Utreexo: Lightning Innovator udgiver ny Bitcoin-skaleringsmetode

Bitcoin Lightning Network

En af tankerne bag Lightning Network – Bitcoins foreslåede skaleringsløsning til andet lag – har netop gjort det forfatter et papir formelt skitserer en anden metode til optimering af den regerende offentlige blockchain.

Det sind, Tadge Dryja, er forsker ved Massachusetts Institute of Technology’s Digital Currency Initiative. Han er kendt i cryptoverse for at have udgivet sammen Lightning-hvidbogen sammen med Joseph Poon i 2016.

Bitcoin Lightning Network

Hans nyeste bidrag til kryptovaluta-skaleringsarenaen? Utreexo, en såkaldt akkumulator, der ville slanke UTXO-sæt (ubrugt transaktionsoutput) eller staten for Bitcoin-fulde noder. Resultatet af slankningen ville være at gøre sådanne fulde noder lettere og billigere at køre, dvs. sænke brugen af ​​lagerplads.

Jeg har sendt Utreexo, et nyt papir om bitcoin-skalerbarhed, til IACR ePrint. https://t.co/3byL1Xekj6

Tak til dem, der hjalp med dette arbejde og ser frem til kritik og igangsættelse og implementering.

– Tadge Dryja (@tdryja) 3. juni 2019

Til dette formål kan Utreexo bruges til at strømline validering i Bitcoin. Som Dryja forklarede systemet:

”I dette papir præsenterer vi Utreexo, en metode til i høj grad at reducere den lagring, der er nødvendig for at køre en fuldt validerende node. I hardwareopsætninger, hvor disk I / O-hastigheder og lagringskrav er flaskehalsen, kan dette væsentligt fremskynde valideringsprocessen eller muliggøre validering på hardware, hvor det ikke tidligere har været. ”

Faktisk kunne Utreexo og metoder som det bane vejen for brugere, der til sidst kører Bitcoin fulde noder lige fra deres smartphones.

Ideen til akkumulatorer har eksisteret i mere end to årtier, og Dryjas Utreexo er ikke det eneste akkumulatorarbejde, der hidtil er blevet forfulgt i kryptokurrencyøkosystemet – for eksempel har førende forskere ved Institut for Datalogi ved Stanford University havde deres egne relevante ideer.

Alligevel antyder Dryjas Utreexo whitepaper, at den længe søgte teknologi er tættere på virkeligheden end nogensinde, og hans metode vil sandsynligvis indvarsle en ny bølge af akkumulatorforskning i rummet. Og det betyder, at fulde noder umiddelbart kan blive lysere og lettere.

Som Benedikt Bünz, en af ​​de ovennævnte Stanford-forskere, tidligere har kommenteret akkumulatorfokuseret innovation:

”Det høje niveau er denne idé om at adskille konsensus væk fra staten. Enhver kan nu være en fuld node uden at skulle gemme dataene. ”

Nu hvor Utreexo er åben for gennemgang, kan det kun være et spørgsmål om tid, indtil et tegnebogsprojekt først implementerer teknologien.

En anden Bitcoin skaleringsvinkel at overveje? Statekæder

For nogle er Lightning Network og stigninger i blokstørrelse de dominerende mulige veje til skalering af Bitcoin. Men de er ikke de eneste veje. Alternative løsninger og bidragsløsninger, som Utreexo, stiger.

En anden af ​​disse alternative løsninger? Statekæder, en ny og pålidelig skaleringsprotokol.

1/4 #Statechains er en ny lag to-protokol, designet til off-chain Bitcoin-overførsel. Det lettes af en multisig-føderation, som aldrig har fuld kontrol, hvilket gør den ikke frihedsberøvende. Tjek min nye artikel, eller fortsæt med at læse nedenfor for et resumé!&# 128071;https://t.co/kDRA2QhVkk

– Ruben Somsen ⚡️&# 127475;&# 127358; ️2️⃣❎ (@SomsenRuben) 4. juni 2019

Forfatter af Seoul Bitcoin Meetup-grundlægger Ruben Somsen, statekæder er ikke en konkurrerende løsning på Lightning, men kan hellere arbejde parallelt som koordinerede off-chain-systemer. Som Somsen forklarede i et nyligt indledende indlæg om teknologien:

”Grundideen bag Statechains er, at du låser penge mellem to parter i et 2-of-2 multisig: Statechain-enheden og brugeren. Når brugeren ønsker at overføre pengene (hele UTXO), overleverer de simpelthen deres private nøgle, som vi kalder den midlertidige nøgle, til den tilsigtede modtager. ”

Somsen fortsatte med at tilføje, at “i en nøddeskal er dette kernekonceptet, og […] det er vildledende kraftigt.”

Skalering kræver privatliv, BOLT kan være billetten

Da Lightning Networks fremskridt fortsætter med at nynne, er Bolt Labs på udkig efter at øge den anden lags skaleringsløsnings privatliv.

Starten hævede $ 1,5 millioner USD i april for at fremme sin mission om at bruge BOLT-protokollen til at bringe anonyme afskærmede adresser til brugere af Lightning, ZCash og videre.

Bolt Labs grundlægger Dr. Ayo Akinyele har sagt, at BOLT kan gøre det, så “ingen kan linke dig til [en] betaling, medmindre du afslører oplysningerne.” Med marchen af ​​innovationer som BOLT, Utreexo og statechains blomstrer infrastruktur i andet lag støt i flere retninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me