Rapport: Bitcoin Mining Environmental Impact er minimal sammenlignet med andre industrier

Bitcoin Mining Miljø

Et nyt rapport frigivet i sidste uge af CoinShares antyder, at bitcoin-minedrift kan være langt mere miljøvenlig, end vi tidligere havde forventet. Det skyldes, at tidligere forsøg på at anslå et CO2-fodaftryksestimat til bitcoin-minedriftnetværket blot baserede på data, der gjorde mange antagelser om de strømkilder, der fodrer de fleste minedrift. Men ifølge CoinShares-rapporten drives langt størstedelen af ​​bitcoin-minedrift i dag af vedvarende energikilder.

Bitcoin Mining Miljø

Debatten, der aldrig slutter

Et vedvarende argument, der har fulgt bitcoin fra de tidlige dage til nu, er den berygtede energidebat. Tilhængere af Bitcoin siger, at da Bitcoin ikke er en virksomhed, ansætter den ingen medarbejdere, bygger ingen kontorbygninger og betaler ikke for internationale forretningsrejser, bitcoin leverer finansielle tjenester til hele verden uden de spildte udgifter fra en bank, der tilbyder færre tjenester end bitcoin. Bitcoin-modstandere er derimod hurtige til at påpege den bevis-for-arbejde-minedrift, som bitcoin bruger, hvilket uundgåeligt fører til en hash-hastighedskrig, der tilskynder store minearbejdere til at forbrænde så meget elektricitet som muligt, når de jager den næste blokbelønning.

Denne nye rapport sætter ikke spørgsmålstegn ved mængden af ​​elektricitet, der anvendes af store bitcoin-minearbejdere. I stedet præsenterer den en rimelig beregning baseret på, hvor de fleste af verdens massive miner er, og hvor disse regioner får deres magt fra.

Futuristisk Sichuan

Sichuan-provinsen er hjemsted for langt størstedelen af ​​al Kinabaseret bitcoin-minedrift. Provinsen anses stadig for at være rimelig underudviklet i forhold til de højteknologiske kystbyer i Kina som Beijing, Shanghai og Shenzhen. Imidlertid er provinsen, der ofte er berømt for sit krydrede køkken, også hjemsted for en voksende bevægelse af vedvarende energi.

Ifølge Wikipedia har Sichuan-provinsen over 50 planlagt eller i øjeblikket under opførelse vandkraftkilder ud over de snesevis, der allerede er i drift. Ganske vist har regionen en håndfuld kulfyrede kraftværker, men antallet af dem er svagt i forhold til den store mængde vandkraftprojekter, der enten allerede er i drift eller vil komme online de næste par år.

Mens det kan være svært at få nøjagtige data om elsystemer i Kina, er det ret svært at skjule noget så stort som et vandkraftværk. Omvendt ville det være svært at hævde, at et sådant kraftværk findes, når det ikke gør det, da det ville være tydeligt synligt fra satellit. Dette antyder, at antallet af vandkraftværker i Sichuan-provinsen i det mindste er meget nøjagtigt, hvis ikke helt nøjagtigt.

Så hvad betyder alt dette? Enkelt sagt betyder det, at mest bitcoin-minedrift, der forekommer i Kina, sker i områder, der drives af vedvarende energi.

Westward Bound

Ikke hele den vedvarende vækst sker i Kina. Tværtimod antyder rapporten, at de fleste minedrift baseret i Kina enten pakker op og flytter til andre lande eller ikke længere investerer i deres kinesiske infrastruktur. Årsagen til dette er, at der i andre vestlige lande findes langt mere gunstige forhold, både økonomisk og ud fra et lovgivningsmæssigt synspunkt.

En populær destination for nye minedrift er i det centrale og østlige del af Washington. En af de største bitcoin-minearbejdere fra Kina, Bitmain, har efter sigende oprettet faciliteter der, der vil drage fordel af de lave elomkostninger. Denne elektricitet kommer igen hovedsageligt fra vandkilder, der er rigelige i staten.

Bortset fra direkte at drive minedrift maskiner er et andet problem at kæmpe med er spildvarme. Minenheder spytter masser af varm luft ud, der skal ledes ud af store faciliteter, der ligner, hvordan et datacenter for Google fungerer. Af denne grund tilskyndes minearbejdere yderligere til at oprette butik i naturligt kolde områder, så der er meget mindre behov for at producere kold luft for at holde maskinerne i orden. Brug af denne type naturlige klimaanlæg reducerer energiforbruget dramatisk.

Afsluttende tanker

Det er usandsynligt, at denne energidebat snart afsluttes. Selvom kryptokurver formåede at erstatte hele den globale økonomi fuldstændigt, ville det altid have sine modstandere. Disse modstandere vil komme med en eller anden grund til at sige, hvorfor bitcoin og andre kryptokurver er dårlige. Med rapporter som denne har fortalere for kryptokurrency mere ammunition, hvormed de kan forsvare deres foretrukne middel til transmission og lagring af rigdom.

Og mens vedvarende energikilder ikke er konsekvensfrie, betyder det faktum, at bitcoinminer kan oprettes næsten overalt, at minearbejdere har fleksibiliteten til ikke kun at vælge de mest omkostningseffektive, men også de grønneste energikilder, som de skal oprette. Dette er i sammenligning med større banker, der ønsker at etablere sig på Wall Street og andre finansielle knudepunkter. Dette begrænser følgelig deres evne til at være selektiv med hensyn til at bruge vedvarende energi til at drive deres datacentre, kontortårne, internationale forretningsrejser osv..

Måske er bitcoin på nogle måder virkelig en grønnere valuta end selv greenbacken selv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me