Ripple CEO: Bitcoin Napster of Cryptocurrency, en transformativ fiasko

Brad Garlinghouse

De fleste bitcoin nayayers kommer fra en verden af ​​traditionel finansiering – banker, risikovillig kapital og så videre. Ripple CEO Brad Garlinghouse har nu sluttet sig til dem med hævder, at bitcoin er som Napster, en nødvendig og transformerende fiasko. Naturligvis mener han, at hans virksomheds XRP-mønt er overlegen, men har han ret, eller pumper han bare sin egen kryptokurrency?

Brad Garlinghouse

Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple. Billede fra Coinstaker.com

Napsters fiasko

Hvornår Napster blev oprettet, var det oprindeligt ikke beregnet til at være en virksomhed. I stedet var det et værktøj, der til sidst ville føde de forskellige peer-to-peer- og fildelingsnetværk, der er allestedsnærværende i dag. For dem der ikke kan huske eller var for unge til at opleve det, var Napster et stykke software, der tillod nogen at dele og downloade MP3-filer, uanset copyright. Dette muliggjorde øjeblikkelig og gratis distribution af ophavsretligt beskyttet musik til alle og enhver i verden på en stort set anonym måde.

Napster

Napster, som det så ud i 2001, Billede fra Archive.org

Napster fungerede dog ikke for evigt og blev til sidst lukket på grund af pres fra musikindustrien. Arven fra Napster lever stadig, da forbrugernes forhold til musikindustrien er skiftet markant, og forventningen om at skulle købe en $ 20-cd for at få musik er nu effektivt væk for evigt.

I kort tid blev Napster bragt tilbage som en lovligt betalt musiktjeneste, men den døde hurtigt.

Dette synes Ripple CEO Garlinghouse om bitcoin. Selv om teknologien er essentiel og transformerende, vil den til sidst dø på grund af manglende “engagement med regulatorer for at løse et reelt problem”

Ripples XRP Superior til Bitcoin?

Ifølge Garlinghouse er Ripples XRP ikke kun bedre end bitcoin på grund af dens formodede overholdelse af regulatorer (på trods af at sagsøgt for værdipapirbedrageri tidligere på året), men at det også på en eller anden måde er økonomisk eller teknologisk overlegen. Garlinghouse nævner det klassiske eksempel på at købe kaffe med bitcoin. Ifølge ham tager bitcoin-transaktioner 20 minutter at gennemføre, og transaktionsgebyret vil fordoble omkostningerne ved at købe kaffe.

Det er klart, at Garlinghouse ikke er bekendt med SegWit og Lightning Network. Begge disse teknologier giver mulighed for betydeligt billigere og hurtigere bitcoin-transaktioner. Derudover, mens en bitcoin-transaktion kan tage flere minutter at bekræfte, betyder det ikke, at det tager 20 minutter at blive vist i blockchain og være en pålidelig indikator for sendte midler.

I løbet af en tale holdt på MIT, berømte bitcoin-kommentator Andreas Antonopoulos talte om bitcoin-bekræftelsernes sande natur og sagde:

Jeg ville sælge nogen en kop kaffe på nul bekræftelser. Sandsynligvis mere. En bekræftelse. Jeg ville sælge nogen et fladskærms-tv. To bekræftelser. Måske et smukt fladskærms-tv eller en billig bil. Tre bekræftelser en rigtig flot bil. Fire konformationer en kampfly. Fem bekræftelser et hangarskib.

Med andre ord kunne butikker meget rimeligt sælge nogen en kop kaffe med nul bekræftelser. Det betyder, at bare et par sekunder er alt, hvad der er nødvendigt, ikke “20 minutter”.

Ting bliver endnu mere imponerende, når Lightning Network er involveret. Specifikt når du bruger teknologien, gennemføres transaktioner på få sekunder og koster mindre end en krone.

XRP mangler stadig ægte brugssag

Lad os sammenligne nytten af ​​Ripples XRP-mønt sammenlignet med bitcoin.

I dag kan bitcoin bruges direkte til at foretage utallige forskellige slags indkøb. Bitcoin kan endda bruges til direkte køb af guld og sølv. Bitcoin er langt den mest almindeligt accepterede kryptokurrency i hele verden og også den mest tilgængelige med hensyn til udvekslingsstøtte, online køb med fiat-valuta og med det store antal kompatible pengeautomater over hele verden.

Hvad er Ripple

Ripple, Hype værd ?

Lad os nu se på Ripple. Dens XRP-mønt, der primært blev oprettet for at lette bank-til-bank-betalinger, er hidtil aldrig blevet brugt af en enkelt bank nogensinde. Antallet af butikker eller virksomheder, der accepterer Ripple som betaling, er trivielt i forhold til bitcoin, og det samme kan siges om antallet af børser som Coinbase, der sælger det direkte til fiat-valuta. Desuden sælger kun en lille håndfuld ATM-enheder Ripple direkte.

Lige med hensyn til vedtagelse er bitcoin lysår foran Ripple. Yderligere er det primære mål for Ripples XRP-mønt, der skal bruges af banker, stadig aldrig sket, og ingen bank har annonceret engang en lille grad af hensigt eller interesse i at bruge XRP til noget som helst. Ripple har kun formået at sælge andre teknologier, de har oprettet, og som ikke er relateret til kryptokurrency. Tilbage i januar sagde virksomheden, at de var det laver en prøve med MoneyGram (ikke en bank), men offentligheden har endnu ikke hørt, om dette førte til et virkeligt verdenspartnerskab eller ej.

Han, der styrer mønten

Et andet vigtigt punkt at nævne om Ripple og dens XRP-mønt er, at den er fuldstændig domineret af selve Ripple-firmaet. Ripple virksomheden og dens medarbejdere og rådgivere sidder på milliarder af XRP-mønter. Ripple er et centraliseret firma med et centraliseret netværk og en stort set centraliseret blockchain.

Sammenlign dette med bitcoin. Intet individuelt selskab kontrollerer bitcoin eller dets udstedelse. Netværket er meget mere decentralt end Ripples, og bitcoin-transaktioner udvindes og behandles over hele kloden. På grund af den store støtte fra minearbejdere er bitcoin uden tvivl den mest sikre kryptokurrency på jorden.

Det vigtigste punkt her er, at mens der er milliarder af XRP-mønter låst inde og venter på at oversvømme markedet, er bitcoin ikke under sådanne kunstige kontroller eller begrænsninger. Et af hovedpunkterne i kryptokurrency er, at der ikke skal være nogen central myndighed, der manipulerer forsyningen. Med Ripple og dets XRP-mønter er der en central myndighed, og de har næsten ubegrænset magt med hensyn til deres potentiale til at manipulere udbuddet af bitcoin på markedet.

Hvor ligger sandheden?

Ripple og dets XRP-mønt kan synes at være meget lovende for et antal investorer. Vi skal dog huske, at XRP-mønter simpelthen ikke bruges til meget andet end investorspekulation. På den anden side er Bitcoin allerede derude hver dag og behandler transaktioner og betalinger i den virkelige verden. Teknologien har stadig en lang vej at gå for at fortsætte skaleringen, men dette sker hver dag der går. XRP-mønten er derimod Ripple-selskabernes forsøg på at sætte en dragt og binde kryptokurrency. Men indtil videre synes ingen større bank interesseret.

Og så, når Ripple CEO Garlinghouse siger, at Ripple er på alle måder bedre, ville vi bede om, at han ikke bare fremsætter vilde påstande, men i stedet beviser dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me