Tom Lee: Bitcoin-indikatorer Signal Crypto Winter’s End

Crypto Spring

Trots det faktum att den senaste debatten om Tether och Bitfinex har förnyat cynics påståenden om att Bitcoin (BTC) är redo att gå ner igen, är framstående analytiker fortfarande optimistiska.

Under en senaste CNBC-segmentet “Futures Now”, Tom Lee, forskningschef på Fundstrat Global Advisors, hävdade att Bitcoins grundläggande och tekniska information alla pekar på slutsatsen att den så kallade “kryptovinteren” är över. Och kanske, bara kanske, våren är i horisonten.

Crypto Spring

Crypto Spring kan vara i horisonten

Gilla honom eller inte, Tom Lee har fastnat med Bitcoin genom tjock och tunn. Visst, tillgången kom inte över 25 000 dollar i slutet av 2018, eftersom Fundstrat-grundaren postulerade i början av 2018, men han har på något sätt hållit huvudet högt.

I tal med CNBC förklarade Lee att medan förra året var “fruktansvärt” för kryptokurvor, markerat med det han kallade en “massiv björnmarknad”, finns det tecken på att vintern tar slut. Han ser på en analys som Fundstrat sammanställde, som uppgav att Bitcoin och kryptovalutor för närvarande visar 11 “tecken” som bara “äger rum på en tjurmarknad.” Här är en kort sammanfattning av några av dessa tecken.

Bitcoin tjur @FundstratTom Lee säger att han har tre tecken på att kryptofjäder har sprungit. Kolla in det pic.twitter.com/wSaKFQnIvw

– CNBC Futures Now (@CNBCFuturesNow) 25 april 2019

För det första såg Lee på blockchain-statistik, speciellt Bitcoin. Han förklarade att transaktionsvärdet av on-chain-överföringar har vänt positivt jämfört med året innan, vilket betyder att BTC fortfarande ser ständig användning för sitt avsedda ändamål, trots de brutala förhållandena på marknaden. Vad som är ännu mer positivt är det faktum att genomsnittliga dagliga transaktioner som behandlas i Bitcoin-kedjan når högsta tider, men att avgiftsmarknaden ännu inte har skumat.

För det andra såg den långvariga kryptovalutaoptimisten (som också är hoppfull om att traditionella marknader och tillväxtmarknader kommer att göra det bra också) att BTC har flyttat sig över och hållit på toppen av sitt 200-dagars enkla glidande medelvärde.

Genom Bitcoins historia och andra likvida, omsättbara tillgångars historia har den ovannämnda tekniska nivån ses som ett slags “make or break” -punkt, genom att innehavet ovanför signalerar att tjurar har överhanden.

Kombinera detta med det faktum att Bitcoins dagliga diagram nyligen skrev ut ett gyllene kors, som såg det 50-dagars enkla glidande medelkorset under 200-dagarna, är en annan anledning, i Lees ögon, att “våren” äntligen kan komma in för digitala tillgångar över hela linjen.

Slutligen, och förmodligen viktigast, är tillväxten i handelsaktivitet på kryptovalutamarknader, särskilt OTC-skrivbord. Med hänvisning till stängda dörrkonversationer förklarade Lee:

”Vi undersökte OTC-mäklare, som är väldigt viktiga för att underlätta institutionella investerare, och de har alla talat om en ökning av aktiviteten / antalet kunder och handelsvolymen per kund med 60% till 70%. Grundläggande förbättras; tekniken förbättras och HODLers aktivitet också. ”

Med detta i åtanke hävdade han att Bitcoin potentiellt kunde se nya heltidshöjder 2020, men var oklar om detaljerna i denna pseudo-förutsägelse. (Lee hävdade särskilt att han inte skulle göra explicita prognoser i slutet av 2018 efter en tillströmning av motreaktion.)

Var kunde BTC gå vidare?

Även om många analytiker är övertygade om att Bitcoin kommer att se nya toppar i slutet av 2020, var kan tillgången gå nästa? Eller ännu viktigare, vad som för närvarande är rättvist för marknaden att värdera BTC på?

Enligt ett antal uttalanden från Lee kan allt från $ 10 000 till $ 20 000 vara rättvist för tillgången, vilket innebär att BTC är dramatiskt undervärderad. I en kommentar till CNBC “Squawk Box” efter Bitcoins plötsliga drag över 5 000 dollar i början av april menade kommentaren att BTC historiskt sett har handlat 2,5 gånger kostnaden för att bryta ett mynt.

Eftersom Fundstrat uppskattade att strömbrytningskostnaderna nuvarande ligger runt 5 500 dollar extrapolerades en “rättvis” värdering på 14 000 dollar. I ett annat uttalande förklarade Lee att om BTC följer spåret som “riskabla tillgångar”, som aktierna i S&P 500 och tillväxtmarknader har flammat, inom en standardavvikelse kan Bitcoin nå så högt som $ 10.000 eller till och med $ 20.000.

Men kommer detta att ske? Vid denna tidpunkt, särskilt när Tether och Bitfinex ‘FUD’ hotar över marknaden, är ingen alltför säker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me