SEC bøder blokerer. $ 24 millioner som et resultat af EOS-salg

EOS

Mandag aften, da mange i det amerikanske kryptomiljø kaldte det en dag, fremsatte den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) en kæbende meddelelse.

Afsløret i en pressemeddelelse offentliggjort omkring kl. 19:00 EST afslørede den amerikanske finansregulator, at den havde “afgjort anklager” mod skaberen af ​​EOS-blockchain. Block.one, til “gennemførelse af et uregistreret indledende mønttilbud”.

Dette markerer en af ​​de største – hvis ikke den største – kryptorelaterede håndhævelseshandlinger fra SEC til dato.

EOS

SEC udsteder $ 24 millioner over EOS ICO

Ifølge pressemeddelelsen offentliggjort mandag aften har Block.one afgjort sigtelser med SEC “ved at betale en civilstraf på 24 millioner $.”

Blockchain-giganten, der opererer i Blacksburg, Virginia og Hong Kong, “gav sit samtykke til ordren uden at indrømme eller benægte sine fund”, skrev SEC.

For de uvidende stammer spændingen mellem SEC og Block.one fra sidstnævnte enheds årelange salg af EOS-tokens, der rejste omkring 4,1 milliarder dollars – en rekord med en lang skudt for en ICO.

SEC bemærkede i udgivelsen, at “Block.one ikke registrerede sin ICO som et værdipapirudbud i henhold til de føderale værdipapirlove, og heller ikke kvalificerede det sig til eller søgte en undtagelse fra registreringskravene”.

Steven Peikin, meddirektør for SEC’s Division of Enforcement, hævdede, at Block.One ikke gav deltagerne i salget “de oplysninger, de var berettiget til som deltagere i et værdipapirudbud”.

Han tilføjede, at det er SECs mission at klemme fast på virksomheder, der fratog investorerne materielt “de har brug for at tage investeringsbeslutninger.”

Mens $ 24 millioner naturligvis ikke er en lille sum penge, betaler summen af ​​afviklingen chokerede kryptokundere. Nic Carter, en medstifter af Coinmetrics, bemærkede, at Block.one betalte 60 basispoint (0,6%) af de milliarder, det skabte i salget – faktisk intet i den store ordning af ting.

Andre gentog Carters bekymringer og henledte opmærksomheden på, hvad de hævder kun er et slag på håndleddet, ikke en fuldstændig håndhævelsesbegivenhed. Block.one brugte for eksempel 30 millioner dollars på et domænenavn tidligere på året, hvilket fik 24 millioner dollars til at ligne lommeskift.

På trods af disse bekymringer over forligets sværhedsgrad (eller mangel på det) ser det ud til, at sagen er færdig og støvet med bøden på 24 millioner dollars.

Mit sind er absolut sprængt af denne blok-nyhed.

SEC kiggede på alle de blodige detaljer og besluttede at nøjes med 60 bips af hvad b1 rejste. WTF

– nic carter (@nic__carter) 30. september 2019

Block.one “Excited” to Resolve Matters

Til det punkt og meget stump efterlod SEC-frigivelsen meget at ønske for, specifikt med hensyn til et svar fra Block.one selv og detaljerne i forliget.

Som sådan kom blockchain-udviklingsfirmaet med sine egne erklæringer i en pressemeddelelse dateret 1. oktober 2019. I den er Block.one afsløret at forliget “specifikt vedrører ERC-20-tokenet, der sælges på Ethereum-blockchain” under ICO, ikke det nye token, der findes i EOS’s egen kæde.

Det blev også afsløret, at SEC med denne løsning har givet Block.one “en vigtig afkald”, så den “ikke vil være underlagt visse igangværende begrænsninger, der normalt vil gælde for bosættelser af denne type”, hvilket cementerer ideen om, at forliget har løst enhver aktuel tvist mellem Block.one og SEC.

Block.one konkluderede i pressemeddelelsen:

“Vi er glade for at løse disse diskussioner med SEC og er forpligtet til løbende samarbejde med tilsynsmyndigheder og politiske beslutningstagere, da verden fortsat udvikler mere klarhed omkring overholdelsesrammer for digitale aktiver.”

Mere på vej…

Mens Block.ones sag er “en og færdig”, kan det være, at SEC endnu ikke er færdig med store navne i krypto.

I løbet af de sidste par måneder har det amerikanske agentur været på et absolut drab mod kryptorummet og har opkrævet firmaer til venstre og højre for tilsyneladende forseelser. Tidligere i år gik det efter endnu en højt profileret sag, der baserede det canadiske sociale mediefirma Kiks ICO på 100 millioner dollars; for blot et par måneder tilbage havde det til formål at forhindre virksomheden bag en gang så massiv altcoin Veritaseum i at bruge ICO-procedurer.

Det faktum, at SEC gik efter Block.one, som kørte den største ICO nogensinde, og andre topvirksomheder i kryptovaluta-sektoren kan være et tegn på forestående håndhævelse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me