UK-baserede Fund Network Calastone skifter til Blockchain i 2019

Calastone Blockchain

Calastone, et globalt fondenetværk med base i London, har meddelt, at det vil skifte hele sit system til clearingtjenester for fonde til blockchain i 2019, Reuters rapporterer.

Overgangen til blockchain forventes at transformere de nuværende tjenester ved at bruge en delt hovedbog til at automatisere millioner af beskeder, der sendes mellem modparter på en månedlig basis, med en samlet værdi på ca. 217 milliarder dollars. Calastone er ansvarlig for behandling af gensidige fondshandler for godt hundreder af finansielle virksomheder, herunder Invesco, Schroders og J.P.Morgan Asset Management.

Calastone Blockchain

Hurtigere processer

Ifølge rapporten kræves det, at det nuværende system sender tre meddelelser digitalt mellem virksomheder, når som helst de køber ind i en fond. Den første besked er at afgive en ordre, den anden er at fungere som modtagelse af et tilbud, og den tredje besked er en bekræftelse af prisen. Overgangen til blockchain forventes at fremskynde processen og reducere kommunikationsomkostningerne for Calastone.

Andrew Tomlinson, Chief Marketing Officer hos Calastone, fortalte Reuters i rapporten:

“Jo mere du kan automatisere, jo mere risikerer du, jo mere strømliner du, og jo mere fremskynder du.”

Med henvisning til data fra Deloitte mener Calastone, at vedtagelsen af ​​blockchain-teknologien kan spare den globale fondsindustri omkring 4,3 milliarder dollars på årsbasis ved at give optimering af forskellige afviklings- og handelsprocesser. Det er dog bemærkelsesværdigt, at hans tal ikke tegner sig for det amerikanske marked, hvor depository trust & Clearing Corporation har allerede udviklet et centraliseret system til handelsafvikling.

Fondsmarkedet har kæmpet med stigende omkostninger, som til dels afholdes af de strengere lovgivningsmæssige foranstaltninger, der blev indført efter den globale finanskrise i 2008.

Blockchain efterforskning

Selvom blockchain-teknologi opstod som et middel til at hjælpe med at overvåge ejerskabet af Bitcoin og andre kryptoaktiver, har almindelige finansielle virksomheder været i stand til at udforske potentialet i teknologien til at reducere omkostninger og skabe forenklede økonomiske processer.

I en traditionel finansiel transaktion skal virksomheder – lige fra kapitalforvaltere til overføringsagenter – kræves at indtaste den samme slags information. Over tid har dette system vist sig at være dyrt, tidskrævende og meget tilbøjeligt til fejl. De fleste af disse fejlagtige og anstrengende fremgangsmåder kan reduceres – eller i det mindste forbedres – gennem vedtagelse af blockchain-teknologi.

Calastone sagde også, at det stadig var for tidligt at vide, om overgangen til blockchain ville medføre en ændring i dets prisstruktur, især da vedtagelsen af ​​blockchain-teknologien ville medføre ændringer i, hvordan transaktioner gennemføres.

I en separat interview, Calastone-administrerende direktør Julien Hammerson talte om, hvorfor overgangen til den distribuerede hovedbogsteknologi var nødvendig, sagde, at der i øjeblikket er midler

“Hæmmet af konstant stigende omkostninger og truslen om konkurrence, hvilket i sidste ende gør det nuværende system økonomisk og operationelt uholdbart.”

Andre fondsforvaltere, der har haft travlt med at implementere blockchain i deres processer, inkluderer BNP Paribas Asset Management og Ostrum Asset Management – begge fonde kørte en end-to-end-blockchain-transaktionstest tidligere på året.

Standard Life Aberdeen og Columbia Threadneedle, annoncerede også dannelsen af ​​en detailfondplatform for impactfonde, der udnytter den spirende teknologi. Dette på trods af de igangværende debatter om, hvorvidt blockchain vil udgøre risici for sikkerhed og privatliv. I en tidligere rapport fra “Big Four” revisionsfirma KPMG med titlen ‘Realizing Blockchain’s Potential’ bemærkede nogle af de udfordringer, som virksomheder står over for, hvordan de bedst kan integrere teknologien i deres processer.

“Hurtig vækst i teknologien og den voksende menu med blockchain-platforme kombineret med dens forskelle fra traditionel teknologi har gjort det udfordrende for virksomhederne at forstå, hvordan man bedst anvender, ansætter og udnytter værdien af ​​blockchain, mens man styrer tilknyttede risici – risici, de måske ikke fuldt ud vær opmærksom på, ”lyder rapporten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me