The Week in Dai: a Maker Interest Rate Hike, Fat Loans & a DeFi Bridge

Maker-teamets populära Dai-token möter ingen brist på intriger den här veckan, eftersom aktivitet runt stablecoin virvlar på mer än ett sätt.

Fresh up är genomförandet av den senaste räntehöjningen på MakerDAO säkerställda skuldpositioner, med räntan, den så kallade Dai Stability Fee, som nu fastställs till 18,5 procent årligen.

Den nya kursen trädde i kraft den 9 juli på hälarna av en verkställande röst – underlättat med MKR-styrningstoken – för att tillåta att vandringen har gått sin kurs efter att ha initierats av Maker Foundation Interim Risk Team den 5 juli.

Tillverkare Dai

Som sådan ökar den nya stabilitetsavgiften en procent från sin tidigare position på 17,5 procent och upp 18 procent från där den började i början av året, 0,5 procent; den nya räntan är dock nere från årets högsta hittills på 19,5 procent, en markering i maj 2019.

Förändring är alltid A’Comin ‘

Ser vi framåt har röstningen nu öppnats på nästa omgång av gemenskapens stabilitetsavgiftssignalering, vilket kan se att räntan så småningom stiger till så högt som 21,5 procent eller så lågt som 13,5 procent.

Rösta för att signalera ditt stöd för en av justeringarna av stabilitetsavgiften. Väljarna kan nu signalera sitt stöd för en stabilitetsavgift inom intervallet 13,50% till 21,50%.

Mer info här: https://t.co/5ojL26CpzO#VoteOrDAI

– Maker (@MakerDAO) 8 juli 2019

Eftersom efterfrågan på Dai fortsätter att växa och kryptoekonomin och eterpriset (ETH) nyligen har börjat öka, finns det en icke-trivial sannolikhet att Dai Stability Fee kommer att gå högre på kort sikt för att upprätthålla stablecoin’s $ 1 USD-pinne – en pinne som gled tidigare i år innan den mestadels har rättats de senaste veckorna.

En del i kryptokonomin har hyllat 18,5 procent CDP-räntan som överdriven och kommer utan tvekan att göra detsamma för högre räntor, medan andra – som Interim Risk Team – har hävdat att det ibland krävs så att fler användare stänger sina eter-säkerställda CDP: er. , som i sin tur bränner ner Dai-utbudet och hjälper till att hålla symbolens dollarpinne.

Dai stablecoin har för närvarande ett hårt försörjningstak på 100 miljoner DAI, och det utestående utbudet av token är inte långt ifrån det taket eftersom det för närvarande är drygt 91 miljoner. Som mkr. verktyg grundaren Michael McDonald noterade till CoinDesk på tisdag, om taket fortsätter att närmas, är fler räntehöjningar allt annat än säkra. Han sa:

”Jag tror att DAI-utbudet kommer att fortsätta växa i takt med att marknaderna förblir hausse. Om det börjar slå 100 miljoner och människor fortfarande vill dra mer DAI, kan du behöva höja stabilitetsavgiften. Allt beror på vad styrningen bestämmer sig för. ”

Avgiften för hög Dai-stabilitet avskräcker inte stora lån

Vissa handlare är helt villiga att betala en premie för att ta upp Makers programmatiska Dai-lån.

Den verkligheten bevisades på nytt den 9 juli när en okänd användare tog ut 1 000 000 Dai från en Maker CDP – allt med bara några klick på en dator, en hel del eter för säkerhet och en transaktionsavgift på 0,73 dollar..

Denna person fick ett lån på 1 miljon dollar utan pappersarbete & inga frågor ställda av en pengarrobot för en transaktionskostnad på 73 cent

Pengarrobotarna kommer att vara 100 gånger effektivare än människorna

Tjänstemän bankirer bör börja lära sig lite soliditet pic.twitter.com/3qTFWqfWUT

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 9 juli 2019

Det var bara andra gången ett sådant sjusiffrigt lån hade tagits, eftersom det första 1 000 000 Dai-lånet någonsin drogs förra månaden. De kan bara vara de första av många som kommer, särskilt om toppkryptovaluta stiger under överskådlig framtid.

En tillverkare och en sammansatt bro visas

Folk refinansierar sina traditionella lån hela tiden. Nu kan DeFi-förespråkare refinansiera sina CDP: er med den nya MakerDAO x Compounder Protokollbro från InstaDApp-teamet.

Driftskompatibilitet hjälper till att normalisera marknadsräntorna för DeFi-utlåning. Hattar av för @InstaDApp team. Vårt team arbetar med att uppdatera topplistan för att återspegla denna förändring. https://t.co/nK1dwLpfcO

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 9 juli 2019

Genom att använda kontrakt tillåter bryggan användare att porta sin CDP från Maker till Compound och vice versa för att uppnå bästa möjliga priser.

På en enda dag omkring 3.865 $ ETH ($ 1,2 miljoner) & över 500K $ DAI har korsat bron från @MakerDAO till @compoundfinance.

Minska utbudet av $ DAI med 500K och ökade mängden $ DAI låst i sammansättning på grund av ökning i $ DAI APRIL.

Möjliggör $ DAI stabilitet från båda sidor. &# 128526; https://t.co/AHKp7qQYFz

– samyakjain.eth &# 127770; (@smykjain) 9 juli 2019

Inom bara 24 timmar efter att broen släpptes hade tjänsten sett tusentals eter låsta i Maker CDP-portar som överfördes till Compound, med många av de deltagande användarna som jagade akut efter en ränta lägre än 18,5 procent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me