Terrorister foretrækker kontanter frem for kryptovaluta: Kongreshørelse afslører

Terrorisme Cash Crypto

Det amerikanske underudvalg om terrorisme og ulovlig finansiering mødtes den 7. september 2018 for at undersøge de mange metoder, der anvendes af store terrorgrupper til at generere og flytte midler til at støtte deres aktiviteter og organisationer. Påbegyndt samtaler under høringen var underudvalgets formand, Steve Pearce, der startede med behørigt at anerkende det; “Terrororganisationer kan ikke fungere uden økonomiske ressourcer til at organisere og udføre deres voldelige handlinger.”

Høringen var fokuseret på at tackle spørgsmålet om terrorisme med en forståelse af nogle overbevisende fakta, at; terrorisme spreder sig konstant med et stigende antal grupper rundt omkring i verden, der truer De Forenede Stater. Vigtigst er det, at bestræbelser på at bekæmpe finansiering af terrorisme er en central søjle for at tackle alle former for terroraktiviteter, og i det væsentlige kræver truslen fra terrorisme og finansiering af terrorisme konstant årvågenhed og tilpasning af retshåndhævende myndigheder, finansielle institutioner og regulatorer.

Terrorisme Cash Crypto

Undersøgelse af terrorforsøg på at skaffe finansiering via krypto

Ifølge en Forbes rapport, der er ingen tvivl om, at digitale valutaer giver fordele for enkeltpersoner og finansielle organisationer ved at lette bedre adgang til finansielle produkter og reducere risikoen for korruption og svig. Men en af ​​de væsentlige risici forbundet med digitale valutaer er potentialet for kriminelle og terrorister til at bruge disse nye teknologier til finansiering af deres aktiviteter.

I 2014, rapporter opstod af islamiske statskæmpere i Raqqa, Syrien, der lette små eller indenlandske køb i pengeoverførselskontorer og gennemføre internationale internationale transaktioner ved hjælp af digitale valutaer som bitcoin.

Mens der stadig ikke er nogen indikation af, at nogen terrororganisation har vedtaget digitale valutaer i stor skala, er tilfælde hvor terrorister har brugt digitale valutaer fremhæver en tydelig mulighed for, at risici kan udvikle sig i fremtiden.

I modudsigten fra Yaya Fanusie, analysedirektør for Foundation for Defense of Democracies Center on Sanctions and Illicit Finance, har al-Qaeda, den Islamiske Stat og andre terroristgrupper imidlertid forsøgt flere gange at skaffe midler via kryptokurrency – de har over tid haft begrænset succes med at skaffe midler via krypto, da “kolde hårde kontanter stadig er konge.”

Crypto en “dårlig form for penge til jihadister”

Han forklarede det kryptokurrency er i øjeblikket en “dårlig form for penge for jihadister, fordi de normalt har brug for at købe varer med kontanter ofte i områder med svag teknologiinfrastruktur.

Yaya Fanuise talte som vidne til medlemmer af underudvalget, at;

”Terroristgrupper tilpasser regelmæssigt deres metoder til deres tilgængelige ressourcer, færdighedsniveauer og de muligheder, der er i deres målområder for operationer. Dette gælder lige så meget for finansiering som for planlægning af angreb. Terroristorganisationer har en lang historie med at udnytte banker og andre traditionelle finansielle institutioner såvel som semi-formelle midler til overførsel af midler, såsom hawala-udvekslingssystemet. Men nye finansielle teknologier tilbyder nye kanaler til at skaffe og flytte midler. ”

Foreslå taktiske foranstaltninger til implementering for at imødegå potentialet for terroristkrypto fundraising-kampagner for at blive succesrige, sagde eksperten, at alle amerikanske regeringsorganer, der undersøger finansiering af terrorisme, skulle blive dygtige til at analysere kryptokurrency-transaktioner.

Katherine Bauer, familiemedlem Blumenstein-Katz, Washington Institute for Near East Policy, sagde også, at han var vidne til høringen, at der er behov for at lære, hvordan “terrororganisationer fortsætter med at tilpasse deres økonomiske strukturer.” og design “sofistikerede foranstaltninger til at imødegå dem.”

”Der er ingen tvivl om, at IS har repræsenteret en unik finansiering af terrorisme. Imidlertid var dets evne til at tage territorium ikke en funktion af dets tidligere økonomiske dygtighed, men nedbrydningen af ​​retsstatsprincippet i dele af Syrien og det nordvestlige Irak … Ikke desto mindre kræver disse tendenser bestræbelser på at forstå, hvordan terrororganisationer fortsætter med at tilpasse deres økonomiske strukturer og design af stadig mere sofistikerede tiltag for at imødegå dem. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me