Samourai Wallet: En enhed sporer Bitcoin-brug i Wasabi Wallet

Bitcoin privatliv

I nyere tid har to af de mest populære privatlivsfokuserede Bitcoin-tegnebøger været Samourai Wallet og Wasabi Wallet. Den 22. juli sagde førstnævnte, at sidstnævnte syntes at have noget alvorligt galt med sin tillidsløse møntblandingstjeneste.

Udgivet sidste efterår er Wasabi en open source-tegnebog, der udnytter den såkaldte Chaumian CoinJoin-blandeteknik til anonymisering af bitcoin-transaktioner.

Mandag sagde Samourai-teamet, at blockchain-analyse viste, at en ondsindet enhed tilsyneladende brugte genbrug af adresse i Wasabi til at de-anonymisere sine brugere..

Bitcoin privatliv

Specifikt pegede Samourai mod en enhed, som OXT blockchain explorer kalder ANON-2300390908 som synderen.

Denne enhed deltager i Wasabi-transaktioner og har en adresseanvendelsesrate på over 60%. Naturligvis skal der være 0% genbrug af adresser inden for enhver blandingsplatform, så noget er ikke rigtigt. Lad os se på det.

OXT-enhedsklynge: https://t.co/AxIzE1OhRY pic.twitter.com/kK2FhAokvc

– Samourai Wallet (@SamouraiWallet) 22. juli 2019

Ved analysen af ​​ANONs “to primære adresser af interesse”, kaldet adresse A og adresse B, fandt Samourai, at agenten syntes at gruppere Wasabi-transaktioner for at plette dem og dermed spore deres afsendere og modtagere. Aktiviteten startede den 1. juni pr. OXT.

“Disse to adresser er de største overtrædelser af adresseanvendelse, og ved at flette ikke-tilsluttede UTXO’er med disse adresser har de skabt en klynge på 254 adresser forbundet til denne enhed,” bemærkede Samourai-teamet.

Med hensyn til hvem der kunne være ansvarlig, navngav Samourai ikke navne, selvom tegnebogsmagere sagde, at de havde “omstændigheder”, der angav, hvem eller hvad der betjente de tvivlsomme tegnebøger. De valgte oprindeligt at tilbageholde disse oplysninger, men sagde lige ud af porten, at det ikke så ud til, at Wasabi Wallet var opmærksom på aktiviteten.

Vi har bevis for, hvem denne enhed kan være. Vi er imidlertid ikke i færd med at forkæle falske oplysninger, så vi undgår forebyggende navngivning af denne enhed.

For at være klar foreslår vi IKKE, at denne aktivitet er kendt eller kondoneret af operatørerne af Wasabi Wallet.

– Samourai Wallet (@SamouraiWallet) 22. juli 2019

Hvad sker der nu?

I det mindste er der forsigtighed, indtil mere er kendt.

“Næsten alle [Wasabi] -transaktioner siden 1. juni er påvirket af dette,” argumenterede Samourai Wallet i deres mandag om offentlig tjeneste.

Brugere bør undgå at registrere deres UTXO’er til blanding, indtil Wasabi Wallet adresserer dette. Denne rapport var oprindeligt beregnet til at blive sendt privat til udviklerne, men på grund af endnu et andet socialt medieangreb fra disse udviklere på vores team blev det besluttet at blive offentlig.

– Samourai Wallet (@SamouraiWallet) 22. juli 2019

Samourai sagde, at det ville forpligte sig til at offentliggøre flere oplysninger om ANON-2300390908, hvis den ansvarlige enhed ikke “offentligt anerkendte og undskyldte” for sine handlinger i den nærmeste fremtid.

Tegnebogsproducenterne tilføjede, at deres nye udfald med Wasabi-teamet påvirkede dem til at blive offentligt, selvom oplysningerne teknisk set altid var offentligt tilgængelige på Bitcoin blockchain:

”Ansvarlig videregivelse gælder ikke i dette tilfælde. Virkningerne af dette er på den offentlige blockchain siden 1. juni og kan ikke slettes. Vi er simpelthen de første til at se det og sige noget om det. Held og lykke og vær sikker derude. ”

Især, den 21. juli, skabte Wasabi Wallet-skaberen nopara73 en artikel med titlen “WasabiLeaks – Er Wasabi Wallet dekanonymiseret?”Der beskyldte nopara73 Samouri Wallets udviklere for at have gennemført en nylig“ misinformationskampagne ”mod Wasabis implementering af CoinJoin.

Indtil videre har Wasabi ikke offentligt behandlet Samourais seneste beskyldninger vedrørende ANON-2300390908.

Hvem kunne ANON være?

Det er ingen hemmelighed, at blockchain-analysefirmaer som Chainalysis og CipherTrace rutinemæssigt antages at være sonderende blandingstjenester..

Når det er sagt, er sådanne virksomheder helt sikkert højt på listen over mange, når det kommer til mulige ANON-2300390908 mistænkte.

Der er naturligvis intet bevis på nuværende tidspunkt, at professionelle blockchain-efterforskere står bag den mystiske Wasabi-enhed. Og selv Samourai Wallet har sagt, at de kun har beviser for øjeblikket.

Alligevel har disse virksomheder helt sikkert motivationen, da de får store penge for at bringe myndigheder og regulatorer til at se fugleperspektiv om blockchain-aktivitet – aktivitet, der var offentlig, men uundgåelig i tidligere år.

Faktisk, hvis en nysgerrig “Ask Me Anything” -tråd fra r / Bitcoin i sidste måned er en indikation, så overvejer Chainalysis privatlivspunge som Wasabi.

I den siden slettede AMA hævdede en Redditor, der brugte håndtaget Chainalysis1, at være en “nuværende eller tidligere medarbejder i Chainalysis” og stillede et par spørgsmål. I deres svar foreslog Redditor, at privatlivsspil som Wasabi var alvorligt angående blockchain-analysefirmaets ledelse.

Der fortælles ikke, om episoden var et reklamestunt eller en autentisk AMA. Men det foreslog, hvad nogle allerede ved som klart sandt: der er en voksende appetit på at knække blockchain-privatlivsløsninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me