Sydafrikas centralbank er indstillet til at oprette klare krypteringsbestemmelser

Sydafrikas kryptovaluta

Den sydafrikanske reservebank (SARB), landets apex-bank, planlægger efter sigende at vedtage politikker rettet mod begrænset lokal kryptobrug. Et sådant skridt ville signalere det første konkrete skridt i retning af politistyring af den sydafrikanske virtuelle valutascene, som hidtil har set lidt i vejen for kryptoreguleringer.

Mens nogle kommentatorer siger, at fraværet af klare regler har gjort det muligt for krypto at trives i landet, har Sydafrika været vidne til en gruppe af virtuelle valutarelaterede forbrydelser. For nylig meddelte en af ​​landets store banker sin beslutning om at lukke konti, der ejes af kryptokurrency-børser.

Sydafrikas kryptovaluta

Crypto-regler og kapitalstyringsforanstaltninger

Ifølge Business Report mandag informerede vicegenerator for Sydafrikas centralbank, Kuben Naidoo for nylig journalister om planer om at udrulle kryptoregler.

Den nye forordning søger at begrænse brugen af ​​digitale valutaer til at omgå valutakontrol. Naidoo tilføjede, at dette regelsæt ville blive implementeret i første kvartal af 2020.

Nyhederne om sådanne planer fra regeringen faldt imidlertid ikke godt sammen med medlemmer af krypto- og blockchain-samfundet i landet.

SA Crypto, et stort kryptosamfund og nyhedsudløb i landet, reagerede på nyheden og kaldte den nye regulering ”konservativ”. Ifølge gruppens erklæring:

”Konsekvenserne af, at Sarb klemmer ned på brugen af ​​kryptokurrency med henblik på strengere kapitalstyringer, er vidtrækkende og alarmerende. Med en markedsværdi på 210 milliarder dollars (R3,07 billioner) alene på kryptokurrencymarkedet kører industrien en betydelig økonomisk vækst i lande, der vedtager en sådan progressiv regulering på grund af den investering, som mange blockchain- og kryptoaktivfirmaer tiltrækker over hele verden. ”

Gruppen anmodede tidligere om, at SARB skulle undersøge progressive regler for kryptovalutaer. Med denne seneste udvikling mener SA Crypto, at de nye love kan påvirke innovation og investeringer i Sydafrika negativt.

Banker, der allerede slår ned på Crypto-udvekslinger

Mens landets centralbank er indstillet til at frigive nye krypto-regler, ser det ud til, at der er en løbende nedbrydning af sektoren for virtuel valuta. En af Sydafrikas største banker, First National Bank (FNB) lukkede bankkonti for firmaer i kryptofirmaer.

Ifølge banken var handlingen nødvendig med henvisning til den risikable karakter af digitale valutaer kombineret med fraværet af robuste lovgivningsmæssige love for kryptokurrency i landet.

I øjeblikket har sydafrikanske borgere en grænse for, hvor mange penge der kan sendes til udlandet. Borgere har tilladelse til at sende R10 millioner til investering uden for sydafrikanere, hvis de har ansøgt til den sydafrikanske indtægtsservice og kun kan sende R1 millioner uden en erklæring. Hvilket betyder, at borgere kan sende et samlet beløb på R11 millioner uden for Sydafrika.

Med denne begrænsning har der været en stigning i kryptooptagelse af sydafrikanere, da de kan bruge virtuelle valutaer til at sende penge overalt i verden på grund af deres ikke-restriktive karakter.

Som rapporteret af Blockonomi tilbage i april 2019 voksede kryptooptagelse i landet med sydafrikanere, der betragtes som de højeste ejere af krypto globalt. Nogle af de faktorer, der tilskynder til anvendelse af krypto, inkluderer en ustabil rand og fraværet af strenge regler for digital valuta.

De nye kryptolove, der kommer i 2020, kan dog kvæle væksten i kryptokurrency i landet. For nu er det eneste stykke kryptostyring i landet skatteretten hvervet i 2018.

Crypto-svindel udbredes i Sydafrika

Regeringer og regulerende organer advarer konstant investorer om ikke at deltage i kryptovalutaordninger på grund af de involverede risici. I Sydafrika er der tilfælde af dårlige skuespillere, der slipper intetanende investorer af deres penge.

Tilbage i juli 2019 brændte ofrene for en bitcoin-fidus arrangeret af ejeren af ​​et bedragerisk sydafrikansk bitcoin-firma ejerens hus. Manden, Sphelele “Sgumza” Mbatha, oprettede en Ponzi-ordning og lovede investorer falske afkast inden for 15 arbejdsdage. Som det er tilfældet i de fleste situationer, flygtede ejeren angiveligt byen med kunders midler.

I begyndelsen af ​​2019 kom det sydafrikanske crickethold ud for at erklære, at hackere hackede ind på holdets officielle Twitter-konto for at sælge falsk bitcoin lotteri. Cricket-teamet genoprettede imidlertid deres konto og slettede de falske tweets.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me