Verdensbanker planlægger stablecoins på Blockchain World Wire, et Stellar & IBM-samarbejde

IBM Blockchain

Blockchain World Wire, et grænseoverskridende betalingsnetværk, der er resultatet af et samarbejde mellem blockchain-opstart Stellar og tech heavyweight IBM, var aktiveret til “begrænset produktion” i mere end 70 lande den 18. marts.

Først annonceret som et realtidsinstitutionelt betalingsprojekt af de to firmaer i september sidste år, kan Blockchain World Wire udnytte Stellar-netværket og dets oprindelige aktiv, lumen (XLM), til en betalingsskinne, der har til formål at undgå nogle af de største faldgruber set i moderne global handel, som høje gebyrer og langsomme transaktioner.

IBM Blockchain

Grænseoverskridende betalingsnetværk

Faktisk sagde IBM, at systemet kunne optimere, hvordan betalinger udføres på verdensplan:

”World Wire giver en mere lige model til grænseoverskridende betalinger ved hjælp af Stellar-protokollen, der gør pengeoverførsler punkt-til-punkt i stedet for kompleksiteten i konventionel korrespondentbank. Det reducerer formidlere og giver brugerne mulighed for at fremskynde afviklingstiden ofte i sekunder ved at transmittere monetær værdi i form af digitale aktiver, almindeligvis kendt som kryptokurver eller ‘stabile mønter’. Denne forenklede tilgang forbedrer driftseffektivitet og likviditetsstyring, strømliner betalingsafstemning og reducerer de samlede transaktionsomkostninger for finansielle institutioner. ”

Begyndende i 72 lande til at starte, er Blockchain World Wire ikke kun designet til at være effektiv at bruge – samarbejdspartnerne håber også at gøre det til et knudepunkt for innovation.

Det er fordi IBM har bekræftet, at seks internationale banker, herunder Sydkoreas Bank Busan, Brasiliens Banco Bradesco og Filippinernes Rizal Commercial Banking Corporation, planlægger at lancere stablecoins via World Wire. Disse indledende stablecoins vil blive knyttet til henholdsvis fiatvalutaerne i “Euro, Indonesisk Rupiah, Filippinsk Peso, Koreansk Won og Brazilian Real”, sagde tech-giganten.

IBMs internationale statur vil sandsynligvis sikre, at flere banker tager springet i at bruge World Wire, mens tyngden af ​​samarbejdet utvivlsomt vil føre til, at Stellar-netværkets profil hæves i og ud over kryptoøkonomien. På et tidspunkt, hvor adoption stadig generelt er undvigende for cryptoverse-projekter, er World Wire omtrent lige så sundt af en adoptionsfremgang, som Stellar-samfundet kunne håbe på.

Hvad IBM angår, håber de at implementere World Wire for at skabe likviditet, hvor det desperat mangler, sagde IBM Blockchain General Manager Marie Wieck:

”Vi har oprettet en ny type betalingsnetværk designet til at fremskynde pengeoverførsler og transformere grænseoverskridende betalinger for at lette bevægelsen af ​​penge i lande, der har mest brug for det. Ved at oprette et netværk, hvor finansielle institutioner understøtter flere digitale aktiver, forventer vi at anspore innovation og forbedre finansiel integration over hele verden. ”

Hej, 2019: Stellars XLM Hits Coinbase Pro, nu Coinbase.com

Populær amerikansk kryptovalutaudveksling Coinbase meddelte også den 18. marts, at den havde tilføjet Stellars XLM-kryptokurrency til sin retail-minded Coinbase.com-platform samt dens Android- og iOS-mobilapp-enheder.

XLM er nu live kl https://t.co/bCG11KveHS og i Coinbase iOS- og Android-apps. Coinbase-kunder kan logge ind nu for at købe, sælge, konvertere, sende, modtage eller gemme XLM. https://t.co/YSIYNPO4JP

– Coinbase (@coinbase) 18. marts, 2019

XLM-udvidelsen i Coinbase-økosystemet kom efter, at virksomheden kun afslørede få dage før, at den tilføjede XLM til sin avancerede handelsplatform, Coinbase Pro. Ankomsten af ​​lumen til Amerikas førende kryptokurrencyplatform er kommet på hælen af ​​mønten, der har oplevet flere andre solide adoptionsfremskridt de seneste måneder.

I marts udgav den tyske kryptolångiver Bitbond et sikkerhedstoken (STO) via Stellar-protokollen. Og i februar landede den Stellar-baserede SatoshiPay-opstart en aftale om at oprette en mikropayments-suite til den tyske forlagskraft Axel Springer. 2019 startede også godt med XLM, da det var i januar, at Grayscale Investments, verdens største krypto-investeringsselskab, tilføjede XLM til sin portefølje af digitale aktiver.

Alt i alt får Stellar noget frisk og imponerende trækkraft, og det er en dynamik, der gør projektet til at holde øje med, hvis altcoin-sæsonen vender tilbage igen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me