Tron-grundlægger Justin Sun køber personligt BitTorrent

Justin Sun køber Bittorrent

Grundlæggeren af ​​den kontroversielle kryptovaluta Tron har købt peer-to-peer file transfer gigant BitTorrent for en endnu ikke offentliggjort sum.

BitTorrent’s ledelsespersonale har siden bekræftet, at købet fandt sted, hvilket er blevet krydset af forskellige medier med ikke navngivne interessenter i virksomheden.

Ingen offentlig information om handlen – inklusive og vigtigst af alt købsprisen – er frigivet, men det faktum, at handlen fandt sted, skaber bølger over kryptovalutaverdenen. I centrum af hubbuben er Justin Sun sig selv, der indtager en status i kryptoworld et eller andet sted i den brede kløft mellem visionær og fidus kunstner, afhængigt af hvem du spørger.

Justin Sun køber Bittorrent

Peer-to-Peer-pioner

BitTorrent’s rødder strækker sig helt tilbage til det oprindelige internet i 2001. New York computerprogrammerer Bram Cohen oprettede protokollen og det tilknyttede program, der ville blive BitTorrent som en måde til problemfri overførsel af filer i et peer-to-peer-format. Han var veteran fra det i sidste ende dømte MojoNation-projekt efter at han faldt ud af State University of New York i Buffalo. MojoNation kan ses som en proto-BitTorrent, idet den tillod filer at blive opdelt i krypterede klumper og spredt blandt et netværk af computere. Cohens bidrag var at stramme den centrale MojoNation-idé for at muliggøre hurtig download af store filer fra en række kilder. Jo mere populært programmet er, desto hurtigere bliver den ultimative download. Den største innovation var Cohens tit-for-tat-system. Dette eliminerer fil leeching ved at kræve, at indhold deles for at downloade. Igen, jo mere deling du gør, jo hurtigere bliver dine personlige downloadhastigheder.

Bittorrent

Bittorrent websted, som det så ud i 2005, Billede fra Archive.org

BitTorrent fik snart en betydelig berygtelse for sin evne til i høj grad at forbedre delingen af ​​piratkopieret indhold, især store filer som film og sangfiler. Cohen hævder, at dette aldrig var hans hensigt, selvom BitTorrent for langt størstedelen af ​​den tekno-nørdede verden er stenografi for piratkopiering.

Værdiansættelse af BitTorrent har altid været et vanskeligt forslag på grund af dets mange ikke-lovlige anvendelser. Cohen grundlagde BitTorrent Inc. i 2004 med 8,75 millioner dollars i hævet kapital. Selvom virksomheden pralede over 170 millioner brugere om måneden på et tidspunkt, kæmpede virksomheden for at tjene penge og forsøgte en række forskellige satsninger.

Den udvendige opfattelse fra tech-overvågere som Wired magazine var, at BitTorrent stod over for et meget klæbrig problem – når din hovedklientel består af pirater, er det svært at få dem til at betale for noget. For at afhjælpe denne situation forsøgte BitTorrent en række forskellige musik- og fildelingsservices, hvoraf ingen virkelig startede. Begyndelsen på slutningen for BitTorrent-efterfølgerfirmaet DSJ var klar fra starten – virksomheden kom af banen ved at love aktier til en pengebank på 10 millioner dollars, som virksomheden ikke var i stand til at betale, da den forfaldne i oktober 2016. Virksomheden efterfølgende lukkede det meste af kontorlokalet og afskedigede en stor del af personalet, men det fortsatte med at skabe nye produkter som BitTorrent Live.

Solen stiger

Hvis BitTorrent altid har haft en hel del berygtelse i teknologisamfundet, ser Justin Sun ud til at være en god pasform som den nye leder.

Sol eksploderede virkelig på kryptokurrency-scenen under Alibaba-grundlægger Jack Ma’s fløj. Ma valgte den daværende 26-årige Sun til at studere på sit Jack Ma Hupan University for iværksættere – et universitet med en acceptrate, der angiveligt er lavere end Princeton. Han blev efterfølgende administrerende direktør for den kinesiske stemmestreamingsapp PEIWO, som kan prale med mere end 10 millioner brugere, og han er hovedrepræsentant og rådgiver hos Ripple Labs, som er styrken bag top centraliseret kryptovaluta og bankprotokol Ripple.

Så kom Tron. Tron (TRX) er en kryptovaluta, der sigter mod at være en platform, der ligner Ethereum, men med fokus på indholdslagring og deling. TRONs samlede forsyning er enorm, selv efter kryptokurrencystandarder – 100 milliarder TRX. Møntens markedsværdi er dog lige så imponerende. Fra juni 2018 pralede Tron med en samlet markedsværdi på næsten $ 3 mia. Og placerede den i top 10 af alle kryptovalutaer efter marked målt ved CoinMarketCap.com.

TRON TRX

Læs vores guide til Tron TRX

Tron – og Sun er i forlængelse heraf en polariserende tilstedeværelse i kryptovalutaindustrien. Dele af Trons hvidbog blev angiveligt plagieret, hvilket Sun har kridtet op til ukorrekte oversættelser.

”Vores originale version af hvidbogen er på kinesisk, og vi har en meget detaljeret henvisning til den seneste kinesiske version,” skrev Sun på Twitter som svar på beskyldningerne om plagiering. Frivillige oversatte den engelske, koreanske, japanske og spanske version. Oversættelserne savnede mange vigtige detaljer, ikke kun referencer.

Denne forklaring har undladt at tilfredsstille nogle krypto-overvågere, især da Tron også angiveligt cribede bit af kode fra andre projekter.

Sun har også trukket kritik fra overhypede partnerskaber og kvasi-partnerskaber på Twitter. I nogle tilfælde, bemærker Tron-kritikere, har Sun uhensigtsmæssigt antydet, at Alibaba snart kan blive en Tron-partner, selvom der endnu ikke er kommet nogen officiel forbindelse mellem de to ud over Suns tilmelding til Ma’s universitet.

Kort sagt, Sun har opnået et ry som en uselvisk promotor, og han bestrider sjældent denne moniker. Kontroversen handler om, hvorvidt Sun overhypter en mønt med en kolossal markedsværdi, et muligvis plagieret hvidbog og få store, håndgribelige partnerskaber. Det er let at besøge kryptokurrencyfora og se reams af brugere, der er skeptiske over for Trons løfter – og utroligt, at mønten stadig befaler topfakturering i et meget overfyldt kryptofelt.

Detaljer og djævle

Detaljer er sparsomme for, hvad Sun ønsker nøjagtigt med BitTorrent, som har en lagret liste over problemer, der genererer indtægter. På overfladen ser BitTorrent og Tron ud til at dele en fælles affinitet med fildelingsprotokoller, og så der kan være en forbindelse der, der endnu ikke skal udforskes. BitTorrent kunne trods alt betragtes som bedstefar til den decentrale fildeling, der nu er mulig gennem blockchain-systemer. Det er også lige så muligt, at BitTorrent var et relativt billigt stort navn i det tekniske rum, næsten skræddersyet til en Sun-tweet, der annoncerede endnu et kvasi-partnerskab.

Reaktioner på køb på Tron Reddit forum var – ikke overraskende – stort set positive, selvom nogle brugere stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor Sun købte BitTorrent personligt i stedet for at vejlede Tron Foundation om at gøre det.

En sund understrøm af skepsis omgav dog muligheden for at tokenisere BitTorrent.

”Hvorfor skulle jeg betale for at få noget, jeg allerede får gratis? Ja, det ville være rart at få betalt for frø, men jeg gør det allerede … gratis, ”sagde en bruger og gentog det problem, BitTorrent har stødt på mange gange – uden held – tidligere.

“Vil det ikke medføre alvorlige retssager mod folk, der sås ophavsretligt beskyttet indhold, med et incitament til at blive betalt?” spurgte en anden bruger. “Jeg mener, mange mennesker kan slippe af med det nu, fordi de bruger deres egne ressourcer, men så snart du bliver en” virksomhed “for at dele ophavsretsligt beskyttet indhold, bliver du hårdt ramt med alvorlige sanktioner.”

Det er for tidligt at sige, hvad fremtiden bringer for enten BitTorrent eller Tron. Købsprisen er endnu ikke offentliggjort. Selvom det juridisk set er interessant, at Sun købte BitTorrent personligt i stedet for gennem Tron Foundation, betyder det ikke, at der ikke er nogen form for integrationsplan på vej..

Om integrationen viser sig at være vellykket ved endelig at tjene penge på peer-to-peer-deling, forbliver dog nogens gætte.

Referencer

  1. https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/founder-tron-cryptocurrency-quietly-acquires-bittorrent/
  2. http://history-computer.com/Internet/Conquering/BitTorrent.html
  3. https://www.wired.com/2017/01/the-inside-story-of-bittorrents-bizarre-collapse/
  4. https://www.forbes.com/profile/justin-sun/
  5. https://coinreviews.io/tron-review/
  6. https://www.reddit.com/r/Tronix/comments/8qg60l/possible_trx_bittorrent_integration/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me