Sia: Annoncerer SEC-aftale en dag efter EOS-skabernes afvikling

Slutningen af ​​regnskabsåret for US Securities and Exchange Commission (SEC) har været kryptokurrency-tema, da den finansielle vagthund lukkede perioden med to højt profilerede kryptokurrencyprojektopgørelser på så mange dage.

Mindre end 24 timer efter, at nyheden brød ud om, at Kommissionen havde håndhævet et forlig på $ 24 millioner med EOS-bygherrer Block. En til et uregistreret sikkerhedstilbud, Nebulous – virksomheden bag Sia-decentraliserede cloudlagernetværk og dets dual-token-økosystem – meddelte den 1. oktober, at det havde også indgået en forlig med SEC.

Sia

Hvorfor? SEC hævdede, at firmaets salg af Sianotes i 2014 – som adskiller sig fra Siacoin (SC) -kryptovalutaen, der handles på kryptokurrency-børser over hele verden – også omfattede et uregistreret sikkerhedstilbud. Udbuddet rejste $ 120.000 på det tidspunkt, hvor Sianotes senere overgik til såkaldte Siafunds.

Store nyheder! Vi indgik et forlig med SEC for vores 2014-udbud af Siafunds (vores sikkerhedstoken), og SEC tog ingen håndhævelsesforanstaltninger mod Siacoins eller nogen aktuel aktivitet på Sia-netværket. Læs pressemeddelelsen her. Tråd indgående! https://t.co/XOWk9lmqG6 pic.twitter.com/oyCOMDwwfq

– Sia (@SiaTechHQ) 1. oktober 2019

Selvfølgelig kom salget og den efterfølgende konvertering af sikkerhedstoken før SEC offentliggjorde sin milepæls DAO-rapport 2017, hvor Kommissionen officielt advarede kryptokurrencyøkosystemet om, at føderale værdipapirlove anvendte på tokensalg, der var inden for rækkevidde af amerikanske investorer.

Især vagthunden foretog ingen håndhævelsesaktioner mod den faktiske Siacoin-kryptokurrency, hvilket tyder på, at regulatorerne ikke på samme måde ser aktivet som en sikkerhed.

”Uden at indrømme eller benægte SEC’s påstande, accepterede Nebulous et forlig og betaler en afskedigelse på $ 120.000, en fordomsrente på $ 24.601,85 og en civilbøde på $ 80.000, i alt ca. $ 225.000,” sagde virksomheden på Sia-netværket internet side.

Fresh Off the Block. En nyhed

Nebulous-forliget kommer umiddelbart efter Block.ones afvikling med SEC, som blev annonceret den 30. september og så firmaet enige om at betale en civilbøde på $ 24 millioner.

Virksomheden havde en ICO fra sommeren 2017 til sommeren 2018 og tilbyder investorer ERC20 Ethereum-tokens, der senere blev konverteret til tokens på det faktiske EOS-netværk. Block.one hævder angiveligt så meget som $ 4 mia. I salget.

Som sådan besluttede SEC, at Block.one ikke registrerede det foreløbige token som sikkerhed. Virksomheden indvilligede i at betale $ 24 millioner bøden “uden at indrømme eller benægte [Kommissionens] resultater.”

Nogle i kryptoverseen hyldede flexen som for hård, mens andre var forbløffede over Kommissionens bøjelighed. Under alle omstændigheder viser forliget, at brug af “ICO” moniker og distancering af dig selv utilstrækkeligt fra amerikanske investorer ikke vil skære det for SEC.

“Virksomheder, der tilbyder eller sælger værdipapirer til amerikanske investorer, skal overholde værdipapirlovene, uanset hvilken branche de driver i eller de mærker, de placerer på de investeringsprodukter, de tilbyder,” Stephanie Avakian, meddirektør for Kommissionens afdeling for håndhævelse, sagde.

Mod en minimum industristandard?

Der er et par vigtige takeawayer fra disse to seneste håndhævelsesaktioner.

For det første viser Sia-sagen, at SEC er villig til at gå efter projekter, der tilbød uregistrerede værdipapirer, selv før DAO-rapporten i 2017. For det andet indikerer Block.one-afviklingen, at SEC vil overveje, om et token engang var en sikkerhed, men ikke længere er, f.eks. hvordan Kommissionen fastslog, at EOS ERC20 “IOU” -token faktisk var en sikkerhed, men havde intet at sige om det nuværende EOS-token, der lever på EOS-mainnet.

Jake Chervinsky, generel rådgiver for udlån af dApp Compound Finance, funderede i en relateret Twitter-tråd, at de nye handlinger kunne pege på den decentraliseringstærskel, som token-projekter skal nå for ikke at blive ramt af SEC-håndhævelsesaktioner.

”[Disse] tokens kunne repræsentere minimale industristandarder for … at undgå sikkerhedsregulering,” sagde Chervinsky.

17 / Hvad hvis SEC virkelig tror på EOS & Siacoins er ikke værdipapirer?

Derefter kunne disse tokens repræsentere minimale industristandarder for at negere Howey-testen & undgåelse af værdipapirregulering – modeller, som andre projekter måler deres “tilstrækkelig decentralisering.”

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 1. oktober 2019

Et andet punkt at overveje?

SEC ødelagde ikke disse virksomheder fuldstændigt med håndhævelsesaktioner, hvilket tyder på, at vagthunden, hvor det er muligt, vil være mild for projekter, der samarbejder med regulatoren. Det samme kan bestemt ikke siges for dem, der snarere end går i krig med SEC, som i Kin’s tilfælde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me