Zambia SEC: advarer mod ICO-lovende HYIP-stil 1000% ROI

Zambia

Zambian Securities and Exchange Commission (SEC) har advaret offentligheden om at afstå fra at investere i et indledende mønttilbud (ICO), der fremmes af et mistænkeligt selskab.

Ifølge en rapport af The Lusaka Times, var virksomheden ikke registreret i landets regulerende organ og var derfor ikke autoriseret til at give investeringsrådgivning.

Zambia

Tilfælde af svigagtige ICO-projekter er ikke ualmindelige, og forskellige tilsynsmyndigheder og offentlige organer har taget sig tid til at advare investorer mod at investere i investeringsordninger, der især lover ublu afkast af investering.

ICO lover HYIP-stil 1000% ROI på to år

I en erklæring fra Chief Executive Officer for Zambia SEC, Philip Chitalu, et selskab kendt som Kwakoo, anmodede investeringsfonde fra Zambians for sin ICO, Onyxcoin.

Chitalu tilføjede også, at virksomhedens aktiviteter, som omfatter promovering og anmodning om midler til et produkt som Onyxcoin, var omfattet af Securities Act-loven.

Landets Securities Act, nr. 41 af 2016, siger, at enhver person eller personer, der tilbyder investeringsrådgivning for aktiver, der betragtes som værdipapirer, eller som handler med sådanne aktiver i Zambia, skal søge godkendelse fra SEC, undtagen i tilfælde, hvor loven fritager sådan person / virksomhed.

Med ovenstående definition var Kwakoo og dets initiativtagers handlinger i strid med Zambias værdipapirlov. Bortset fra ikke at registrere sig i SEC lokket Kwakoo investorer med hyperbolske forudsigelser for sin Onyxcoin og sagde, at kryptokurrencyens værdi ville skyrocket til 1000% inden juni 2021.

Zambias administrerende direktør advarede imidlertid investorer om at være forsigtige med selskabet og dets repræsentanter og sagde, at Kwakoo ikke er licenseret eller registreret hos det regulerende organ til at tilbyde investeringsrådgivning eller søge midler fra zambianere til at investere i noget finansielt produkt inden for eller uden for landet..

Desuden advarede Chitalu offentligheden om de risici, der fulgte med ICO’er, idet han sagde, at fundraising-sagen ikke var standard i Zambia. SEC vil også give reguleringsstatus afhængigt af ICO.

Cryptocurrency stort set ureguleret i Zambia

I øjeblikket er der intet robust reguleringslandskab i Zambia. SEC frigav en varsel vedrørende bitcoin, andre virtuelle valutaer og ICO’er.

Meddelelsen anerkendte væksten på kryptokurrencymarkedet, og hvordan folk bliver mere modtagelige over for bitcoin, altcoins og ICO’er. SEC advarede imidlertid borgere om, at bitcoin og anden virtuel valuta var ureguleret i landet.

Desuden udtaler SEC:

“Kommissionen vil opfordre enhver enkeltperson eller enhed, der i øjeblikket investerer i eller har til hensigt at investere i kryptovalutaer og relaterede produkter / aktiver, til at udvise tilbageholdenhed og forsigtighed, da de gør det, da produkterne / aktiverne stort set er uregulerede og ikke er underlagt jurisdiktion af Kommissionen. ”

Også med hensyn til bestemmelse af, om et krypto-aktiv kan klassificeres som “værdipapirer”, bemærkede SEC, at ICO’er sandsynligvis havde karakteristika for finansielle værdipapirer.

I oktober 2018 erklærede Bank of Zambia, landets apex-bank, at bitcoin og andre digitale valutaer var ikke et lovligt betalingsmiddel i landet. Desuden gjorde investorer, der handlede i kryptovalutaer, det på egen risiko.

Landets narkotikahåndhævelseskommission (DEG) arresteret tre svindlere, der var involveret i hvidvaskning af penge til en værdi af over 2 millioner dollars. I henhold til rapporten løj svindlerne for investorerne, at de ville hjælpe dem med at investere deres midler i kryptokurrency.

Borte er de vilde vestdage med uregulerede ICO’er

Bortset fra Zambia SEC-advarslen mod at falde i fælden med falske ICO- og kryptoplaner, har dets amerikanske modstykke udsendt lignende advarsler.

Ifølge en Blockonomi-rapport tilbage i april 2019 rådede to amerikanske finansielle tilsynsmyndigheder, Securities and Exchange Commission og Commodity Futures Trading Commission (CFTC) investorer til at passe sig på falske bitcoin-investeringswebsteder..

Investorerne bemærkede, at disse websteder tilbød intetanende investorer højt afkast på små investeringer og fortsatte med at give en liste over advarselsskilte for at beskytte investorer mod falske bitcoin-investeringsordninger..

Berømte berømtheder, den tungvægtige bokser Floyd Mayweather og DJ og sangskriver, DJ Khaled, der promoverede Centra ICO, blev idømt en bøde af US SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me