ShapeShift lancerer medlemsplan: KYC kan være obligatorisk snart

Shapeshift

Populær øjeblikkelig kryptokurrencyudveksling ShapeShift har netop meddelt, at de vil lancere en ny medlemskabsprogram. Virksomheden beskriver det som et loyalitetsprogram, hvor de, der handler på platformen, kan tjene FOX-tokens. Mens detaljer endnu ikke er frigivet, foreslår virksomheden, at det at eje en vis mængde FOX-tokens kan muliggøre højere niveauer af medlemskab og større belønninger såsom lavere gebyrer eller højere handelslofter. Desværre er introduktionen af ​​dette medlemskabssystem ikke alle positive, og det har nogle mennesker (inklusive fortrolighedsforkæmpere) bekymrede.

Shapeshift

The ShapeShift Way

For de ukendte er ShapeShift en kryptokursudveksling, der ikke kræver en konto. I stedet vælger brugerne en indskudsvaluta og en modtagevaluta. Når systemet modtager et depositum, sendes det ønskede token eller mønt automatisk til den angivne adresse. Enkelt sagt vælger du, hvad du sender, og hvad du vil have til gengæld, og handlen kan foretages uden at tilmelde dig en konto. En anden stor fordel ved denne model er, at den er immun over for mange typer hackingforsøg, fordi udvekslingen ikke holder brugernes indskud i længere perioder.

ShapeShift har dog sine begrænsninger, såsom et noget begrænset tilbud på supportmønter og tokens, og til tider opkræver de højere gebyrer end andre mere traditionelle børser. Derudover er de gebyrer, som ShapeShift opkræver, meget uigennemsigtige og er ikke helt klare eller faste. Futhur, i tider med stor efterspørgsel kan nogle mønter eller poletter muligvis ikke være tilgængelige i længere perioder.

Under alle omstændigheder har ShapeShift ændret kryptokurrency, som vi kender den, og et antal tegnebøger understøtter ShapeShift-integration indbygget. Der er også et antal konkurrerende websteder, der tilbyder lignende tjenester.

Medlemskabsprogrammet

Medlemskabsprogrammet, der allerede er lanceret, er i øjeblikket frivilligt. Dette betyder, at hvis du vil fortsætte med at bruge ShapeShift er normal, behøver du ikke tilmelde dig medlemskabet. Mere om det senere.

Det er ret nemt at tilmelde sig et medlemskab, men når du kommer ind på dit dashboard, finder du, at webstedet begynder at kræve personlige oplysninger, såsom dit juridiske navn, adresse og regeringsudstedte ID-numre. Vi forsøgte at tilmelde dig og verificere en konto, men vi fandt ud af, at webstedet straks ville afvise de personlige oplysninger, vi indsendte, og vi kunne ikke komme videre.

Læs også: Changelly Vs ShapeShift

Som beskrevet i et blogindlæg fungerer medlemskabet på et niveaubaseret system, hvor brugere kan tjene FOX-tokens ved at udføre handler på platformen. Formentlig kan disse tokens også købes direkte på forskellige åbne markeder, da det simpelthen er et ERC-20-token. Da brugeren har større mængder af disse tokens på deres konto, opnår de højere serviceniveauer, hvilket reducerer valutakursgebyrer og potentielt øger de daglige handelslofter.

Ikke alle regnbuer og enhjørninger

I det ShapeShift kalder en attribut for det nye program, der “suger”, bliver medlemskabssystemet til sidst obligatorisk.

Medlemskab kræver grundlæggende personlige oplysninger, der skal indsamles. I dag er medlemskab valgfrit, men det bliver snart obligatorisk.

Hvad der imidlertid er uklart, er, om sådanne obligatoriske medlemskaber skal bestå KYC-checks for ikke at være berettiget til grundlæggende handel og ikke avancerede bonusser og funktioner på platformen, såsom de reducerede gebyrer.

Dette træk har naturligvis rejst et antal øjenbryn. Specielt fordi ShapeShift har været kendt som en måde at anonymt foretage udvekslinger på. Mens virksomheden utvivlsomt holder deres egne optegnelser, og udvekslinger kan spores, blev det faktum, at de ikke krævede tilmelding, meget mindre KYC-kontrol, i det mindste en vis grad af anonymitet bagt ind i systemet. Det vil dog snart ændre sig, når medlemskabssystemet bliver obligatorisk.

Det er denne forfatters opfattelse, at ShapeShift uanset årsag blev tvunget eller presset til at indlede obligatoriske KYC-kontroller for alle kunder. De tilberedte dette medlemskabsprogram i et forsøg på at tilføje en skefuld sukker til den bitre pille, der faktisk bliver slugt af alle fremtidige ShapeShift-brugere.

Virksomheden har ikke fremsat nogen bemærkninger i denne henseende om, hvorvidt de bliver presset af en ekstern styrke.

Privacy Seekers vil komme videre

Hvis ShapeShift er i stand til at fortsætte med at tilbyde ønskelige produkter og tjenester, vil de sandsynligvis fortsat have en jævn strøm af kunder. Coinbase kræver for eksempel fuld KYC-verifikation, og de ser ud til at have ingen problemer med at finde nye brugere og kunder på timebasis.

For dem af os, der sætter pris på privatlivets fred, anonymitet og økonomisk frihed, er det meget sandsynligt, at vi bliver nødt til at finde en ny grænse, der fortsat vil respektere anonymitet.

Indtil videre har andre instant exchange-tjenester ikke indført eller endda antydet, at de i fremtiden indfører denne form for ID-verifikationsordning. Ikke kun det, men nogle tilbyder allerede loyalitetstokener med hver udveksling. Et eksempel er siden changenow.io, som tilbyder sine kunder NU tokens med hver udveksling foretaget på platformen.

Imidlertid er ShapeShift stadig den største aktør i den øjeblikkelige udvekslingsindustri, og det vil derfor tage meget at frigøre dem fra deres nuværende misundelsesværdige position.

Det er også muligt, at når vi kommer tættere på almindelig adoption (selvom det stadig er ret langt væk), kan vores vilde vest-mentalitet om at have privatliv gå en dinosaurers vej. Men indtil videre, mens vi har mulighed for at opretholde anonymitet, bør vi gøre vores bedste for at bevare den.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me