Thailand fremstår som den førende Blockchain-økonomi

Thailand Cryptocurrency

Thailand adskiller sig fra andre nationer, når det kommer til blockchain og kryptokurrency. Den sydasiatiske nation er på vej til at have en af ​​verdens første centralbank digitale valutaer (CBDC) og har allerede legaliseret brugen af ​​større kryptoer inden for thailandske grænser. Mange nationer støtter blockchain-udvikling, men Thailand er en relativ sjældenhed i deres åbenhed over for kryptokurrency.

Thailand Cryptocurrency

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin cash, Ethereum classic, Litecoin, Ripple og Stellar er alle fuldt lovlige i Thailand. Derudover har Thailand skabt en endelig reguleringsproces for nye ICO’er, som er nyttige for investorer, der bliver forsigtige med mulig misforståelse på det spirende ICO-marked.

Helt uregulerede markeder kan være problematiske for investortilliden, og det ser ud til, at Thailand har trukket sig foran pakken inden for bredbaseret kryptoregulering.

Der er stadig et stort hul mellem hvad kryptokurrency og blockchain er i stand til at gøre for samfundet, og hvad de faktisk bruges til. I den virkelige verden. ASEAN-regionen har været en førende kraft inden for blockchain-udvikling, og når naboer som Japan, Sydkorea og Kina føjes til blandingen, er det let at se, hvorfor blockchain er en stigende styrke i den bredere asiatiske økonomi.

Thailand implementerer Blockchain Technology

Det er ikke svært at finde et utal af blockchain- og kryptovalutafirmaer, der arbejder på store ideer, der måske eller måske ikke har kommerciel succes. I Thailand er der et par brugssager i den virkelige verden, som det er vigtigt at se. Et af de mest kendte projekter er den thailandske centralbanks (Bank of Thailand (BoT)) nye CBDC, der bygges fra R3s Corda blockchain.

BoT kalder deres CBDC-platform “Project Inthanon”, og fase 1 er tilsyneladende allerede i gang. Otte forretningsbanker arbejder efter sigende med BoT om Project Inthanon, og de havde dette at sige om, hvordan projektet vil udvikle sig,

”BOT og de deltagende banker vil sammen designe og udvikle en proof-of-concept prototype til engrosoverførsel af penge ved at udstede engros Central Bank Digital Currency (Wholesale CBDC).”

Project Inthanon er ikke designet til at erstatte kryptoer som Bitcoin eller Ethereum og vil sandsynligvis kun være tilgængelig for banker. Dette passer ind i den moderne centralbankmodel, som mange efterlader nogle kryptoentusiaster ikke spændte. R3 Corda-arkitekturen er ikke åben, som andre blockchain-platforme er, hvilket er en kilde til kritik. Centralbanker bryr sig muligvis ikke om dette aspekt af blockchain, da de har en forankret position, der er skabt af regeringens mandat.

Det åbne marked

Et andet blockchain-projekt, der forventes at blive lanceret snart, drives af et australsk firma. Det vil hjælpe beboere i Bangkoks Sukhumvit-kvarter med at handle magt med hinanden og statens elforsyning. Power Ledger´s platform gør udvekslingen mulig. Programmet begynder med 635 KW, der handles mellem et indkøbscenter, skole, tandhospital og lejlighedskompleks. Bangkok-elnettet vil blive brugt til at transportere strømmen.

David Martin, administrerende direktør for Power Ledger, fortalte Reuters, hvorfor denne platform vil hjælpe strømforbrugere,

”Ved at muliggøre handel med vedvarende energi opfylder samfundet sine egne energibehov, hvilket fører til lavere regninger for købere, bedre priser for sælgere og et mindre CO2-fodaftryk for alle,” kommenterede han og udvidede fordelene, “Det vil opmuntre flere forbrugere til at skifte til vedvarende energi, da omkostningerne kan udlignes ved at sælge overskydende energi til naboer. ”

Power Ledger er ikke det eneste firma, der arbejder på en blockchain-platform, der vil hjælpe småproducenter af elektrisk producent med at markedsføre deres strøm via et eksisterende net. Walmart har patenteret en lignende idé, selvom der ikke er nogen information om, hvordan de planlægger at implementere deres system. Power Ledger har helt klart en first-mover fordel, og deres kommende debut i Thailand forhåbentlig vil give dem en reel brugssag til at drive yderligere implementering.

Forordninger er på plads for Thailand

Ud over banebrydende anvendelser til blockchain, der falder uden for FinTech på forbrugerniveau, har Thailand også godkendt licensering af krypto-udvekslinger og autoriseret Pundi X til at implementere deres betalingsplatform i deres land. Mens der er rige områder i Thailand, er der også mange områder, der lider under fattigdom. Pundi X kunne hjælpe med at tiltrække den ikke-bankede befolkning og hjælpe dem med at bruge den samme form for finansielle tjenester, som bankerne tilbyder.

Fordelene, som crypto kan tilbyde de fattige, begynder kun at blive forstået. Der kunne være enorme fordele ved at gøre det muligt for økonomisk ugunstigt stillede at komme ud af den kontante økonomi. De fattige ville være i stand til at redde deres rigdom uden at afholde relativt store omkostninger, når de har brug for at sende eller modtage penge. Thailand ser ud til at være åbne for kryptokurrency og blockchain i større grad end mange lande, og dette vil sandsynligvis hjælpe dem, når industrien udvikler sig globalt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me