, der altid har været udsat for en række kontroverser. Der er spørgsmål som den såkaldte “grundlæggerafgift”, og selvfølgelig er den berygtede betroede opsætning, hvor mange teknisk læse kommentatorer har antydet, muligvis være et alvorligt problem ved design. Problemet er så alvorligt, at hvis det udnyttes, kunne den betroede opsætning tillade, at ethvert af de stiftende medlemmer opretter en uendelig mængde Zcash på netværket, og det hele ville være helt opdageligt.

Ifølge artiklen fra 2013 havde gruppen, der sammensatte Zerocoin (en teknologi, der senere blev tilpasset til andre privatlivsvalutaer som PIVX), oprindeligt til hensigt, at deres teknologi skulle blive en tilføjelse til bitcoin-kernekoden. Men når dette ikke udviklede sig, frigav holdet i stedet deres eget projekt, som vi nu kender som Zcash i dag.

Mulig bagdør?

Denne side på Zerocoin + Matthew Green ("Videnskabsmand" på Zcash-holdsiden) er nu slettet, men internettet glemmer aldrig.

Zerocoin skulle oprindeligt føjes til Bitcoin på en eller anden måde, men eksisterer nu som et altcoin kendt som Zcash.

"En bagdør", Green siger. pic.twitter.com/fvIe6jByb7

– grubles (@notgrubles) 27. juni 2018

Ideen bag en bagdør er, at software er designet med en hemmelig indgang af slags, der muliggør muligvis regeringer, retshåndhævelse eller udviklere af selve softwaren for at få hemmelig adgang til et system uden at nogen er opmærksomme på det. Dette er meget på samme måde som en hacker ville få adgang til et system i hemmelighed.

Så hvad sagde Matthew Green i interview med NewScientist? Han sagde, at han selv og hans team ikke var interesseret i “at lette kriminel aktivitet med Zerocoin”, og at “Nulmønt ville give dig denne utrolige fortrolighedsgaranti, så kunne vi tilføje nogle funktioner, som f.eks. Kunne lade politiet kunne at spore hvidvask af penge. En bagdør. ”

Hvis en sådan bagdør eksisterede, ville det stort set betyde en ting – alle Zcashs påståede fortrolighedsfunktioner er helt ineffektive. Som sådan kan alle transaktioner, der nogensinde er foretaget på netværket, måske senere offentliggøres eller bruges i en straffesag.

Hvis det er bevist, at en sådan bagdør eksisterer (og det hidtil ikke er sket), ville det betyde, at potentielt alle transaktioner på Zcash-netværket ville blive genstand for blockchain-analyse meget på samme måde som bitcoin er i dag..

Har Zcash en bagdør?

Dette er et vanskeligt spørgsmål at besvare, og det binder også på mange måder tilbage til ideen om den betroede opsætning.

For dem der ikke ved, var den betroede opsætning, da Zcash først lancerede sin Genesis-blok i 2016 og oprettede et sæt nøgler, som alle kryptografiske data, der holder netværket privat, var baseret på. Det kaldes en “betroet opsætning”, fordi de, der oprettede nøglerne, skal have tillid til sig selv. Hvis de skulle gemme en kopi af opsætningsoplysningerne, kunne de som nævnt ovenfor fremstille et uendeligt antal Zcash og måske endda få adgang til ellers private transaktionsdata.

ZCash-websted

Læs vores guide til Zcash

Uden for selve den betroede opsætning er det også fuldt ud muligt, at en bagdør kunne eksistere i teorien, og ingen ville være i stand til at vide om det. Dog er oddsene for, at der faktisk er en bagdør i Zcash, ganske lave.

Sagen mod en bagdør

Tænk på det på denne måde. Lad os forestille os, at FBI har en bagdør til Zcash. De bruger bagdøren til at spore ulovlig aktivitet og foretage en anholdelse. Når dette kommer ind i domstolssystemet, vil det generelt blive offentligt kendt. Dette ville betyde, at selvom de ikke indrømmede bagdøren, ville de indrømme, at de på en eller anden måde var i stand til at få transaktionsdata ud af Zcash for at bygge deres sag mod deres mistænkte. Og selvfølgelig, når dette blev offentligt kendskab, ville offentligheden miste tilliden til Zcash og sandsynligvis gå videre til noget andet. Dette vil igen få Zcash-brugen og den efterfølgende vurdering til at falde hurtigt.

Med det i tankerne havde de, der oprettede Zcash og drage fordel af grundlæggernes skat, sandsynligvis en stor forsyning af mønten. Som sådan ville de være ret tåbelige at oprette en sådan bagdør, fordi det ville devaluere deres egen valuta og dermed skade deres egne beholdninger. Yderligere ville det være et stort sort mærke på deres offentlige personaer og sandsynligvis for nogle ville tvinge dem til at holde sig ude af teknologisektoren, da de ville være kendt for at installere bagdøre.

Den eneste sidste ting at overveje er, at der måske findes en bagdør, og at et system et eller andet sted hemmeligt samler alle transaktionsdata fra Zcash-netværket, men ikke bruger det. Derefter, måske på et tidspunkt i fremtiden, kunne dataene bruges på en eller anden måde.

Sandheden i sagen er, at der virkelig ikke er nogen måde at bevise, om der findes en sådan bagdør. Men det faktum, at en af ​​grundlæggerne af Zerocoin-protokollen, der nu arbejder for Zcash, sagde, at de ville være glade for at sætte bagdøren i, er mildt sagt mistænksom..

Men igen, alt dette, vi har, er en fem år gammel artikel og et hævet øjenbryn. Der er ikke fundet noget direkte eller konkret bevis, der indikerer, at Zcash har eller ikke har en bagdør.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me