Sortehavshvede Seneste vare, der skal handles via Blockchain

Råvarer Blockchain

Transoil International og Solaris Commodities er de nyeste virksomheder, der bruger blockchain til handel med råvarer. De to virksomheder brugte blockchain til at afvikle handelen med 25.000 tons 11,5 procent protein Sortehavs hvede, der blev afsendt fra den russiske havn Novorossiysk.

S&P Global rapporteret den 12. november brugte de to virksomheder en blockchain-baseret landbrugs handels- og finansieringsplatform, der blev bygget af det schweiziske firma Cerealia til transaktionen. Ifølge den samme rapport er dette første gang, at Sortehavshveden handles via blockchain. Der er endnu ikke noget ord om, hvor meget lasten var værd, eller hvem der afviklede den økonomiske side af transaktionen.

Råvarer Blockchain

Som mange virksomheder i den globale forsyningskæde, vil Transoil og Solaris sandsynligvis udnytte de effektivitetsgevinster, som blockchain har potentialet til at skabe. Den globale råvarehandel er arkaisk på mange måder, og blockchain kan være den teknologi, der ændrer en virksomhed, der for det meste har været statisk i århundreder.

Blockchain giver mening for råvarer

Af alle konti fungerede den blockchain-baserede handelsplatform, som Cerealia skabte, godt.

S&P Global gengivet denne erklæring fra Cerealia i deres rapport, ”En uafhængig revisor har gennemgået alle de vigtige detaljer i handelen fra blockchain og valideret den smarte kontrakt, digitale signaturer, underskrevet dokument og tidsstempler. (Revisor) bekræftede også, at data er blevet krypteret, at ingen andre data er blevet lagret, og at alle data er opdaterede. ”

I modsætning til det komplekse papirbaserede handelsfinansieringssystem, der stadig bruges i de fleste lande i dag, giver blockchain øjeblikkelig adgang til alle parter, der er involveret i en forsendelse. Dette kan hjælpe med at løse tvister, når de opstår, og kan forenkle sporing i hele forsendelsesprocessen.

Vokser over hele verden

Verdens fødevarelogistiknetværk er komplekst. Lande har mulighed for at oprette forbindelse over store afstande, men det kan være svært at holde styr på laster.

Commonwealth Bank of Australia (CBA) udviklede deres egen blockchain-baserede sporing, der integrerer handelsfinansiering, som blev testet tidligere på året. CBA arbejdede med en mandelavler i Victoria, Australien, for at sende mandler til Hamborg, Tyskland.

Australien DTA Blockchain

Forsendelsesprocessen involverede adskillige virksomheder, som alle havde realtidsadgang til placeringen af ​​mandlerne, når de bevæger sig over hele planeten. CBA integreret og Internet-of-Things (IoT) -baseret tracking-system i deres blockchain-platform, hvilket gør tracking-of-custody meget lettere.

Real-World Implementation er her

Walmart er et andet stort firma, der bevæger sig i retning af at bruge blockchain på daglig basis.

Som en af ​​de største forhandlere af fødevarer i USA skal Walmart holde styr på en enorm mængde produkt. Indtil nu har det været svært, hvorfor de kræver, at alle deres grønne grøntsagsleverandører bruger en IBM-designet blockchain-trackingplatform.

I stedet for at skulle dykke ned i et papirbaseret opbevaringssystem, der bogstaveligt talt kan tage dage at spore, hvor salat kom fra, udfører den nye IBM blockchain-platform den samme opgave på få sekunder. Ikke kun det, men det giver også Walmart mulighed for at finde andre butikker, der kan have de samme produkter til salg.

Der er periodiske udbrud af madforgiftning, der kan mildnes af det system, som Walmart anvender, hvilket betyder, at grønne grøntsagsgrøntsager kan være den første af mange slags mad, der går på blockchain.

At gøre maddistributionssystemet sikrere og mere effektivt er en god ting fra et forretningsmæssigt perspektiv, men redning af liv gør blockchain-adoption til en no-brainer.

Utrolig hastighed

Afhængigt af hvordan man vil måle sin alder, er blockchain højst et årti gammel. Realistisk set er teknologien meget yngre end det, hvilket gør den hastighed, hvormed den kommer ind på det globale marked, ekstremt dramatisk.

For hver ny brugssag, der viser den værdi, som blockchain skaber, vokser den tillid, den har brug for at skabe. De næste par år vil være meget interessante for blockchain-udvikling, og de virksomheder, der vedtager det tidligt, vil sandsynligvis oprette sig for at drage fuld fordel af en fantastisk teknologi, der kommer til sin ret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me